МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ГРОМАДСЬКИЙ КОМІТЕТ "ЗА ПРАВДУ" ПІКЕТУЄ НАРДЕПІВ

01/29/2001 | УНІАН
У ПОНЕДІЛОК ГРОМАДСЬКИЙ КОМІТЕТ "ЗА ПРАВДУ" ПІКЕТУВАТИМЕ ОФІСИ ТА
КВАРТИРИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ ВІД ЛЬВІВЩИНИ

2001.01.27

Київ. 27 січня. УНІАН. У понеділок, 29 січня, Громадський комітет "За правду" розпочне пікетування офісів та квартир народних депутатів України від Львівщини, які не були присутніми під час голосування у парламенті за відставку керівників силових відомств.
Про це представники комітету повідомили вчора на зустрічі із журналістами. (14 грудня 2000 року на спеціальному засіданні щодо справи Гонгадзе Верховна Рада ухвалила постанови, в яких рекомендувала Президентові України звільнити з посад голову Служби безпеки України Леоніда ДЕРКАЧА, міністра внутрішніх справ Юрія КРАВЧЕНКА, голову Державної митної служби Юрія СОЛОВКОВА.
За це рішення голосували фракції Комуністичної партії України, "Батьківщина", Українського народного руху, Народного руху України, Соціалістичної партії, "Яблуко", "Реформи-Конгрес", "Солідарність".
Голосували проти відставки силовиків або утримались представники фракцій та груп "Трудова Україна", "Відродження регіонів", Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), Партії зелених України. Керівництво Верховної Ради - спікер Іван ПЛЮЩ, перший віце-спікер Віктор МЕДВЕДЧУК, віце-спікер Степан ГАВРИШ не голосували - УНІАН).

Як передає кореспондент УНІАН, за словами члена секретаріату ГК "За правду" Дмитра ШУРХАЛА, об'єктами невдоволення ГК стали "передусім депутати Орест ФУРДИЧКО, Юрій КРИВОРУЧКО, Олександр ЛАВРИНОВИЧ та Ігор ПИЛИПЧУК. За словами Д.ШУРХАЛА, комітет письмово попередив їх про те, що якщо вони погодяться зустрітися із представниками комітету й пояснять свою позицію, пікетування не відбудеться.

Іншими двома акціями ГК "За правду" наступного тижня стануть пікетування Львівського обласного суду та обласної прокуратури, до останньої з яких висувається вимога "просування справи Гонгадзе".

Представники комітету наголошували, що комітет "За правду" є організацією не політичною, а громадською, а тому сподіваються у першу чергу на підтримку журналістів, студентів та учасників студентського голодування 1990 року. Як сказано в "Листі про свободу до журналістів", оприлюдненому комітетом, "ми не висуваємо політичних вимог. Але вимагаємо відставки міністрів, звинувачених у злочинах, і керівництва Генеральної прокуратури, яке зайняте не стільки розслідуванням справи Г.Гонгадзе, скільки пошуком компромату на Юлію ТИМОШЕНКО і Миколу МЕЛЬНИЧЕНКА. Ми переконані: доки М.ПОТЕБЕНЬКО очолюватиме прокуратуру - ми не дізнаємося правди. Тому наші вимоги - це не політика, а бажання знати правду і бажання мати можливість писати і говорити правду". Цей лист підписали, зокрема, відомі львівські журналісти, котрі увійшли до комітету "За правду", - головний редактор газети "Поступ" Олег ОНИСЬКО, заступник головного редактора газети "Високий замок" Наталія БАЛЮК, директор ТРК "Мiст" Михайло ХВОЙНИЦЬКИЙ, директор "Радіо Люкс" Роман АНДРЕЙКО, а також один з ініціаторів студентського голодування 1990 року Маркіян ІВАЩИШИН, політологи Кость БОНДАРЕНКО і Тарас БАТЕНКО.

Як повідомив кореспондентові УНІАН член секретаріату ГК "За правду" Андрій ГУСАК, з 30 січня планується завершити в регіонах акції "Україна без Кучми" і розпочати піший похід на Київ.

Відповіді

  • 2001.01.29 | Broker

    Не Вірна Інформація!

    Див.

    http://www.ii.org.ua/forum/one_item.php3?code=0001.0010.&theme_id=1

    Агенство УНІАН сьогодні подало інформацію про те, що Комітет "За Правду!" здійснить в понеділок пікетування помешкань депутатів від Львівщини. Насправді ж пікетуваня відбудеться в п"ятницю, а не сьогодні. Про ці та інші акції ми обов"язково будемо повідомляти громадськість та пресу заздалегідь. Зокрема на цьому сайті
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.01.29 | Майдан-Інформ

      дякуємо за уточнення



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".