МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ" ПЕРЕБИРАЄТЬСЯ ДО КИЄВА

01/31/2001 | Майдан-Інформ
2001.01.31

Київ. 31 січня. УНІАН. 6 лютого до Києва для участі в акції "Україна без Кучми" прибудуть не менше 1,5 тисячі представників західних областей України, 300 з яких є членами УНА-УНСО. Про це заявив сьогодні голова проводу УНА-УНСО Андрій ШКІЛЬ на прес-конференції, що проходила у наметовому містечку акції "Україна без Кучми" у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами А. ШКІЛЯ, організатори акції планують, що у Києві буде встановлено по одному намету від кожної області та ще по одному намету - від кожної обласної партії та громадської організації, що бере участь в акції. А.ШКІЛЬ вважає "цілком ймовірною"
участь у загальноукраїнській акції "Україна без Кучми" у Києві до 10 тисяч осіб. Він також висловив сподівання на активну підтримку жителів Київської та Черкаської областей , про що, за його твердженням, свідчить 10-тисячний мітинг на підтримку акції, який відбувся вчора у Черкасах.
Акція, наголосив він, лише розпочнеться 6 лютого, після чого до неї мають приєднуватися нові учасники.

Що ж до участі УНА-УНСО в організації походу на Київ учасників акції "Україна без Кучми", то, за словами голови організації, її члени здійснюватимуть охорону учасників походу. Крім цього, з кожної області західного регіону
України - Закарпатської, Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської областей - вирушать у похід приблизно 50 членів УНА-УНСО. За словами А.ШКІЛЯ, спочатку "делегати стікатимуться до Львова", звідки 2 лютого вирушать у напрямках Тернополя та Рівного.
Дорогою до Києва учасники походу мають намір у кожному населеному пункті проводити мітинги з метою залучення до акції нових учасників.

Як повідомляв УНІАН, за словами співорганізатора акції "Україна без Кучми" Юрія ЛУЦЕНКА, сьогодні, о 14.00, з Житомира вийшла колонна учасників західних регіональних акцій "Україна без Кучми". У колоні, що рухатиметься під державним прапором, ідуть учасники акції з усіх районів Житомирської області, та інших західних областей України. За словами Ю.ЛУЦЕНКА, колона йтиме пішим ходом до Києва через Коростишів, де у четвер відбудеться мітинг, а 6 лютого увійде до Києва. Планується, що 11 лютого у Київ
прийде колона "північних учасників акції" (Харківська, Сумська, Полтавська, Чернігівська області), а дещо пізніше приєднаються учасники акції з південних областей України.

Акція "Україна без Кучми" розпочалася в Києві 15 грудня 2000 р. створенням наметового містечка на майдані Незалежності. 23 грудня 2000 р. наметове містечко було згорнуте, оскільки, за словами співорганізатора акції "Україна без Кучми" Ю.ЛУЦЕНКА, на час новорічних і різдвяних свят акцію було реформовано, і вона "перемістилися" в регіони. Планувалося, що 6 лютого акція буде відновлена в Києві.

30 січня на майдані Незалежності були встановлені п'ять наметів учасників акції "Україна без Кучми", зокрема, Соціалістичної партії України, УНА-УНСО, Української комуністичної спілки молоді, Української народної
партії "Собор" та намет імені Георгія ГОНГАДЗЕ.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".