МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ОДЕСЬКА МІЛІЦІЯ ЗМУСИЛА ПРИБРАТИ НАМЕТИ АКЦІЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

02/03/2001 | Майдан-Інформ
СПЕЦЗАГІН ОДЕСЬКОЇ МІЛІЦІЇ ЗМУСИВ УЧАСНИКІВ АКЦІЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ" ПРИБРАТИ НАМЕТИ З ПЛОЩІ ПЕРЕД БУДИНКОМ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

2001.02.03

Одеса. 3 лютого, УНІАН. Сьогодні о 5:30 ранку на площу перед будинком
Одеської обласної державної адміністрації, де 25 січня розгорнули наметове
містечко 15 учасників акції "Україна без Кучми", на 6 автомашинах прибули
півсотні міліціонерів на чолі з заступником начальника Управління Міністерства
внутрішніх справ в Одеській області полковником Дмитром ФУЧІЖІ. Вони
запропонували пікетувальникам негайно виконати рішення Приморського
райсуду Одеси.

Як передає кореспондент УНІАН, посилаючись на рішення судді В.АНДРЕЄВОЇ, що задовольнила 1 лютого позов Одеського міськвиконкому про незаконне розгортання наметового містечка на площі перед облдержадміністрацією, Д.ФУЧІЖІ запропонував пікетувальникам "демонтувати намети, транспаранти і негайно покинути площу".
При винесенні рішення, вказується в документі, суд керувався "встановленими обмеженнями в порядку ст. 39 Конституції України" і на підставі рішення Одеського міськвиконкому від 10 березня 1999 року на проведення громадських акцій. (У ст. 39 Конституції сказано:
"Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування" - УНІАН).


У понеділок, 6 лютого, організатори акції мають намір продовжити пікетування будинку Одеської облдержадміністрації. Хоча частина активістів партій та громадських організацій, за словами В.АНІЩУКА, вирушить до Києва.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого в Києві має бути відновлена акція "Україна без Кучми".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".