МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

На Хрещатику появилося воєнізоване формування невідомої орієнтації.

02/05/2001 | Майдан
В центрі Хрещатика, поодаль від від наметового містечка учасників акції "Україна без Кучми" сьогодні розмістилися люди у військовій формі та з помітною військовою виучкою. Вони організовано пересуваються колонами під командою абсолютно нецивільних осіб з мобільними телефонами.

Перехожі не звертають на них увагу , судячи по чорно-червоних правпорах що то є члени УНА-УНСО, які підтримують акцію "Україна без Кучми".
Насправді це не УНА-УНСО і при спілкуванні з ним виясняється що вони прибули боронити Україну від червоних комуняк, найяскравішим екземляром яких є звичайно Мороз.

Народ у розмові демонструє готовність до рішучих дій по "захисту", хоча й не може точно сказати чого саме.

Прохожим роздають листівки у яких фактично повторюється характерний репертуар ICTV , лише викладений "націоналістично-патріотичною" термінологією.

Самі вони називають себе членами військово-патріотичної організації "Тризуб", однак
складається враження що значну частину "захисників" складають професійні військові або спецназівці МВС.
Вони переконані що у вівторок на вулиці Києва вийдуть "червоні" від яких вони, звісно, захистять українську державу.

Очевидно що все це є підготовкою до завтрашніх провокацій. Окрім цього вже є інформація про залучення курсантів вищого училища МВС до провокування бійок та сутичок у вівторок 6 лютого.

Судячи з усього ці люди є причетними до нападу на колону пішого походу із Житомира, який стався сьогодні на околиці Києва. За свідченням учасників походу у них стався інцидент з невідомими людьми у камуфляжній формі.

Не виключено що поява цих "кучмогвардійців" є наслідком розмов з Кучмою генералів Біласа, Скипальського та Мартиросяна.

Перший з них є гетьманом придворного козацтва Кучми і активістом його передвиборчої кампанії.
Скипальський не приховує своїх амбіцій повторити "успіх" Путіна, ставши гарантом спокійного відходу "на пенсію" Президента та його "сім'ї".

Відповіді

  • 2001.02.05 | Пані

    Это таки "Тризуб"

    Только что показали по ТСН - у них была пресс-конференция в УНИАН.

    Когда на сайте появится инфо - закину сюда.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.02.05 | helper

      Re: Для аналізу

      От і проаналізуйте кому , нащо , чому це треба і чим воно може закінчитись... Тризуб

      ЗВЕРНЕННЯ

      ЦЕНТРАЛЬНОГО ПРОВОДУ ВО "ТРИЗУБ" ім. С. БАНДЕРИ ДО УКРАЇНСЬКОГО ПОЛІТИКУМУ ДЕРЖАВНИЦЬКОГО СПРЯМУВАННЯ

      В Україні розвивається чергова політична криза, приводом, але далеко не причиною якої стала справа Ґ. Ґонгадзе.

      Небезпека її не тільки в тому, що в неї втягується все ширше коло людей, груп, регіонів, а отже, вона стає все менш контрольованою і все більше непередбачуваною. Справжня її небезпека в тому, що вона має системний характер, зачіпає самі основи держави, її наслідки можуть бути катастрофічними для державності і незалежності України.

      Держава Україна як політична система відзначається такою структурною неповнотою і деформаціями, що виявляється загроженою при будь-якому серйозному випробуванні. Саме тому в нас кожен конфлікт чи зміна осіб на рівні керівництва держави, кожні вибори чи навіть стихійні лиха набирають кризового характеру. І цим активно користуються наші вороги.

      Причина цього - відсутність національне державотворчого процесу (їх просто немає), тому має єдиний критерій оцінки держави і всіх учасників державотворення (в тому числі - і вас); зростаючий рівень власного зубожіння.

      Політика влади, ніяк не верифікована з ідеєю держави, для народу завжди чужа і часто ворожа (грабіж, денаціоналізація, безперспективність). А через це кожен конфлікт у "верхах" сприймається або з байдужістю, або з надією - як боротьба Добра і Зла, хоч переважно про ніяке добро для суспільства, нації, України й не йдеться.

      Відсутність ідеології державотворення веде до неухильної деградації нашого політикуму: чимало партій навіть на вважають за потрібне мати власну чітку ідейну базу і таке ж виразне ставлення до ідейних основ державного будівництва і політики - підтримку чи заперечення, партнерство з владою чи протиставлення їй із власних позицій. Звідси - процвітання кон'юнктурщини, патологічна подрібненість, фінансова і політична неспроможність. Звідси - "відкритість" для авантюрних імпровізацій, безпринципних блокувань та "одноразового використання" будь-яким заможним пройдисвітом. Між тим без сильних і впливових партій не можна збудувати нормальну державу і забезпечити її надійне функціонування на користь народові. Тому ми звертаємось до лідерів, проводів і членства державницьких партій з наступним.

      1. Перегляньте свою політичну практику з її політичною школярщиною: орієнтацією на особу, а не ідею, боротьбою ПРОТИ замість боротьби ЗА, кадровою політикою за принципом "хай буде гірший, аби наш" тощо.

      2. Не обманюйте себе і народ, що вирішити нинішню політичну кризу і змінити стан справ у державі на краще можна через механічну зміну людей влади - без сутнісних змін системи.

      3. Припиніть заманювати українців запозиченими і нав'язаними вам доктринами у трясовину чужих інтересів.

      4. Будьте обачніші у виборі політичних партнерів. Бо неприродним, шкідливим і потворним є, наприклад, нинішнє блокування державників з "червоними" - явними ворогами України, для яких усунення Л. Кучми та ліквідація посади Президента ~ лише етапи до знищення української державності. Якщо виникає необхідність у протестних акціях, то здійснюйте їх самі, з власних - державницьких та національно-захисних позицій.

      5. Підніміть прапор української національної ідеї - ідеї державності української нації, створення української національної держави.

      6. Вимагайте від влади ідейно-програмової визначеності в питаннях державного будівництва, пропонуйте власні мету, концепцію і програму національного державотворення і піднімайте народ на боротьбу за українську національну державу.

      7. Вимагайте від своїх нинішніх депутатів ВР і майбутніх кандидатів у депутати національно-захисної практики законотворення, яке б зупинило перетворення України в беззахисну, нещодавно грабовану неоколонію і започаткувало її утвердження як міцної, стабільної і багатої національної держави.

      Негайний перехід наших партій на національно-захисні та національно-державотворчі позиції може стабілізувати політичну ситуацію в країні, започаткувати нормальний державотворчий процес і гарантувати народові краще і достойне майбутнє. І тільки так наші партії здобудуть масову підтримку, стануть суттєвим фактором національного державотворення і виконають своє історичне призначення.

      Голова Центрального Проводу

      ВО "Тризуб" ім. С. Бандери полковник Євген Філь Контакти (044) 432-53-05 (0352) 22-55-42

      30.12.2000 р. Про організацію Тризуб

      НИНІШНЯ ПОЛІТИЧНА КРИЗА:

      ХТО? ЧОМУ? ДЛЯ ЧОГО?

      Політична криза, викликана "касетним скандалом", набрала системного характеру, втягнула всі гілки влади, практично весь політикум, значну частину громадян. Вона активно впливає на формування передвиборних об'єднань. Сформувалися два ворогуючі табори - "прокурорів" та "адвокатів" виконавчої влади, кожен з яких творить свої штаби на місцях і намагається згуртувати якомога більше прихильників.

      ХТО?

      Табір "прокурорів" склався навколо О. Мороза. чия сенсаційна заява із звинуваченням Президента Л. Кучми і керівників правоохоронних структур і викликала нинішню політичну кризу. Внутрішньо цей табір розділений - на ідеологічному, політичному та громадському рівнях.

      Першу його частину складають "ліві", тобто "червоні" всіх відтінків (звичайно, за винятком прогресивних соціалістів Н. Вітренко). їх номінальний лідер - О. Мороз. Число партій тут невелике, зате сумарна кількість їх членства, депутатів та електорату значима, як показали вибори-99. Середовище це не однорідне, але доки йдеться про боротьбу з Л. Кучмою, з яким у них свої і вже давні порахунки, вони будуть одностайні.

      Другу частину цього дивовижного з ідеологічної точки зору ситуативного об'єднання складають "праві" - "опозиційні" об'єднання, яким не вдалося досягти успіху на виборах 1998 і 1999 років. Це партії державницького, демократичного, навіть націоналістичного спрямування. Кількість їх значна, правда, електорату за ними дуже мало, зосереджений він переважно в Галичині, до того ж після виборів-99 суттєво зменшився. Про єдиного лідера, хоча б номінального, звичайно, навіть не йдеться - не те товариство.

      Природно, отже, що на місцях в абсолютній більшості випадків штаби табору "прокурорів" творять та очолюють саме "червоні".

      Табір "адвокатів" влади більш однорідний та одностайний - як хор на концерті: ніхто не думає, усі стежать за помахом руки диригента, кожен "піє. як уміє". Складають його передусім структури виконавчої влади, адміністрації на місцях, партії влади, фінансові та бізнесово-промислові групи і політичні "шукачі щастя", які сподіваються одержати щось від влади за підтримку. Спільний інтерес згуртовує їх, і захищають вони своє становище не менш активно, ніж "агресори", що зазіхають на нього.

      ЧОМУ? Чому "праві" пішли на неприродне блокування з "лівими" - О.Морозом, "червоними"?

      1. Через цілковиту неспроможність самим створити дієву опозицію (занадто багато амбітних лідерів, ідеологічна строкатість).

      2. Не мають власних ідеологом, спільної мети та концепції боротьби, тому шукають їх в інших.

      3. Не вірять у власні сили і симпатії громади, тому намагаються посилити себе спілкою з О. Морозом.

      4. Свою дотеперішню бездіяльність розраховують виправдати однією протестною акцією і нею підняти свій політичний авторитет перед виборами.

      5. Не бачать перспективи в боротьбі за Україну, за національну державу, тому на перше місце поставили боротьбу навіть не за владу (ніякої програми не висувають), а за майбутні посади в команді майбутнього президента, якщо той захоче мати з ними справу.

      6. Упевнені, що змінити ситуацію в Україні на краще можна усуненням з посади Л. Кучми - не змінюючи саму систему, у якій кожен з них уже давно пригледів собі тепле місце.

      7. Діють виключно як люди інтересу, а тому легко йдуть на безпринципні блокування. Це тільки

      "на стику ідей компромісів не буває" (Я. Стецько). Чому О. Мороз прийняв у свої обійми своїх дотеперішніх конкурентів, противників і

      ворогів?

      1. О. Мороз не просто програв вибори-99, а зазнав цілковитого краху як політик. "Касетний скандал" дав йому можливість воскреснути з політичного небуття, виступити в привабливій ролі борця за справедливість і лицаря, що поборює "всенародне зло" -Л. Кучму. А для перемоги в цій боротьбі потрібна масова підтримка.

      2. В Україні відбувається невпинне прирощення національного патріотизму, державницької та національної свідомості народу, а "праві" виступають у політиці уособленням цього. В Україні комуністичні та соціалістичні догми поступово відмирають (і не тільки разом з їх носіями), тому забезпечити собі прирощення симпатиків можна тільки двома способами: або самому ставати "правими"', або блокуватися з "правими". О. Мороз вибрав друге.


      3. Блокування з "правими" посилює його позиції в середовищі "лівих", де він тепер може не тільки співати "Інтернаціонал" у хорі з П. Симоненком і О. Ткачснком, але й повернути собі належний вплив.

      4. У блокуванні з "правими" О. Мороз не тільки відіграє роль "прокурора", але й виступає як "всенародний" лідер і захисник України (як він цю Україну "захищав" на посаді спікера, видушуючи численними переголосуваннями прийняття антинародних законів, ми бачили. Хоче ще?).

      ДЛЯ ЧОГО?

      Для чого все це робиться?

      1. Із табором влади все зрозуміло. Тут одні захищають те. що мають, а інші бездумно йдуть за ними, бо від них залежать. У випадку перемоги все залишиться таким, як було до "касетного скандалу".

      2. У таборі "прокурорів" усе складніше.

      "Праві" розраховують, що з усуненням (як? яким способом?) Л. Кучми виконуючим обов'язки Президента автоматично стане В. Ющенко, у команді якого має знайтися і місце для кожного з "борців". Чи згоден на це сам В. Ющенко, чи схоче він балотуватися на цю посаду, продовжить він при цьому нинішню політику грабежу народу чи запропонує якісні зміни на користь цього народу, - не знає ніхто. Та все ж бажане наполегливо видається за дійсне, а блокування з найжорстокішими ворогами українського народу видається за невинний тактичний хід для усунення Л. Кучми. Куди після цього дінуться "червоні", щоб не заважати "правим" ділити владу і корито вигоди, теж не знає ніхто. Якось воно буде?..

      "Ліві", на відміну від "правих", добре знають, хто насправді ділитиме плоди перемоги, якби так вдалося повалити Л. Кучму. Свою програму дій вони чітко викладали на виборах-99: здобути посаду президента, ліквідувати її, а далі, заховавшись за колективне рішення Верховної Ради, - просто в костоломні обійми "старшого брата". Про своїх нинішніх соратників "правих" і про нас, грішних, вони подбають потім...

      При цьому О. Мороз, як ініціатор нинішнього конфлікту, сподівається, очевидно, на лев'ячу частку шкури ще не вбитого ведмедя. Але дарма: він відступник від генеральної лінії партії, ренегат, що відійшов на позиції соціал-демократії (про решту його гріхів можна дізнатися в Н. Вітренко).

      От такі в нас політики, така в нас політика, такі вони нам готують перспективи. І де тут, скажіть на милість, турбота про нещасного Г. Гонгадзе? Які за всім цим пошуки правди і справедливості? І що доброго принесе народові перемога котроїсь із сторін?

      3. Але є третій і найбільш чисельний "табір" - український народ, який не бере участі в нинішньому перетягуванні політичного каната, а в своїй переважній більшості з глухим роздратуванням спостерігає за цією істеричною і виключно кон'юнктурною метушнею.

      Цей "табір" має свою ідею-мрію, сформульовану ще Т. Шевченком: "В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля". І тільки послідовна реалізація цієї національної ідеї гарантує нормальний процес творення і функціонування держави. Бо доки не вирішене головне політичне завдання народу — створення власної національної держави, -доти жодна інша (політична, економічна, соціальна, правова, культурна, освітня, конфесійна тощо) проблема ніколи не буде вирішуватися на користь народу, держави, України.

      Зараз маємо вибір: або підпрягатися до цього принизливого і безперспективного перетягування каната, або згуртуватися під прапором української національної ідеї і вимагати і від політикуму, і від влади випрацювати національне зорієнтовану ідеологію державотворення, опублікувати чітку мету, концепцію та програму державного будівництва і приступити до творення вимріяної багатьма поколіннями українського народу власної національної держави.

      Разом - переможемо ! І хай допоможе нам Бог!

      Центральний Провід ВО "Тризуб" ім. С. Бандери

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.02.05 | Док

        Re: Для аналізу

        Перепрошую,підкажіть, о котрій годині завтра акція на Майдані?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.02.05 | helper

          Re: Коли на Хрещатик

          Наcкільки мені відомо :
          11-00 біля червоного корпусу (Універу)
          14-00 Верховна рада
          16-00 майдан
      • 2001.02.05 | Пані

        Скипальский к ним имеет отношение?

        В смысле к "Тризубу"?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.02.05 | helper

          Re: Скипальский к ним имеет отношение?

          Ах если бы я знал...
          Я -то и закинул сюда их листовки чтобы кто-то вроде пані проанализировав сказал :
          Дело рук ...
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.02.05 | Пані

            Так чего б я спрашивала, если б не думала...

            Попытаюсь нарыть и фактов.
        • 2001.02.05 | mara

          Re: Скипальский к ним имеет отношение?

          Конечно, имеет. "Нюхом чую", простите фактов у меня нет, кроме некоторых наблюдений за диаспорой. Разве Вы сами не увидели "след раздвоенного копыта"?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.02.05 | Broker

            Re: Скипальский к ним имеет отношение?

            http://gongadze.com.ua/phorum/read.php?f=1&i=20170&t=20062

            Taras Kuzio wrote:

            Tryzub is the paramilitary formation of the Congress of Ukrainian Nationalists (KUN) which is the overt olitical force of the OUNb(Bandera). They were established in 1993 and full name is Stepan Bandera Sports-Patriotic Association "Tryzub". The red and black flag is the OUNb party flag. KUN has formed an alliance with Rukh-Udovenko and Reforms and Order which both refuses to join the new "Pravytsia" and has not supported the anti-Kuchma protests.
          • 2001.02.06 | Пані

            Про рога и копыта

            mara писав(ла):
            > Конечно, имеет. "Нюхом чую", простите фактов у меня нет, кроме некоторых наблюдений за диаспорой. Разве Вы сами не увидели "след раздвоенного копыта"?

            Вы еще вспомните, когда я его увидела первый раз (давно, отсылаю к шуткам о пчеловодах-тамплиерах). Что мне интересно это почему его (Скипальского) так сильно и давно пытается остановить "команда молодости нашей" - СДПУ(о).

            Особенностью политической игры явно становятся "преждевременные роды" - сначала народный гнев устами "героев" за месяц до начала скандала, потом наезд на Скипальского задогло до того, как он начал публично наезжать на "определенных товарищей". По-моему и ген.прокуратура поторопилась вякнуть что-то о "подслушанных докладах президенту о состянии преступности".

            Вопрос о том, почему они стреляют раньше, чем объявлена война, остается для меня открытым.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.02.06 | mara

              Re: Про рога и копыта

              По-моему, это один из вариантов игры "доброго и злого" следователя. Стрелять раньше - разведка боем. Война и не прекращалась. Более того, позволю себе предположить, что она будет продолжаться очень долго... Заметьте, что перед выборами генерал М. говорил, что для него примером является... господин Примаков - яростный проводник идеи "Великой России" и эти слова почему то не отпугнули диаспору. Думаю, что со временем мы все узнаем. Я наверняка не доживу, а Вы узнаете, как я узнаЮ сейчас о документальном подтверждении того, о чем догадывалась в молодости.
              Хотела бы я знать результаты расследования автомобильной катастрофы, в результате которой генерал лежал в больнице. Ну почему у нас нет хорошей школы журналистского расследования?!
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.02.06 | Пані

                Re: Про рога и копыта

                mara писав(ла):
                > По-моему, это один из вариантов игры "доброго и злого" следователя. Стрелять раньше - разведка боем. Война и не прекращалась.

                Да. Очень на то похоже. Но никогда ранее не достигала такого уровня публичности.

                > Более того, позволю себе предположить, что она будет продолжаться очень долго...

                Это уже не полностью зависит от желания воюющих сторон. Я не исключаю вариант победы одной из сторон (генерала С) с примерным наказанием другой.

                > Хотела бы я знать результаты расследования автомобильной катастрофы, в результате которой генерал лежал в больнице. Ну почему у нас нет хорошей школы журналистского расследования?!

                Риторический вопрос. Откуда ей взяться и кто заплатит за кефир? У нас что есть действительно богатые СМИ, способные платить за такие расследования?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.02.06 | mara

                  Re: Про рога и копыта

                  Пані писав(ла):

                  > Это уже не полностью зависит от желания воюющих сторон. Я не исключаю вариант победы одной из сторон (генерала С) с примерным наказанием другой.

                  Я говорила не об этой борьбе. Не хочу сейчас нагнетать страсти, но наш северовосточный сосед уже начал собирать земли... С моей точки зрения статья в НГ и последующая статья в какой-то западноукраинской газете имеют общие корни. Очень уж по времени все хорошо совпадает... Я иногда захожу на форум "Гонгадзе", там и увидела тему Бандеровцы - предатели!!!!
                  А может, все это у меня под впечатлением просмотра фильма о В.Суворове.
                • 2001.02.06 | mara

                  Re: Про рога и копыта (небольшое уточнение)

                  Бандеровцы-раскольники!!!!
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.02.06 | Shooter

                    Re: Про und contra

                    Швидше, сепаратисти :)
                    Ця ідея-фікс. Озвучується двома молодими людьми. Один - бувше Студентське Братство Львова, тепер депутат міськради Червнівців. Інший - Кость Бондаренко - політолог (цей лише за автономію Галичини в складі України).
                    Найінтенсивніше ж пропагацією поглядів згаданих панів займається http://www.part.org.ua - сайт з яскраво вираженою проросійською орієнтацією.

                    P.S. А реальність підказує одну річ: не мала би Україна Західної України - процес білорусизації був би невідворотнім.
      • 2001.02.06 | helper

        Re: додаток (УВО-ОУН-УПА)

        Спілкувався сьогодні в наметовому містечку на Хрещатику . На питання щодо сутичок з Трезубом відповіли: - Ми з ними розмовляли - сказали , що не будуть нам заважати, а на якомусь етапі приєднаються до нас... Так , що наче хвилюватись особливо не треба... Але ж то сказати одне... ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРИЗУБ" ЇМ. С. БАНДЕРИ

        незалежне, орденського типу, добровільне об'єднання громадян, яке керується принципами християнської моралі та засадами українського націоналізму. "Тризуб" через ідейно-фізичний вишкіл об'єднує і формує людей національно-патріотичної діяльності в ім'я збереження і захисту, утвердження і процвітання української нації та Української Держави.

        • Наш клич: Бог. Україна- Свобода!

        • Наше вітання: Слава Україні! Героям слава!

        • Наша мета: Українська Соборна Самостійна Держава (УССД)-держава української нації на українській землІ>

        • Наша ідеологія-український націоналізм: ідеологія захисту, збереження і державного самоутвердження української нації.

        • Наша організація - не партійна, а орденська: ми об'єдналися не для виборювання влади для себе, а для того, щоб вибороти для української нації власну держав) УССД.

        • Наше переконання: Тільки червоно-чорний прапор боротьби приведе нас під синьо-жовтий стяг Свободи.

        • Наша перша заповідь: Здобудеш Українську Державу або згинеш у боротьбі за Неї.

        • Наш метол: На диявола - хрест, на ворога - меч.

        • Наш принцип: Як не я - то хто? Як не тепер - то коли? Як потрібно - то можливо!

        • Наша боротьба: За владу народу. а не за владу над народом.

        • Наша стратегія не Боротьба за Україну, а не за посади; змагання за право українців бути господарями своєї долі, країни, держави. а не за можливість панувати над власним народом.

        • Наша тактика: - дієва ідея. ідейна дія:

        - неустанно поширювати і утверджувати в суспільстві українську національну ідею-ідею державності української нації, необхідної українцям і корисної для чесних неукраїнців в Україні;

        - скрізь, усюди й у всьому протиставлятися ворогам української нації, її державності, незалежності, соборності;

        - підтримувати національно-патріотичні дії всіх політичних і громадських об'єднань, властей та окремих осіб;

        - сприяти згуртуванню всіх національно-державницьких сил навколо конкретних справ для реалізації української національної ідеї.

        • Наше поле діяльності: В усіх областях України і поза нею -у місцях поселення українців; у громадах і колективах, а не лише > сесійних залах, кабінетах і коридорах влади.

        • Наша позиція - опозиція: ми завжди з народом, із владою - тільки доти, доки вона діє в інтересах нації.

        • Наша соціально-економічна платформа: Від створення національної держави (УССД) - через державний захист економічних інтересів нації-до добробуту кожного.

        • Наше завдання: Провести якісні, революційні зміни, перетворення в інтересах української нації, але при цьому не ослабити і не поставити під загрозу саме існування державності України.

        • Наше прагнення: Зближувати політику влади з українською національною ідеєю та інтересами українського народу.

        • Наша орієнтація: - на власні сили, а не на фальшиве благородство і лукаве доброчинство чужинців;

        -на національно-патріотичну свідомість українського народу, а не на облудні обіцянки і запевнення власть імущих і власті неімущих, але жаждущих;

        -на добро в людях, а не на "добрих" людей, які, діставшись до влади, здебільшого стають недобрими.

        • Наше ставлення до неукраїнців: - побратимське - до тих, хто разом з нами бореться за УССД;

        - толерантне - до тих, хто позитивно ставиться до нашої боротьби за УССД;

        - вороже - до тих- хто протидіє процесам українського національного відродження і державотворення.

        • Наші вороги: імперіалізм і шовінізм, комунізм і фашизм, космополітизм і псевдонаціоналізм, тоталітаризм і анархізм, усяка нечисть, що прагне паразитувати на крові й поті українців.

        • Наші попередники, спадкоємцями яких ми виступаємо: безсмертні лицарі УВО-ОУН-УПА, які в безкомпромісній боротьбі за Україну несхитно протиставились трьом найжорстокішим окупантам і двом наймогутнішим імперіям, що прагли знищити українців як націю і не допустити нашої державності.

        • Наші соратники:"'! мертві, і живі, і ненароджені" борці за волю України, за процвітання нації, за право українців бути господарями своєї долі на своїй землі, за УССД.

        • Наші побратими: Ті, хто не скиглить, а діє, не плаче, а бореться - "За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ".

        • Наш відбір членства: Не на основі того, хто ким був і в чому клянеться, а виходячи з того, що він для України зробив, робить і готовий зробити.

        Тож не хвались перед нами, який ти патріот, а покажи себе в реальнім ідейнім чині. Не розповідай нам, якими патріотами були твої діди чи батьки, - краще покажи, що ти зробив і робиш, як ти виховав своїх дітей, як вплинув на національну свідомість своїх родичів, друзів, колег, сусідів, знайомих. Якщо тебе печуть болі України і тобі сповнилось 18 років - ми приймемо тебе у дійсні члени "Тризуба". Якщо тобі лише 14 років - ти станеш членом нашого юнацтва. Не можеш стати з нами в стрій - ми допоможемо тобі знайти інше місце в боротьбі за УССД.

        Ми чекаємо на тебе. Але пам'ятай: полохливим, безвольним, наврастенікам, егоїстам, шкурникам, фарисеям, базікам немає місця серед нас.

        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.02.06 | Augusto

          Re: додаток (УВО-ОУН-УПА)

          Idei z 1933 roku. neadaptovane do 2001.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".