МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПРОДОВЖУЮТЬСЯ СПРОБИ СПРОВОКУВАТИ БІЙКУ НА ХРЕЩАТИКУ.

02/06/2001 | Майдан-Інформ
Продовжуються спроби затіяти масову бійку.

В районі метро "Хрещатик" продовжуються спроби затіяти масову бійку.
Там саме розмістилася група комуністичних пенсіоненрів з одиноким червоним прапором. Час від часу туди набігають якісь "братани" у вязаних шапочках з наміром нібито почати бійку. Із за рогу споруди станції метро вибігають міліціонери, які так само імітують захист "демонстрантів".

Міліціонери "братву" не чіпають, так само як ті міліціонерів. Видно що і ті і інші не надто стараються , розуміючи що їх заставляють робити нетнадто хорошу справу.

Все дещо нагадує навчання спецназу МВС по розгону демонстрацій, і було б смішно, якби це не було так серйозно.

При мені було дві невдалі спроби щось затіяти. Другий раз перестаралися міліціонери які прибігли раніше від "вязаних шапочок". Останнім видно облом швидко бігати - гроші не заплатили, чи обід не підвезли.

Набіги здійснюються із табору "тризубівців" який ще з учора зайняв місце навпроти Центрального універмагу. Як повідомили члени УНА-УНСО "тризубівців" попередньо добряче розагітували і їм для укріпленя бойового духу додали оперативників київського походження.

У всякому разі чув , як два ніби то "тризубівці" під час чергового "забігу" хихикаючи говорили один до одною російською мовою " Сейчас свои свои будут бить".
В районі подій тиняється член проводу ОУН Богдан Червак, який ласкавим голосом пояснює що в тому що діється нема нічого поганого, просто лише трохи комуняків хлопці хочуть побити.

Там же ж появився Дмитро Корчинський із своїми людьми ,який нібито пробує захищати дідусів Симоненка.

Ті самі люди , які зараз провокують бійку біля метро Хрещатик вчинили напад на наметове містечко, коли його "мешканці" ходили до Верховної Ради. Слід сказати що є свідчення про те що люди, які нападали на наметове містечко мали чорні нарукавні повязки анархістів, а "тризубівці" вступили у бійку саме з ним, а не з учасниками акції "Україна без Кучми"

У звязку з цим, мітинг, який планувався проводити навпроти метро Хрещатик перенесли у сторону Пасажу ближче до наметового містечка.

Слід зауважити що попереднього дня Олександр Мороз попереджував комуністів про недоцільність їх участі в акції під червоними прапорами. Однак їх поява на місці наміченого мітингу свідчить про те що у Симоненка є власні плани.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".