МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УЧАСНИКИ АКЦІЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ" ЗДОБУЛИ ПЕРШУ ПЕРМОГУ

02/11/2001 | Майдан-Інформ
Учасники акції "Україна без Кучми!" здобули першу перемогу.

Звільнено голову Служби безпеки України Леоніда Деркача, чим виконано одну з вимог акції.

Отже, влада змушена відступати під тиском народного протесту. Не приховуючи свого задоволення, все ж мусимо застерегти, що відставка Л.Деркача не дає підстав для заспокоєння, а скоріше, навпаки, спонукатиме нас до більш активних дій задля досягнення своєї головної мети – побудови громадянського суспільства та виконання головної вимоги – відставки президента Л.Кучми.

Звільнення Л.Деркача є скоріше маневром агонізуючого режиму заради збереження свого панування через здачу окремих одіозних осіб. Наступник Л.Деркача Володимир Радченко аж ніяк не може влаштувати демократично налаштовану громадськість, оскільки ще в радянські часи відзначався активним переслідуванням дисидентів. До того ж В.Радченко є вихідцем з міліцейського середовища, через що існує небезпека поєднання зусиль двох силових відомств (МВС та СБУ) на ґрунті спільного походження їхніх керівників.

Сподіваємося, що Верховна Рада врахує це і не затвердить нового старого голову СБУ.

Як вже неодноразово зазначали лідери акції, ми ніколи не підемо на часткові компроміси і будемо до кінця відстоювати свої позиції і виконання всіх наших вимог.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".