МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Інтерв"ю з заступником голови Партії "Реформи і порядок" народним депутатом Тарасом Стецьківим.

02/13/2001 | Майдан-Інформ
Майдан-ІНФОРМ: На Ваших листівках є заклик до відставки силовиків і відсутня вимога відставки Л.Кучми. Це принципова позиція?

Т. СТЕЦЬКІВ: Ні, це не є принципово. Просто є етапи. На цьому етапі партії правоцентристського блоку дійшли, "дозріли" до того, щоби підтримати частину акції "Україна без Кучми!", акції Форуму національного порятунку, що стосується відставки силовиків, відставки Марчука. Тут ще скоро буде плакат з вимогою відставки Азарова. Ми підтримали гасло "Правди!" Це свідчить лише про одне. Про те, що правоцентристські партії, хоч і з деяким запізненням, але входять у процес опозиції. Входять в опозицію, входять у процес консолідації зусиль проти цього режиму, всього цього лицемірства, брехні. І в кінцевому підсумку, ясна річ, що десь на видноколі маячить і підтримка ідеї усунення президента.

Майдан-ІНФОРМ: А є така ймовірність, що Народний Рух і КУН увійдуть до складу Комітету "За Україну без Кучми!" (ПРП вже є членом нашого комітету - прим. Майдан-ІНФОРМ)?

Т. СТЕЦЬКІВ: Я гадаю, що імовірність завжди існує. Зараз основне завдання, і так питання вже ставиться, щоб ці партії офіційно підтримали, принаймні, ідею і участь в Форумі національного порятунку і в перспективі стали єдиним фронтом з усіма під цими всіма вимогами, які були висунуті, і початок яким кладе виступ Мороза в парламенті.

Майдан-ІНФОРМ: Зараз багато що говориться про національну безпеку, про загрозу цій безпеці. З боку антипрезидентських партій є загроза національній безпеці?

Т. СТЕЦЬКІВ: Загроза національній безпеці в першу чергу йде з боку теперішньої влади. Вчорашня українсько-російська домовленість в Дніпропетровську засвідчила, що ця влада задля збереження свого становища і своїх посад готова здатися сама і здати Україну під Росію. Це там є загроза національній безпеці, а тут загроз нема. Тут є бажання правди, очищення, бажання виявити бандитів, усунути корупціонерів від влади, бажання, щоб в Україні була чесна порядна влада.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".