МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Інтерв"ю з членом Партії "Реформи і порядок" народним депутатом Сергієм Терьохіним.

02/13/2001 | Майдан-Інформ
Інтерв"ю з членом Партії "Реформи і порядок" народним депутатом Сергієм Терьохіним.

Майдан-ІНФОРМ: Вимоги відставки чотирьох силовиків - це Ваші кінцеві вимоги? Я маю на увазі, що тут немає вимоги відставки президента Л.Кучми.

С. ТЕРЬОХІН: Розумієте, до кого ми можемо звертати вимоги про звільнення президента Л.Кучми? До президента Кучми? Ні. А президент сьогодні по законодавству може бути знятий двома шляхами: або добровільна відставка або імпічмент. Ми до себе ставимо вимогу про зняття Кучми? Ні. Тому сьогодні є перша публічна акція нашого блоку про те, що ми вимагаємо чотирьох людей забрати з публічної політики України. Після того ми говоримо, що вся справа має вийти на правду, щоб ми з вами отримали достатню інформацію для того, щоб розпочати процес імпічменту президента Л.Кучми. Сьогодні ранком я особисто подав до парламенту проект закону про гарантії, які надаються президенту, що добровільно подав у відставку. Він зареєстрований і пущений в діло. Чому я подав цей проект? Тому, що я вважаю, що для України забезпечення Кучмі безкоштовного проїзду автотранспортом або пенсія 500 гривень на місяць є меншими збитками ніж перебування його й надалі на посаді президента України. Ми йому цим законопроектом даємо можливість піти з посту, не роблячи революції, стрілянини і т.д. Ми хочемо, щоб ця проблема, яка почалася не від українського народу, не від політиків України, а від особливого ставлення до цієї країни пана Кучми, закінчилася паном Кучмою. Якщо він це зробить - слава Богу! Він говорив позавчора, що клянеться на Біблії, що нічого такого не було, і це, зрозуміло, що неправда. І якщо в нього хоч якась мораль залишилася в серці, в чому я не дуже впевнений, то він має піти зі свого посту. І тому ми робимо цю акцію.

Майдан-ІНФОРМ: Чи існує така імовірність, що Народний Рух і Конгрес українських націоналістів приєднаються до акції "Україна без Кучми!"?

С. ТЕРЬОХІН: Знаєте, мене турбує одне: що навіть рух за те, щоб зняти цього недолугого політика, починає всередині себе робити маленькі групки, маленькі якісь рухи і т.д. Треба бути сьогодні разом, навколо однієї ідеї. Ця людина, яка сім років знущалася над Україною, має піти в небуття. І саме тому я б не хотів говорити, хто до кого приєднається. Я б хотів бачити загальний рух, який би змусив Кучму та його оточення піти з публічної політики.

Майдан-ІНФОРМ: В якій формі Ви бачите цей загальний рух?

С. ТЕРЬОХІН: Є рух "Україна без Кучми!", є рух Партії "Реформи і порядок" "За правду!", є Форум національного порятунку. Ці всі рухи мають одну ідею - це очищення нашого суспільства від бандитів. І саме тому, я б не хотів, щоб наш рух "За правду!" приєднувався до руху "Україна без Кучми!" або рух "Україна без Кучми!" приєднувався до Форуму.

Майдан-ІНФОРМ: А якщо об'єднання, а не приєднання.

С. ТЕРЬОХІН: О! В цьому і проблема українців. Ви знаєте цей вислів: "Два українці - три гетьмани". Тут гетьманів не можна шукати, це не вибори, це не з"ясування, хто краще, а хто гірше, а …

На цьому місці до нас підбіг штатний провокатор, який весь час крутиться біля наметового містечка, і з криком "Там депутатів трясе міліція!" забрав пана Сергія за собою. Коли ми побігли на місце "події", то виявили, що нічого подібного там не відбувалося, але інтерв"ю закінчити не вдалося, бо С.Терьохіна обступило щільне кільце журналістів.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".