МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Інтерв'ю з членом Народного Руху України народним депутатом Тарасом Чорноволом.

02/13/2001 | Майдан-Інформ
Інтерв'ю з членом Народного Руху України народним депутатом Тарасом Чорноволом.

Майдан-ІНФОРМ: Ви обмежитесь чотирма вимогами відставки силовиків, чи будете вимагати і відставку президента.

Т. ЧОРНОВІЛ: Ні, звичайно. Це є перші абсолютно однозначні вимоги, які були записані в офіційній заяві проводу Народного Руху України. Я, наприклад, однозначно ставлю питання про те, що має бути не просто відставка, і не тільки того самого Кучми. Якщо будуть доведені злочини (я думаю, для нас це вже питання вирішене, а воно мусить бути вирішене колись і в суді), то має бути належна справедлива кара. Тобто, я, наприклад, не обмежуюся тільки самим "Україна без Кучми!". Якщо буде доведено, що Кучма - злочинець, то повинна бути Україна з Кучмою, але з Кучмою у в'язниці.

Майдан-ІНФОРМ: Чудово! Як Ви вважаєте, чи існує така ймовірність (і наскільки вона велика), що Народний Рух України та Конгрес українських націоналістів увійдуть до складу Громадянського комітету захисту Конституції "Україна без Кучми!"?

Т. ЧОРНОВІЛ: Я думаю, що безпосередньо в цю акцію вони навряд чи будуть входити. Я, чесно кажучи, не бачу особливої логіки входження всіх сил в одну акцію. Ми розкручуємо дуже серйозну акцію "За правду!", яка іде в паралельному режимі. Як на мене, вона трошки розширює коло тих людей, які включаються в опозиційні процеси, але ж ніяк не зменшує радикальність вимог тому, що це як одне з перших запитань до людей, які на сьогоднішній день ще не визначилися. Для тих, хто сидить у наметах, тих, хто навколо них, і так все ясно. Не забуваймо, що ще є мільйони людей, яким ще незрозуміло багато що. "Україна без Кучми, а з ким:? А яка?" - ставлять вони питання. І навіть іноді ставлять питання "Україна без Кучми, а чому?" Їм це треба пояснити. Для цього є питання правди. Сказати, що, заради чого, чому і як це все сталося. Я думаю, що якраз для Руху, ПРП і КУНу це є логічне місце. Це є питання, на які вони можуть і повинні дати відповідь. А що стосується взаємодії двох акцій, то для того і створений Форум національного порятунку, щоби, попри всі речі, координувати дію всіх опозиційних сил України, зокрема, і цих двох акцій.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".