МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

В стані опозиції поповнення

02/21/2001 | Майдан-Інформ
До сьогоднішнього чільні діячі партії "Батьківщина" брали участь лише у Форумі національного порятунку як фізичні особи, але участь самої партії в акції "Україна без Кучми!" була опосередкованою. Тобто: газета "ВВ" непогано висвітлювала події, що розгорталися навколо акції, фракція "Батьківщини" у Верховній Раді та її лідери перейшли в опозицію до самого президента, а не тільки декого з його оточення, члени "Батьківщини" були серед мітингуючих, а останнім часом з"явилися серед мешканців наметового містечка. Але сама партія не входила до Громадянського комітету захисту Конституції "Україна без Кучми!"
І ось нарешті 20 лютого ми одержали офіційний документ за підписом першого заступника голови Всеукраїнського об"єднання "Батьківщина" О.Турчинова про вступ партії до Комітету, з чим вітаємо і "Батьківщину", і себе.
Цього ж дня до Комітету увійшла також Незалежна профспілка гірників України, а це не менш серйозна сила ніж "Батьківщина". Адже ми вже були у минулому свідками, чим закінчуються для можновладців страйки шахтарів. До речі, НПГУ вже оголосила на шахтах Донбасу передстрайкову готовність. Якщо влада і далі ігноруватиме вимоги учасників акції "Україна без Кучми!", вони можуть припинити відвантаження вугілля на електростанції, і тоді, напевно, на вулиці вийдуть вже не десятки тисяч людей.
Також 20 лютого Комітет поповнився ще двома організаціями: Фундацією захисту свободи слова та інформації та Професійною спілкою журналістів "Незалежність"


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".