МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Намети з"явилися вже й з протилежного боку Хрещатика

02/23/2001 | Майдан-Інформ
Щойно на Хрещатику з протилежного боку від наметового містечка акції "Україна без Кучми!" навпроти Міністерства аграрної політики були встановлені намети Асоціації фермерів Луганської області в кількості одна штука.
Такий собі голова організаційного комітету по скликанню та проведенню надзвичайного позачергового з"їзду Асоціації фермерів та землевласників України С.Ковальов подав київському міському голові О.Омельченку заявку на встановлення 10 наметів на 30 діб.
Як заявив голова оргкомітету, метою їхньої акції є підтримка "реформ в аграрному секторі економіки, які проводить Президент України Леонід Кучма".
Фермери занепокоєні "протидією деяких чиновників та державних службовців, також лідерів деяких політичних партій, які скрито протидіють по втіленню у життя реформ…". Вони вимагають від президента "призупинити свавілля, яке чиниться у деяких регіонах нашої держави, посилюючи соціальну напругу, політизуючи селян, штовхаючи його (кого - президента? - прим. Майдан-Інформ) на тракторах та з вилами підтримати деструктивні сили та політиканів, яким чим не гірше в державі, тим краще". Фермери запевняють, що не зупиниться ні перед чим, будуть діяти послідовно і рішуче і не допустять, щоб в столиці повторився "Бухарест". Закінчується заява закликом: "З нами Бог, Правда, Реформи Президента та Україна".
Фермери не називають конкретних прізвищ "деяких чиновників та державних службовців, також лідерів деяких політичних партій", але у заяві про створення свого комітету висловлюють підтримку Кучмі та Ющенкові та нерозуміння позицією Плюща. Отже, Іван Степанович, очевидно, представляє і чиновників, і держслужбовців, і лідерів партій в одній особі.
Найцікавіше, що фермери роздають ще й спільну заяву шахтарів, фермерів та землевласників Луганської області, де вимагається відставка голови облдержадміністрації Луганщини О.Єфремова (член НДП) та його заступника Ю.Махортова. Цю заяву підписав також і Голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, який нещодавно, разом зі своєю організацією, увійшов до складу Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!".
Цікаво, яка справжня мета фермерів та що їх спонукає на цю акцію? Щира віра в доброго царя, оточеного поганими боярами, чи намагання вирішити свої вузькоспеціалізовані проблеми, виступивши в ролі розмінної монети? Поживемо - побачимо!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".