МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПОДРОБИЦІ ЩОДО СУТИЧОК З МОСКОВСЬКИМИ ФАНАТАМИ (оновлено)

02/25/2001 | Майдан-Інформ
Фанати московського ЦСКА прибувши о 8 годині до Києва, розбрелися невеликими групами по місту.

Ближче до полудня ці групи почали появлятися біля Палацу Спорту, де збиралися учасники акції "Україна без Кучми!" з партій "Собор" та "Батьківщина".

Вони з"явилися біля маніфестантів, але, побачивши чисельну охорону з хлопців з УНА-УНСО, розійшлися декількількома групами по підворотнях.

Одна з груп чисельністю до тридцяти чоловік побачила в районі сусідньої вулиці Саксаганського 12 унсовців, які йшли в напрямку до маніфестантів, і з криками "Хохли - бидло!" напали на них.
Сутичка була жорстокою. П"ятьох московських фанів з розбитими головами забрала швидка допомога (з членів УНА-УНСО ніхто серйозно не постраждав). Фанати явно не чекали такої відсічі і втікли, але тут залізна дисципліна унсовців зіграла з ними злий жарт. В цей час двоє унсовців (хлопець та дівчина), які трохи відстали від групи, побачивши бійку, побігли до штабу УНСО (він знаходиться неподалік) за допомогою.
23 члени УНА-УНСО, які помчали на місце бійки, що на той час вже закінчилася втечею російських фанів, були затримані міліцією, яка чомусь не втрутилася, коли фанати в неї на очах напали на унсовців.

Через годину розлючені московські фанати врешті зібралися більшою групою та розгромили ескалатор на станції метро "Палац Спорту". Фанати побили ліхтарі, кількох міліціонерів та перехожих, які потрапили їм під руку. При цьому вони кричали "УНА-УНСО", очевидно для того, щоб їх прийняли за унсовців, бо, якби вони вимовили ще хоч одне слово, їх би видав відомий московський акцент. На виході з метро їх вже чекали київські динамівські фанати. Знов зав"язалася сутичка.
Міліція знов не втручалася, але на цей раз були побиті і самі міліціонери, що, напевно, не чекали від москвичів таких дій. Міліція виглядаля переляканою і розгубленою. Тому був виликаний спецпідрозділ "Титан", який швидко навів порядок, гамселячи тих та інших.

Після цього московські фанати були локалізовані на трибунах Палацу Спорту, де в них були вилучені всі предмети, які могли б становити небезпеку для оточуючих.
Це однак не помішало їм спалити український державний прапор.
По закінченню матчу 30 найбільш буйних фанатів були вивезені міліцією в невідомому напрямку.

Припускають що невідомі молодики , які ввечері того ж дня кинули пляшку із запальною сумішшю, котра на щастя не вибухнула, у міліціоненрів біля вулиці Банкової, також були одними із числа "незлокалізованих" московських фанів, які вдень також кидали "коктейль Молотова" біля Палацу Спорту .


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".