МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

бій біля Палацу Спорту

02/26/2001 | zeroplus
Будьласка, уточніть свою інформацію, яка викладена на сайті щодо цього інциденту, бо:
1.Як фанати могли зразу з вокзалу попрямувати до Палацу Спорту, якщо вони приїхали о 8-й ранку?
2.Партії "Собор" там взагалі не було, бо вони чекали колону "Батьківщини " на тротуарі на Червоноармійській.
3.Бійка на площі перед Палацом була ОДНА, вона спалахнула десь пів-четвертої і тривала хвилин десять. Московські фани вискочили з метро, одна їхня група кинулася вздовж трамвайної колії в обхід на групу сумівців, які зібралися на дальньому куті Палацу, друга - прямо до входу в Палац. Сумівців в основному загнали за кут будинку, кілька одбивалися перед Палацом.
4.Якщо саме унсовці відбили напад біля входу, то,звісно, честь їм і слава. бо билися ті люди завзято - але,на жаль, очевидці стверджують, що ніяких відзначок чи пов"язок на них не було.Сумівців принаймні били за хустки:). Тому як могли фанати впізнати 12 унсовців, які йшли до мітингуючих?
5.Мітингу там теж ніякого не було, а було кількасот членів "Батьківщини", які тільки починали збиратися, щоб іти на Хрещатик. Ніхто не розгортав ще ні прапорів ні транспарантів, ніхто не мав мегафона.

я свідчу це як очевидець.

Відповіді

  • 2001.02.26 | Майдан

    Re: бій біля Палацу Спорту

    Московські фанати дійсно, розбившись на групи після приїзду на вокзал, півдня блукали по Києву.
    Про це до речі пишеться у попередніх постингах Майдан-ІНФОРМУ.

    Перша бійка між московськими фанатами та унсовцями сталася на вул. Саксаганського, яка є сусідньою до місць збору учасників маніфестацій.
    Бійку свідомо провокували "московські гості", викрикуючи "хохлы быдло" і зачіпаючи всіх перехожих підряд. Ця бійка сталася задовго до початку матчу - десь години за півтори.

    Біля Палацу Спорту і в метро була вже друга бійка, в якій з московськими фанатами билися переважно українські болільники. Після того як москвичі жорстоко побили декількох міліціонерів і останні були змушені викликати "Беркут", ставлення міліції до УНСО покращилося і 23 унсовців, заарештованих раніше, було відпущено.

    Прошу не судити нас надто строго за всякі неточності - у нас нема грошей аби наймати професійних журналістів, тому працюють добровільні помічники які пишуть так як вміють.

    Врешті у нас взагалі нема грошей попри всю страхітливу брехню кучмобачення. Ми всі працюємо у вільний від роботи час , тратимо свої власні гроші ( якщо це потрібно) і власний час.
  • 2001.02.26 | Andrij

    мало людей вийшло

    Дуже, надзвичайно мало людей вийшло.. Чи не вважаєте ви що, будучи в масках, учасники трохи відлякували інших?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.02.26 | Andriyko

      Re: мало людей вийшло

      В якому саме місці було мало людей? Коли після трибуналу колона рушила до Верховного Суду, я, йдучи десь в середині першої третини колони, озирнувся на розі Інститутської і Банківської: хвіст колони лише починав входити на Інститутську з Хрещатику. І все це за неабиякої щільності народу.
    • 2001.02.26 | Майдан

      В масках - це в основному студенти.

      Загроза вигнання та іншихполітично вмотивованих репресій щодо студентів вельми реальна.

      Прикладом можуть бути вчорашні події у студмістечку університате - коменданти просто закрили на замок двері гуртожитків університтету , не впускаючи нікого всередину і не випускаючи . З деяких гуртожитків вийти на мітинг який проводився у студмістечку о 13.00 можна було лише через скандал з комендантом гуртожитку.

      Приклади вигнання студентів відомі, як і відомі розпорядження влади керівникам вузів щодо цього.
      Радянська система зоставила безліч методів вигнання неугодних студентів. Найбільш відомий з яких є "Біг за викладачем". Студента валять на екзамені, заліку, курсовій тощо. Опісля цього викладач поинає ховатися від "жертви". Наприклад призначається час повторного екзамену чи перезаліку, але викладач не оявляються, або заявивши що "дуууже поспішє" тікає з аудиторії, як тільки побачить цього студента.
      Студента морочать семестр-другий, а потім виключають...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.02.26 | Andriyko

        Re: В масках - це в основному студенти.

        До речі, під час "другого заходу" на адміністрацію президента, метрах у восьми я побачив трьох хлопців у масках із рюкзаком на спині в одного з них, які жбурнули в міліцію декілька петард та ще якийсь предмет, що трохи спалахнув - самий предмет, а не тих, хто його кинув, показало НТВ. Зникли вони так само швидко, як і виникли. Риторичне питання: "Що робити з провокаторами чи просто відморозками, через цілеспрямовану або тупорилу яких потім кажуть, що люди в масках - бандити?"
      • 2001.02.26 | samurai

        Re: В масках - це в основному студенти.

        До речі, про студентів: а чи згадає хто-небудь у випадку перемоги опоцизії про тих студентів, що незаконно були виключені з ВУЗів за свої політичні погляди? ІМХО вже зараз лідерам опозиції - народним депутатам через депутатські важелі контролю потрібно вплинути на Міністра освіти. Це принесе неабияку користь і зможе залучити до лав опозиції тисячі студентів.
        Без підтримки молоді, ІМХО, на опзиційний рух очікує невдача.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.02.27 | McSym

          Дуже слушно !!!

          Так само треба вживати всі можливі важелі впливу опозиції для допомоги всім особа, проти яких режим розпочав репресіїї. А почати треба з Юлі та Нікуліна. Мусорам в СІЗО треба пояснити, що в них зараз сидить можливо майбутній Президент (прем*єр, годова ОДА, тощо). Тож, шановні мусори, бережіть наше надбання, що випадково трапило до ваших лап. Може незабаром тих, хто був добрий і лагідни підвищать у званнях, а тих, хто, як остання мразь, свою владу показував, самих посадять за зловживання. Тож дивіться, шановні - "від тюрми та суми..."
          І взагалі на дії т.зв.влади треба відповідати адекватно - нема чого з ними панькатися - самі ж бо пишуть про війну (інформаційну). А на війні - як на війні


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".