МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Що Шановне Панство думає

02/27/2001 | Broker
з приводу найновішої статті Погорєлової,
«ПАРТИзанщина»?

http://www.grani.kiev.ua/2001/text/07/pogor07.htm

Відповіді

  • 2001.02.27 | P.I.LAZARENKO

    Re: Що Шановне Панство думає

    А ЧЁ,притянуто за уши немного,но неплохо
    высказано мнение.Кое-что очень понравилось.
  • 2001.02.27 | Shooter

    Ave, Ющенко!

    ...в питанні По.ебенька.
    "Після збереження на посаді Генпрокурора М.Потебенька, тепер змушеного доводити, що він таки продовжує не лише розслідування справи Гонгадзе й касетну справу, а й боротьбу зі злочинністю, – у ВР зламалася схема швидкого й "безболісного" перевороту. Немає посмішки на обличчях панів Медведчука та Волкова, що не дочекались шансу поставити своїх людей на прокуратуру, а тому мусять тремтіти, що М.Потебеньку таки доведеться для когось з членів пропрезидентської більшості вимагати зняття імунітету. Це не сприяє і натхненню членів їхніх фракцій, які більше не почуваються за головними олігархами як за кам’яною стіною."


    Щодо "убівці КучмИ і ГУ Мельниченка" (опосередковано)

    "Контакт з Путіним в Дніпропетровську був хоч і вражаюче "плідним", але, як видається, з боку росіян так і не поступив чіткий "сигнал", чи пропонована ними підтримка Кучмі справді йому щось гарантує, коли він остаточно зіпреться на тепер вже не свій, а принаймні напівросійський, адміністративний ресурс. Депутат з фракції "Реформи-Конгрес" Б.Безпалий: в теперішніх умовах змішана виборча система дозволить Путіну не просто сформувати наступний склад українського парламенту, а зробити це навіть без такого "оператора", як український президент. "
    + тайпґейт як "засіб додаткового впливу" на "папіка" - результат: "вагання закінчились саме на користь путінської моделі".

    Якщо йдеться про використання в чистому вигляді російської моделі обрання парламенту на базі змішаної системи з повним контролем над партіями і обов’язковим утворенням й сприянням виборчої переваги для суто президентської партії або блоку (на кшталт "Ведмедя"), – то це передбачає проведення парламентських виборів вже після президентських. Відтак, наступний "ручний" парламент заздалегідь планують не для Кучми, а когось іншого. Кого саме?

    ...можемо лише повторити: застереженням від використання кризи Марчуком, як і будь-яким іншим ставлеником "партії сили", що рухається на Україну з боку Росії, – може бути лише багатопартійна парламентська система правління. Зрозуміло, чому не визнає її Кучма, але не зрозуміло, чому він не бачить, як його впертість створює умови для перевороту з боку саме його найближчого оточення. Втім, Кучмі варто подякувати: якщо він не бажає добровільно іти у відставку, – він таким чином унеможливлює добровільну ж передачу влади, скажімо, тому ж Марчуку. Треба буде провадити процедуру імпічменту, принаймні, почати її. Власне, напівзруйнований нині парламент будь-коли може зконсолідуватися на цій темі, якщо усвідомить, що усунення Кучми не надто швидким, але конституційним шляхом є єдиний спосіб вберегти незалежність держави й майбутнє як опозиційних, так і провладних нині сил."


    Ну констатація видимого

    "Тож фактично парламент розподілений на три частини – пропрезидентські сили, опозицію та комуністів, яким саме через цю формалізацію розколу тепер важко займатись навіть економічними законами."

    Думайте, шановне панство, думайте.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.02.27 | St*inger

      А що тут думати?

      Коли все ясно як божий день...
      Ось потихеньку і до "зірок" української журналістики вже щось доходить...
      Але парадокс в тому, що люди ЗАВЖДИ вірять тільки в те, в що їм ХОЧЕТЬСЯ вірити.
      Вірили в трасти та МММ тому, що ХОТІЛИ вірити в те, що нашару можна отримати прибуток.
      В те, що Кучма-вбивця, а Мельниченко - герой, людям вірити ХОЧЕТЬСЯ. І нічого ти тут не поробиш.:( Бо влада зі своєї сторони дала людям абсолютно всі підстави так думати. І завжди ХОЧЕТЬСЯ щоб усе було не безнадійно і знайшовся герой-одинак, який буде боротися з системою за справедливість.
      "Кучма вбив Гонгадзе" - це тепер, на жаль, така ж сама безсумнівна формула для народа як "СССР был не готов к войне".

      А позиція Заходу дуже нагадує мені ситуацію коли після закінчення Другої Світової американці погодились на прохання Сталіна передати йому власівців, які опинилися в американській зоні окупації. Власівці розуміли що їх чекає вірна смерть і благали Штати не віддавати себе в руки СССР. На що американські військові відповідали: "Вам не подобається Сталін? Оберіть тоді нового Президента!".

      Це приблизно той самий рівень розуміння ситуації в Україні, який демонструють деякі західні ЗМІ (наприклад, Гардіан). А тут іще чомусь радіють такому підходу.:(
      Ну добре. Ок. Нехай Захід влаштує нам повний ігнор. Ну, залишиться Україна наодинці з Росією. Ну, буде Кучма невиїзним в Європу як Лука. Так що - буде менше корупції? Менше утисків опозиції? Більше вільної преси? Кращий економічний стан?
      Всім хто виступає за ігнор Кучми Заходом я раджу подивитися на сусідів. Це - як раз і є результат жорсткої позиції Заходу по відношенню до Президента цієї країни.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.02.27 | Augusto

        Re: А що тут думати?

        >Всім хто виступає за ігнор Кучми Заходом я раджу подивитися на сусідів. Це - як раз і є результат жорсткої позиції Заходу по відношенню до Президента цієї країни.<

        Bbbrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaavo!!!!! Bis!
        Znachyt', ne pozycija Zahodu rezul'tat dij bisnovatogo dyrektora sovgospu, a navpaky?
        Nu, to vin buv dobryj, a Zahid jogo zipsuvav? Povchyt' mene trohi Vashij logyci, plsssss!
      • 2001.02.27 | Broker

        Re: А що тут думати?

        St*inger писав(ла):

        > А позиція Заходу дуже нагадує мені ситуацію коли після закінчення Другої Світової американці погодились на прохання Сталіна передати йому власівців.....Це приблизно той самий рівень розуміння ситуації в Україні, який демонструють деякі західні ЗМІ (наприклад, Гардіан). А тут іще чомусь радіють такому підходу.:

        Жаль що ти не читаєш (можемо перейти на «ти»?) англійську. Прочитав би звіт держдепартаменту США про Україну і побачив як розуміють ситуацію у Вашінґтоні (стаття в УП з цього приводу поверхова). Це не 1945 тобі. Якщо твоя версія вірна, St*nger, вони про це вже давно у Вашінґтоні знають....

        http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2000/eur/index.cfm?docid=854
    • 2001.02.27 | Shooter

      Цитати з Ющенка

      Цитати .з Ющенка.
      Inn, 27-02-2001 12:46

      "Прем’єр-міністр зазначив, що, зокрема, політика його Уряду, яка побудована на принципах прозорих грошових потоків, відсутності пільг та преференцій, радикальному ставленні до боржників за спожиту електроенергію, стає на заваді тим людям і структурам, "що вісім років вважали державні поставки енергії безкоштовним ресурсом". Відтак, приводом для перенесення протистояння інтересів, що виникає, в сферу публічної дискусії може бути "питання Тимошенко", вважає Прем’єр-міністр. "Не було б Тимошенко, були б касети, не було б Тимошенко і касет, було б щось інше", зазначив він. "Але питання полягає в тому, що ми все одно вважаємо саме таку політику зрозумілою для інвесторів, зрозумілою з точки зору інтересів України".

      На переконання Віктора Ющенка, нинішній конфлікт "створено на внутрішньому ринку і для внутрішнього споживання". "З часом буде легко побачити, кого що цікавить, звідки все це почалося, і хто за цим стоїть", підкреслив він.

      Те, що "шьют покойнічка" - це очевидно. Хто за цим всім стоїть - теж не важко здогадатись. (реальних варіантів - 2). Тому і смерть Гонгадзе (на жаль), і "подвиг" Мельниченка - увертюри гри "давай, подєрібаним".

      Кучма - зло (але впевнений: не вбивця). Записи - автентичні (але впевнений: не писані 2 роки Мельниченком диктофон під диваном).

      Хто буде _після_ Кучми: Ющенко чи братва - от в чьом вапрос.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".