МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЧИ ПИСАВ БУШ ЛИСТА КУЧМІ?

03/02/2001 | Майдан-Інформ
Сьогодні цілий день деякі учасники акції “Україна без Кучми!” перетворилися на Шерлоків Холмсів. Справа в тому, що ми прочитали на сайті Держдепартаменту США текст брифінгу, під час якого речник Держдепартаменту Річард Бауер сказав, що нічого не знає про лист президента Буша до президента Кучми, який так широко розрекламували українські засоби масової інформації. Натомість пан Бауер повідомив, що Л.Кучмі було передане усне послання від Буша 27 лютого, в якому піднімалося три теми:
1) нинішня ситуація є тестом для України з дотримання закону, демократії та прав людини;
2) США розраховують на довге співробітництво з демократичною Україною і хотіли б бачити її незалежною, демократичною і ринково орієнтованою державою, яка дотримується засад верховенства права та інтегрована до Євро-Атлантичного співтовариства;
3) США підтримуватимуть реформи в Україні, якщо вони будуть спрямовані на досягнення двох вищезазначених цілей, а успішне вирішення цих питань і можливість допомоги США в цьому залежатиме від конкретних кроків у цьому напрямку.
Деякі електронні засоби масової інформації вже встигли опублікувати, що ніякого листа Буша до Кучми не існує в природі, але, зі слів Р.Бауера однозначно цей факт не витікає.
Ми спробували дізнатися правди в посольстві США в Україні, але поки що нам це не вдалося. Один працівник посольства сказав, що такий лист начебто був, але він особисто його не бачив, а другий повідомив, що це був не лист. На питання: “Що ж це було, якщо не лист?” відповіді нам не дали, пообіцявши розібратися в цьому питанні докладніше.
Зв”язатися з першими особами посольства не вдалось, але ми обов”язково доведемо цю тему до кінця, вияснивши, чи дійсно американський президент писав листа нашому ігноранту, чи це все, говорячи словами президента українського “бред сивої кобили” або просто вигадка чиновників з Адміністрації Президента, які видали бажане за дійсне, щоб підвищити Папі і жменьці його нечисленних прихильників настрій.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".