МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

"Довіра до Кучми - нуль"

03/09/2001 | Broker
BBC

"Довіра до Кучми - нуль", каже провідна газета країни-голови в ЄС

"Свенська Даґбладет" не довіряє Кучмі допоки не будуть спростовані звинувачення на його адресу


9.3.2001 13:16 за Києвом

Провідна шведська газета "Свенска Даґбладет" -- газета країни, яка нині головує в Європейському Союзі, вмістила редакційний коментар, в якому критикує президента України Леоніда Кучму за "дві лінії поведінки" щодо "справи "Ґонґадзе".

Часопис, що видається у Стокгольмі, каже, що за кордоном президент Кучма намагається усіляко показати, що він зацікавлений у розкритті "справи Ґонґадзе".

"Проте вдома Кучма являє собою зовсім іншу картину", -- каже провідна газета Швеції.

"Свенска Даґбладет" закликала: допоки звинувачення на адресу президента Кучми щодо начебто причетності до зникнення журналіста Ґонґадзе, нібито-то фальсифікації президентських виборів та тиску на засоби масової інформації не будуть повністю спростованими, доти впевненість у ньому "дорівнює нулю", каже газета в редакційному коментарі.

На думку часописа, наслідком української політичної кризи може бути те, що Україна, яка мала би бути стабілізуючим чинником у реґіоні, натомість може опинитися в російській сфері впливу.

Раніше цього тижня українську владу у розслідуванні "справи Ґонґадзе" притикувала міністр закордонних справ Швеції Анна Ліндт.

Вона висловила стурбованість станом українських ЗМІ та ситуацією з правами людини в Україні на спільній пресовій конференції у Вашингтоні разом з главою американської дипломатії Коліном Павеллом.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".