МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ОБЛАВИ ТА МАСОВІ АРЕШТИ У КИЄВІ

03/10/2001 | Майдан-Інформ
ОБЛАВИ ТА МАСОВІ АРЕШТИ У КИЄВІ.

Дочекавшись закінчення маніфестацій, які відбувалися у Києві влада розпочала полювання на учасників походів та мітингів.

Перші арешти проводилися ще вдень, таким чином аби цього не помітила основна маса демонстрантів. Так в 11.00 були заарештовані два члени Студентського комітету, які відійшли попити каву в найближчому гастрономі. Їх протягом дня возили по місту і змушували признаватися в тому що вони нібито били міліціонера. Одну групу заарештованих міліція навіть була змушена випустити , оскільки до місця їх затримання вирушила колона демонстрантів з вимогою випустити їх.

Основні облави розпочалися після 17.00, коли колони маніфестантів вже розійшлися . Демонстрантів зарештовували на ескалаторах метро, на залізничному вокзалі, в офісах партій та громадських організацій, які приймали участь у маніфестаціях 9 березня. Під час арештів багатьох людей жорстоко били. Іногородніх учасників маніфестацій забирали просто з вагонів.

Були розгромлені офіси УНА-УНСО та УКРП, побиті та заарештовані всі хто знаходився в них та поблизу.

Після закінчення установчих зборів Громадського комітету "За правду" в різних місцях Києва та на залізничному вокзалі було заарештовано майже половину учасників цих зборів.

Заарештованих розподіляють невеликими групами по всіх міліцейських дільницях Києва, а також в інших, ще не відомих місцях. Створено групу народних депутатів, які займаються виясненням місцезнаходження заарештованих та їх визволенням. Однак міліція відмовляється давати інформацію про місцезнаходження арештованих.

В часі маніфестацій ,внаслідок ударів міліцейськими кийками одержали травми голови депутат Валентина Семенюк та співголова акції "Україна без Кучми" Володимир Чемерис. Як повідомив її помічник, Валентина Семенюк зараз госпіталізована із діагнозом "струс мозку " і лежить під крапельницею.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".