МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Новий погляд на старі версії

03/10/2001 | Максимяк
Варто підкреслити , що , подібно як і Союзі було, в Україні діють кілька десятків великих груп (кланів), члени яких зійшлися за тими-чи-іншими спільними інтересами.
Клани є конкуруючими, м”ягко кажучи. Інформація між ними йде по двох потоках. Одна – “правдива” та, що конкуренти самі про вас дізналися, друга – “фальш”, яку самі розповсюджуємо, щоб запутати противника. Всі розробляють схеми, як обійти конкурентів, усунути чи підставити. Основна ставка на силу “даху” та дія на випередження (реакція). Позакланові сили: парокурор, суддя, депутат, журналіст, кримінальні і т.п. виступають як ходовий товар, який треба оплатити, а також “придурки”, які чомусь грошей не беруть і їх потрібно обходити, або залякувати.
Тепер підходимо до питання:”Про грибників”. Воно як виникло, так і розтворилося.
Це всі зауважили. Чому? Я гадаю, що тут якраз “нуль ідеї” наперед запланованої. Деркач дізнається, що інформація, яка збиралася, про що він міг і догадуватися, може бути оприлюднена і вивезена закордон. ( Симоненко говорив, що до нього теж підходили. Правда??) Деркач, без всякої логіки, спасає свою шкуру. За ніч із кількох сексотів, які вже не являють собою особливої користі і їх можна спалити, ліпиться змова і подається Кучмі, як “неусипноє бдениє”. Зрештою, це допомогло лише тимчасово і Деркача так і звільнили.
Наступне питання – вбивство Гонґадзе. Якщо його замовив не Кучма (а Кравченко є не виконавець), то існує деякий клан, який безумовно планував із того скористатися.
Спостереження 1. Весь хід тої жахливої події свідчить про сильну ненависть до покійного журналіста, почерк вбивства - нагнати стах на журналістів.
Спостереження 2. Ми не маємо права вірити, чи вірити комусь більше чи менше із списку цих осіб: Кучма, Кравченко, Деркач, Волков, Суркіс, Марчук. Їхні клани є конкурентними.
Спостереження 3. Розвиток подій, які далі відбуваються є далекі від очевидної спланованості. Вони вийшли із-під контролю.

А ось ще інформація для роздумів. Газету “День” допоміг приватизувати Марчуку пан Суркіс. Оба сидять тихо, наче їх це не стосується, хоч Марчук мусить щось публічно казати, бо є наближеним. Оба чекають, як плід дозріє, щоб першими вкусити, може навіть і погоджують свої дії.

Ми можемо багато моделей збудувати і здогадів, але назавжди залишиться таємницею міра причетності та вини Кучми до вбивства Гонґадзе , але цієї вини цілком достатньо, щоб його сьогодні вже усунути від президентства.

Вчорашій день доказує те, що вже давно є зрозумілим, що якщо Кучму не усунути протягом місяця, то Україна може потонути на роки в тьмі диктатури.
Ця вчорашня бійка спровокована СБУ в кращих традиціях КГБ і переслідує кілька цілей:
1. Зв”язати Кучму, щоб відступу не мав.
2. Виявити та локалізувати найбільш активних осіб.
3. Висвітити провокаторів із заарештованих, які почнуть зараз каятися і валити все на “зачиншиків” – це для світу.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".