МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УНСОВЦЯМ МСТЯТЬ ЗА ЧЕЧНЮ ?

03/15/2001 | Майдан-Інформ
УНСОВЦЯМ МСТЯТЬ ЗА ЧЕЧНЮ ?

Ввечері, у четвер 15 березня, приблизно в 20.00, у приміщенні Секретаріату УРП, близько десяти оперативників СБУ у цивільному заарештували члена проводу УНА-УНСО, керівника черкаської організації Руслана Зайченка.

При арешті не було пред’явлено ні ордера на арешт, ні документів, які надавали б право робити ці дії в офісі політичної партії. Для арешту було вибрано час, коли у приміщенні Секретаріату УРП не було нікого з керівників цієї партії.

Як повідомив голова виконкому УНА-УНСО Тима , раніше заарештований і покалічений міліцією керівник секретаріату УНА-УНСО Микола Ляхович, незважаючи на важкий стан і перенесені операції у четвер був переведений з лікарні в ізолятор СБУ.
Із виконкому УНА-УНСО також повідомили що у них немає жодної інформації про долю і місцезнаходження близько 20 членів цієї організації. Висуваються різні припущення, в тому числі і найгірші...

Члени УНА-УНСО не єдині брали участь у кількох сутичках демонстрантів з міліцією, які відбулися 9 березня. Більше того вони у багатьох випадках стримували маніфестантів від втягування у бійки, які свідомо провокувалися невідомими особами. Врешті в демонстрації брали участь і члени більш радикальних аніж УНА-УНСО організацій.

Важко було б зрозуміти чому саме на УНА-УНСО націлився настільки жорстокий удар репресивного апарату, якби не той факт, що літом минулого року спецслужби України увійшли у склад так званого "Антитерористичного центру СНД" у якому основну роль грають спецслужби Росії. То ж чи не російська, відома всім ненависть до УНА-УНСО, як до колишніх союзників чеченських повстанців, визначає нині логіку вчинків українських репресивних органів?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".