МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УНА-УНСО звинувачує владу у вбивстві членів організації

03/16/2001 | englishman

15 березня у штаб УРП ввірвалося двадцять людей в штатському, вони представились працівниками СБУ, і забрали члена проводу, голову черкаської організації Руслана Зайченка. На сьогоднішній момент організація недораховує 60 членів!

Ми знаємо про долю лише 22 членів УНА-УНСО. П’ятеро з них знаходяться в СІЗО СБУ, семеро знаходяться в лікарнях, десятеро в спецрозподільнику СБУ. Про долю близько сорока людей, які приймали участь в акціях 9 березня, нам не надано жодної інформації. Додому вони не повернулись. Позаяк РОВД і лікарні взагалі за всіх затриманих і травмованих на протязі всіх днів не давали жодної інформації ні рідним, ні юристам, ні членам організації, ми це розцінюємо, як намагання приховати факти, що деяких з них вже немає в живих.

Зокрема, очевидці свідчать, що один з унсовців, тікаючи від переслідування з офісу на Димитрова 6, перебігав Червоноармійський проспект і потрапив під автомобіль. Збиту людину ногами добивав "Беркут." Потерпілого з подібними травмами в лікарні нам не довелося знайти, тому є всі причини вважати, що його вже немає в живих.

Жителі будинку розповідають, як одного хлопця в камуфляжі били головою об ріг будинку, потім кинули і він так і лежав непорушно, поки його не потягли в машину.

Про звірячі катування в РОВД, які могли призвести до смерті членів організації, свідчить доля Миколи Ляховича, керівника апарата проводу, якого били по черзі п’ять бригад правоохоронців в актовому залі Московського РОВД. Без свідомості, з внутрішньо порожнинною кровотечею, його встигли привезти в Лікарню швидкої допомоги на Братиславській. 15 березня Миколі Ляховичу виповнилось 25 років. Однак його навіть не встигли поздоровити в лікарні, бо лікарі спішно виписав лежачого хворого, його відвезли в Московське РОВД, а потім в СБУ. Своє день народження в СІЗО СБУ доведеться відсвяткувати і голові Київської організації Ігорю Мазуру, 18 березня йому виповнюється 28 років.

8 050 503 38 23 (якщо не відповідає, значить кількість затриманих СБУ поповнилася головою прес-служби УНА-УНСО Чорновіл Тетяною)

Відповіді

  • 2001.03.16 | englishman

    Predyduschee soobschenie- s foruma Pravdy.

    Прес-центр УНА-УНСО
    http://unso.tsx.org
    e-mail: unso@geocities.com


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".