МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Що трапилося з ProUA.com?

03/26/2001 | Схвильований
Вже третій день поспіль немає жодної звістки щодо сабжу.
В п'ятницю був доступ на сервер лише через http-інтерфейс Apache. Тобто можна було поблукати по структурі директорій, але жодного файлу я там не знайшов.
Я заходив туди як анонім, бо звичайно ж паролів доступу у мене немає, тому, можливо, я й не міг побачити файли, а тільки каталоги.
Тим не менш, у неділю сайт зник з інтернет-просторів взагалі.
Відповідь броузера "сторінку не знайдено" наштовхує на гіркі здогадки з приводу аналогії із долею славнозвісного форуму на Gongadze.сом, який зник десь на тиждень, траплялися незрозумілі речі (він зникав, з'являвся, надто опозиційні виступи форумістів вилучалися до того демократичним і ліберальним модератором...).
ProUA.com стала однією із найбільш яскравих інтернет газет-України не тільки на ниві політичної полеміки, а й економічної аналітики, навіть спортивну тематику вони освітлювали так, що не болільнику (я не є болільником і ненавиджу спортивні новини) було цікаво почитати тлумачення спортивних подій вустами цієї газети, хоча газетою це інтернет-видання назвати важко, я вважаю що це видання є неабияким явищем на небосхилі вітчизняного Інтернету.
У справі Гонгадзе ця газета відігрувала чи не вірішальну роль щодо об'єктивного і незаангажованого висвітлення відповідних подій. В той час як інші інтернет-видання не соромились передруковувати Інтерфакс, голова якого є прес-секретарем Гаранта, УНІАН і Українські новини (щодо двох останніх на даний момент особливих пересторог не маю), ProUA мала особистих або запрошуваних журналістів і репортерів, що давало змогу "своїми очами" пересвідчуватись у фактах, які могли бути ретрансльовані в модифікованрому вигляді агенціями новин.
Невже ProUA.com стала іще однією зірочкою на фюзеляжі бомбардувальника-нищівника - машини для "розборок", напрацьованої вспродовж довгих років у стінах відповідної служби?

Відповіді

  • 2001.03.26 | Майдан-Інформ

    Re: Що трапилося з ProUA.com?

    так, справді це видання було дружнім і в багатьох Майданівців навіть склалися особисті приязні стосунки з колегами з ProUA. як тільки стане щось відоме, запостимо тут. наразі знаємо, що вони знаходилися в стані продажу, хто виграв маємо дуже приблизне уявлення.
    будемо сподіватися, що ProUA вийде з такої несподіваної кризи і знову буде серед лідерів укрнету.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".