МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

БИЙ СВОЇХ - ЩОБ ЧУЖІ БОЯЛИСЬ, АБО ХТО Ж "СВОЇ" ТА "ЧУЖІ" НА ТЕРНОПІЛЛІ?

03/28/2001 | Майдан-Інформ
БИЙ СВОЇХ - ЩОБ ЧУЖІ БОЯЛИСЬ, АБО ХТО Ж "СВОЇ" ТА "ЧУЖІ" НА ТЕРНОПІЛЛІ?

Деякі лідери опозиції звинувачують у провокації сутичок 9 березня ц.р. в Києві із спецпідрозділами МВС організацію "Тризуб" імені С.Бандери. Свої думки з цього приводу висловили представники обох сторін на шпальтах "Нової Тернопільської газети" (№11(33) від 14.03.2001 р.). Так, Р.Срібний голова тернопільського обласного комітету УНА-УНСО сказав:" За нашою інформацією з Києва, саме дії "Тризуба" були провокативні, що й спричинило сутички з правоохоронцями", а А.Строєвус заступник голови тернопільської організації "Тризуб" ім. С.Бандери заперечив :" Наша організація не брала участь в акціях 9 березня у Києві".
Заява останнього дисонує з фотоматеріалом, розміщеним в газеті "Сільські вісті" (№32 від 11.03.2001р.), де на першій сторінці відображена колона учасників подій у Києві. В центрі фотографії чітко видно одного із керівників "Тризубу " ім. С.Бандери з Тернополя "полковника" Є.Філя разом з іншим тернополянином. Їх легко можна вирізнити - вони на відміну від більшості демонстрантів, що спрямували свої погляди в напрямі руху, дивляться в інший бік - в об'єктив фотоапарата який їх і зафіксував.
Останні місяці хлопці з "Тризуба" "відзначились" і на Тернопіллі. Так, 15 лютого вони демонстативно зухвало побили за серію викривальних публікацій в місцевій пресі одного із лідерів Громадянського комітету Тернопільщини "За Україну-без Кучми!" Ярослава Демидася. А 25 лютого група молодчиків увірвалась в помешкання іншого активіста опозиційного руху депутата райради члена УКРП В.Івасечка і жорстоко побила його. Характерно, що тернопільська міліція відмовила в порушенні кримінальної справи щодо членів "Тризубу" , які вчинили самосуд по відношенню до п.Я.Демидася.
Щоправда вселяє надію відповідь на звернення Громадянського комітету "За Україну - без Кучми" до облпрокуратури яка на днях повідомила, що скасувала відмову в порушенні кримінальної справи і повернула начальнику міського відділу внутрішніх справ матеріали для проведення додаткової перевірки по факту розправи за слово правди над п.Демидасем. Облпрокуратура запевнила, що "проведення додаткової перевірки за фактом побиття Я.Р.Демидася та розслідування кримінальної справи про хуліганство вчинене стосовно В.С.Івасечка нею контролюється".
А на запитання, винесене в заголовку: хто "свій" і хто "чужий" дає відповідь голова Тернопільської облдержадміністрації В.С.Коломийчук. Ось перелік його розпоряджень про виділення коштів за рахунок обласного бюджету "на здійснення статутної діяльності Тернопільській обласній громадській спортивно-патріотичній організації "Тризуб" ім. Степана Бандери": №278 від 17.07.2000 р. - 6200 грн.; №201 від 25.05.1999 р. - 10000 грн.. Коментарі, як кажуть, зайві!
Таких "своїх" Тернопільська влада породила немало і підгодовує їх сотнями тисяч гривень з держбюджету. Отут би попрацювати прокуратурі !

Громадянський комітет Тернопільщини "ЗаУкраїну - безКучми!"


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".