МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Починати треба з ВЛАСНОСТІ

03/29/2001 | Isoлятор
Треба було відразу дати окремою темою. Прошу модератора витерти мій постінґ з таким же заголовком з теми Мартинюка "Відмінності між соціально-економічними устроями..." - там на нього вперто не звертають уваги, а проблема, погодьтеся, актуальна. Не дивлячись на те, що її підняв ще півстоліття тому перший ідеолоґ українського націоналізму Дмитро Донцов (http://www.geocities.com/CapitolHill/Senate/9641) у своїй статті "ІСПИТ ІСТОРІЇ І СОЦІЯЛІСТИЧНІ КАСТРАТИ". Там він чітко вказав, що кожному нормальному українцю - напевно, на ґенетичному рівні - завжди була й буде близькою ідея власності. За неї в першу чергу билися козаки, за неї ж в 30-і роки висилали та морили голодом. Чи вдалося московським панам та іхнім харківським підлабузникам знищити цю ідею в корені? Я вірю, що ні.

На початкових етапах (вже 10 років початкових...) формування національної свідомості саме ця проста ідея - зрозуміла кожному мешканцю України (і не тільки, але зараз не про те йдеться) незалежно від мови та віри - мусить бути основою всіх пояснень та теоретизувань. Так наприклад: людоньки, ви що, не хочете бути власниками (имеются такие экземпляры)? То й не будете! Відберуть у вас геть усе. Ті, хто ХОЧУТЬ. Що, і так відбирають? А ми на них - суд присяжних та загони самооборони. Незаконно? Змінити закони. Знаєте, скільки ваших грошей щороку відпливає за кордон (з наголосом на слові "ваших")? Треба зробити максимально прозорою зовнішню торгівлю, щоб усі знали, який газ, у кого і за скільки купуємо. І тому подібне...

Про поточну ситуацію. Чому посадили Тимошенко? Не тому, що вкрала багато - тому, що знала, хто вкрав справді багато, і де сховав. Чому випустили? Бо вона натякнула, що це не тільки їй відомо, і в разі чого "накроют всех", як Лазаренку. Ґарант не хоче у відставку? Хоче "ґарантій"? Так він же ж сам людина небідна, і добро його теж сумнівної якості. От як буде від того добра якась користь - так, щоб відчули всі громадяни України - тоді й про ґарантії поговоримо.

Ще тупіше, але й зрозуміліше. Не потрібна нам приватизація землі? То її швиденько "приватизують" росіяни або німці. Або американці. Залишать вам клаптик для картоплі, або і того відберуть, щоб замість своєї картоплі купували "шнікерси". За які гроші? То вже "не наші проблеми", як кажуть американці. Думаєте, як об'єднаємось з Росією, так вони нам газ будуть гнати на халяву? Правильно, і так само на халяву ми будемо змушені посилати їм труби для ремонту їхніх гнилих газопроводів. І далі в такому дусі. Подібні думки мусить невпинно поширювати навколо себе кожний, хто вважає себе українцем, і в першу чергу - ті, хто відвідує цей форум. Доповнення та уточнення вітаються (сам в найближчі дні додам декілька). Сподіваюсь, ідея зрозуміла.

Читайте Донцова!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".