МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

САМІ головні загадки кучмаґейту

03/30/2001 | Shooter
Дозволю собі дещо відкориґувати структуру теми.

Як на мене, структура цього питання, подана Пані, є детальною, проте охоплює тільки одну "виконавчу" тематику: вбивство і писанину.

Я би запропонував дещо іншу категоризацію.

1. Хто стоїть за ґейтом? (сюди входять майже всі пункти Пані).
2. Які були цілі і плани "авторів"?
3. Як розвивалась ситуація до сьогодні і які є можливі варіанти перебігу подій далі?

Чекаю на Ваші версії :):.


З останніх новин, пліток, версій дозволю собі звернути увагу на слова Рахманіна:

"в лавах опозиції стає дедалі більше прихильників версії (дуже поширеної, але яка поки що не дістала належного підтвердження), що Євген Кирилович може бути безпосередньо причетним до «справи Гонгадзе» й «касетного скандалу»".

Пані, признавайтесь, Ваша робота? ;):

та Мостової:

"хто протягом півроку методично клав на стіл Президентові роздруківки з мало кому відомого на той час сайту «Українська правда»? Може, комусь знадобилося, щоб скандальні статті, передруковані «Українською правдою» із російського сайту FLB, у свідомості Президента були чітко пов’язані з ім’ям Георгія Гонгадзе? Гадаю, що в Леоніда Даниловича є відповідь на це запитання. ... У (оприлюднених) розмовах зафіксовано, скажемо м’яко, звернення Президента до Кравченка і Деркача з метою з’ясувати ситуацію щодо діяльності Гонгадзе і вжити заходів. Силовики ж, у свою чергу, звітували, яких заходів вони вживають. Однак одинадцять епізодів запису, що розтягнулися на п’ять місяців (із травня по вересень), чітко свідчать — до теми Гонгадзе Президент щоразу повертався особисто, ніким зі співрозмовників-силовиків не спонукуваний. Отже, цим розмовам передували подразники, якими, найімовірніше, було ознайомлення Президента з новими матеріалами сайту «Українська правда». Чому на плівках Мельниченка не зафіксовано жодного моменту ознайомлення Президента зі статтями і бурхливою реакцією, що логічно слідувала за цим ознайомленням?"

І повторюсь: чому не має жодної оприлюдненої розмови з діючими бандюками?

Відповіді

  • 2001.03.31 | St*inger

    Re: САМІ головні загадки кучмаґейту

    Юля тепер знає що таке FLB!
    Це - великий прогрес!

    1. Москалі.
    2. Відрізати Кучму від будь-якого західного співчуття та допомоги. Скористатись маріонетковим станом Кучми для підписання вигідних Москві угод по ТЕКу і, в перспективі, навязати кучмівській сім`ї потрібного "пріємніка".
    3. Після того як Путіну дали по зубах (багаточисельні шпигунськи скандали що послідували за нашим тейпгейтом), проведення спецоперації застопорилось.
    Зараз триває перерва у бойових діях.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.03.31 | Shooter

      Re: САМІ головні загадки кучмаґейту

      Як завжди - Ви занадто чорнобілий :):.

      Проте єдиний, хто відреагував. Дякую.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.03.31 | St*inger

        Re: САМІ головні загадки кучмаґейту

        Прошу.:-)
        Щодо чорно-білості. Переконаний, що масштабна спецоперація, якою без сумніву є "гонгадзегейт" не може бути результатом змови, або консенсусу декількох окремих і незалежних одна від одної силових політичних, або олігархічних структур.
        Занадто великий ризик домовлятися про таку темну справу, скажімо Марчуку з Волковим, чи Суркісу з Сєргєєм Івановим, чи ... Я навіть не знаю як ви собі можете уявити реальну схеми українська братва + спецслужби. Розтлумачте.
        Без сумніву ідея брудної комбінації з Гонгадзе належала комусь одному. При цьому можливість задіяти спецслужби у власних корисних цілях лише на рівні реалізації (для переховування Мельниченка за кордоном) є на мій погляд нереальним.

        До речі, мушу виправитись щодо свого попереднього постингу. Є інфа що Юля Мостова знала про FLB іще в вересні. Приношу ій свої вибачення.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.01 | Shooter

          Re: САМІ головні загадки кучмаґейту

          Згоден з Вами про "масштабність".
          Саме масштабність і глибина операції наштовхують на думку, що її виконання у чистому вигляді російськими спецслужбами без залучення українських персонажів є малореальним.

          Українська братва тісно пов'язана з російською. Це з одного боку. З іншого обидві тісно пов'язані зі спеслужбами (назву тільки 2 прізвища - Березовський і Деркач). Тому співучасть російських спецслужб чи окремих персонажів з українських ванз (або пасивна співучасть чи невтручання) є цілком реальною

          Найголовніше у відомих подіях, як на мене, мотиви. Навіщо було Росії послаблювати Кучму? Тим більше у ситуації, коли одним з можливих варіантів наступника Кучми є Ющенко? І заміняти Кучму Медведчуком чи Тігіпком? З іншого боку, саме комбінація "Кучма+Ющенко" була життєво небезпечною для українскьих бандюків. Тому, думаю, ініціатива - їхня. Проте розпочинати таку масштабну гру без, як мінімум, догоди з Росією (читай - спецслужбами) про невтручання/"пасивне сприяння" під певні обіцянки в майбутньому (скажімо, тієї ж труби та десятка конкурентноздатних украънських підприємств для російського капіталу) - було би нерозумно.

          Так схематично мотиви виникнення даної ситуації.
  • 2001.04.01 | SG

    Вважаю що...

    Найголовніше питання -

    "Як розвивалась ситуація до сьогодні і які є можливі варіанти перебігу подій далі?"

    Я був запропонував цю тему окремо раніше.

    Не вважаю те хто і як підслухав важливим, наші протести проти РЕАКЦІЇ державних діячів на події, бо це все давно можна було б вирішити. Відставкою кучми - був би як Кравчук зараз, а так деякі кажуть ворог власного народу.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".