МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

МАСОВЕ МІЖПАРТІЙНЕ ПЕРЕБІГАННЯ

03/31/2001 | Майдан-Інформ
Голова Львівської обласної організації Народного Руху України, народний депутат Ярослав Кендзьор вважає, що до цього рішення колишніх республіканців спонукав тривалий конфлікт у партії. Депутат Львівської обласної Ради Олександр Лемішко повідомив, що Народного Руху ніби то у повному складі перейшли Личаківська, Залізнична районні організації Львова, Кам"янко- Бузька, Жидачівська районні організації та Бориславська міська. О.Лемішко зазначив, що йдеться про тих активістів УРП, які перебували в партії у 1990 році, а дехто - ще з числа членів Української Гельсинської Спілки. Всього на Львівщині налічується понад 6 тисяч фіксованих членів Народного Руху України.

Конфлікт у львівській організації УРП дійсно був тривалий, і тривав би ще довго, якби не акція "Україна без Кучми!" Адже лояльні до влади республіканці на чолі з О.Лемішком в певний час переконали голову УРП Левка Лук"яненка прибрати голови організацію Степана Середу.

Та ось почалась акція, і відразу виявилося, хто є хто. Опальний Середа та нелюбий кучмістам Новоженець без вказівки згори долучилися до організації опозиційних протестів у Львові, тоді як О.Лемішко гаряче підтримував Кучму. Запопадливість Лемішка та відвертість Середи вихлюпнулись на поверхню в повній силі, Л.Лук"яненко підтримав не того, хто голосував за нього на з"їзді, а того, хто не віддав йому свого голоса, але долучив свій голос до справи всієї України. Так само вчинила і більшість членів пошарпаної, розшматованої міжусобицями організації, знову обравши Степана Середу, який є одним з лідерів акції "Україна без Кучми!" у Львові, своїм головою.

Зрозумівши, що вони програли в партії остаточно, прихильники гаранта й подались до більш лояльної організації - Народного Руху України, який на Львівщині, після того як лояльний Ярослав Кендзьор виграв вибори на посаду обласного рухівського голови в опозиційного Тараса Чорновола, поводить себе аж занадто тихо.

До речі, сто чоловік для двотисячної обласної організації республіканців - це не така вже і велика втрата.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".