МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УКРАЇНСЬКА ДИНАМІЧНА КУЛЬТУРА ДЛЯ КОНЦЕРТУ РОК ЗА ПРАВДУ!" ОБРАЛА МОГИЛЯНКУ

04/06/2001 | Майдан-Інформ
Концерт "Рок за правду!", який пройшов 4 квітня на території Києво-Могилянської академії, зібрав близько 2 тисяч студентів. Про цю подію ексклюзивне інтерв"ю з головою УДК Олександром Кириченком.

- Олександре, Ваше враження від цієї акції?

- Як я можу критично висловитися до заходу, в організації якого брала участь моя організація? Звичайно ж, в акції були свої плюси та мінуси. УДК - не продюсерська агенція шоу-бізнесу. Те, що ми робимо - це не зовсім концерти в звичному, бізнесовому, розумінні цього слова. Це радше party, або, як ми висловлюємося, "креативно-мистецькі акції". Правда, непогане українське поняття?

- Цей концерт багато хто критикує. Публіка звикла до таких ваших непересічних акцій, як "Революція триває!" (День народження Че Гевари), "Гуманісти. Зустріч на Ельбі" (Скрипка & Подерв"янський). І тут - досить посередній концерт у Могилянці?

- Власне, цей концерт не можна назвати акцією УДК у чистому вигляді. Концерт відбувався під егідою Комітету опору "За правду!", всі акції якого ми на нашому засіданні вирішили підтримувати. УДК допомогла Комітету чим могла, навіть охороною, але не все буває так, як цього хочеться. Розумієте, Комітет опору - це дуже велика, розгалужена система. Як правило, в подібних структурах багато, як то кажуть, бюрократії. Це як у державі: бюрократи не завжди компетентні, не завжди ефективно працюють. Але - справа йде. Якщо УДК нагадує декому партизанський загін, то Комітет опору "За правду!" - велика регулярна армія.

- Про "ВВ" і Скрипку. Чому вони не виступали, адже на флаєрах була зазаначена їхня участь?

- Я приношу вибачення всім, хто не дочекався "ВВ". Але я вибачаюся не за свій "прокол". Знов-таки - все це від непорозумінь великої армії. Я, як тільки побачив ці флаєри, одразу перепитав оргкомітетівців: чи точно "ВВ" дало згоду виступати? Виявилося, що ні. Якісь розмови велися, але 100 відсотків ніхто дати не міг. Я ж, знаючи реальні графіки виступів і завантаженість Скрипки, вже тоді відчув прикрість такої ситуації.
І ще: необов"язково всіх залучати "до революції". Внесок "ВВ" і особисто Олега Скрипки в новітню українську свідомість, у сучасну українську культуру важко переоцінити. Але - наголошую - ми, опозиція, не колгосп будуємо. Ми будуємо суспільство вільних громадян, вільних людей, які дбають про свою свободу, свої плани, і шанують свободу інших. Ну, не було "ВВ", так що тепер?
Натомість, 4-го квітня ми відкрили для себе, наприклад, групу "Щастя", "Крихітка Цахес", були свідками феєрверку творчості групи "Мандри" (Фома видав класний драйв!). І взагалі - то було веселе дійство.

- Тобто, Ви задоволені концертом?

- Так, задоволений. Задоволений революційним настроєм нашого студенства. Задоволений тим, що передова молодь - в опозиції. Але УДК на цьому не зупиняється.

Інтерв"ю брав Роман Свій.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".