МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

У ФНП НЕ БУДЕ КОЛЕКТИВНОГО ЧЛЕНСТВА

04/08/2001 | Майдан-Інформ
Це абсолютно вірна позиція, оскільки тоді б Форум просто дублював би функції Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!", де об"єдналися разом партії та громадські організації.

Але Форум укладатиме з партіями та організаціями угоди про співпрацю, після чого вони ставатимуть учасниками-партнерами ФНП.

З притаманною йому іронією пан Матвієнко зауважив, що "ФНП має намір задовольнити бажання Кучми про легалізацію", тому нам необхідний статут, де "Громадянська ініціатива - "Форум національного порятунку" (Демократична опозиція) визначена як громадська некомерційна неприбуткова легалізується шляхом повідомлення, а не реєстрації. Цим пунктом вибивається можливість влади потопити процес реєстрації Форуму у бюрократично-юридичній трясовині.

Остаточний варіант статуту так і не був прийнятий. Нарікання викликав пункт щодо прийняття нових членів Радою, оскільки при розбудові структур по всій Україні члени Ради працюватимуть виключно на прийом нових членів. До того ж більшість присутніх у залі не задовольнило формулювання, що збори скликаються один раз на рік. Пропозиція А. Матвієнка записати "не рідше ніж один раз на рік" також не дістала схвалення, бо, на думку, наприклад, Лариси Скорик, згадування будь-яких вагомих часових величин може посіяти в народі песимізм щодо швидкої перемоги над режимом. Люди гадатимуть, що опозиція не вірить у перемогу і налаштовується на тривалу боротьбу.

Врешті решт знайти необхідне формулювання доручили Раді ФНП.

P.S. Нагадуємо, що через велику кількість матеріалів зі зборів Форуму національного порятунку, Майдан-Інформ вирішив розміщувати їх окремими блоками, щоб наші читачі мали змогу якомога швидше ознайомитися з інформацією. Нам явно не вистачить однієї сторінки, тому тим, хто бажає прочитати всі матеріали, потрібно буде відкрити повну стрічку новин (кнопка внизу сторінки). Це повідомлення ми будемо ставити в кінці кожної новини.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".