МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ТАРАС ЧОРНОВІЛ: МИ РИЗИКУЄМО ЗВУЗИТИ СУТЬ СПРАВИ

04/08/2001 | Майдан-Інформ
Тарас Чорновіл заявив, що ми можемо привести до влади Медведчука чи Тигипка, тому потрібно розширювати тему “За Україну без Кучми!”, бо нові клани рвуться до влади. Він застеріг від оголошення початку процедури референдуму, хоча й не відкинув цей шлях. Але референдум ми не маємо права провалити, бо це зіграє на користь Кучми, тому широко оголошувати про нього не варто до того моменту, коли ми будемо готові його провести. Пан Чорновіл запропонував просто згадати референдум поряд з імпічментом та переговорами як один з шляхів виходу з кризи. “Програна акція гіршою ніж акція, яка не відбулася”, - заявив син знищеного режимом голови Народного Руху.

На його думку влада зробить все, щоб залякати людей, які, під страхом втратити роботу, відмовлятимуться зазначати у підписних листках свої прізвища, паспортні дані та місце проживання. До того ж кожен підпис буде ретельно перевірятися, будуть фальшиві підписи, від цього нікуди не дінешся, а кожен такий підпис зіграє проти нас.

Референдум, на його думку, потрібно проводити на гребені хвилі, а до цього ще далеко.

Він також закликав структурувати опозицію, зазначивши, що така структуризація вже йде, визначивши комітет “За Україну без Кучми!” як ліву частину опозиції, а комітет “За Правду!” як праву.

Радісною звісткою для всіх стали слова Т. Чорновола про проведення колосальної роботи по зміні керівництва Народного Руху України, щоб долучити до опозиції весь правоцентристський блок.

P.S. Нагадуємо, що через велику кількість матеріалів зі зборів Форуму національного порятунку, Майдан-Інформ вирішив розміщувати їх окремими блоками, щоб наші читачі мали змогу якомога швидше ознайомитися з інформацією. Нам явно не вистачить однієї сторінки, тому тим, хто бажає прочитати всі матеріали, потрібно буде відкрити повну стрічку новин (кнопка внизу сторінки). Це повідомлення ми будемо ставити в кінці кожної новини.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".