МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПОСОЛ УКРАЇНИ У ПРЯМОМУ ЕФІРІ ВСЕСВІТНЬОГО ТЕЛЕКАНАЛУ "BBC"

04/09/2001 | Майдан-Інформ
Телеканал ВВС, який ретранслюється у всьому світі , щойно передав півгодинну дискусію між послом України у Великобританії Володимиром Василенком та ведучим популяної програми "HARD talk"( "Жорстка розмова") Тімом Себастьяном.

Це було видовище не для людей із слабкими нервами... Правда посол Василенко очевидно не страждав від слабкості нервів. На всі запитання ведучого про виключення України з Ради Європи, про переслідування журналістів, порушення прав людини і таке подібне , посол Василенко відповідав коротким фразами - "незнаю", "ще не читав", "не знайомий", "не можу нічого сказати", "запитайте краще у Радченка".

Час від часу він вяло пробував вставити якісь виправдання ,які були один до одного подібні до аргументів пропаганди колишнього СРСР - " А зате у нас в області балету..."

Видно цього він навчився , представляючи у радянські часи УРСР в комісії ООН з прав людини.

Загалом все виглядало на допит посереднього радянського кадебіста "з дипломатів", якого за кордоном застукали на гарячому, і який, відмовляючисьсь від всього що йому інкримінують, чекає, поки його врешті депортують "на родину".

Врешті так можна було б трактувати цинічну посмішечку п. Василенка, коли у відповідь на стурбовані запитання ведучого Тіма Себастіана щодо загрози виключення України з Ради Європи, пан посол неначе казав подумки - "А пішла ця Європа на..."

Чесно кажучи послу Василенку краще було б на цю передачу не йти - майже у мільярда глядачів ( а така аудоторія телеканалу ББС) склалося враження що Україні Європа та її демократичні принципи до одного місця.

Цинічний холодний погляд пана посла, шрам на щоці, фактичне презирство до ведучого і глядачів,яке виразилося в очевидному небажання говорити будь що окрім згаданих фраз "не знаю", "не бачив", "не ознайомився" тільки підтвердили підозри що Україна є державою комуністів, мафіозі та прихильників Саддама Хусейна і Мілошевича.

Можливо панові Василенку і тим хто його призначив послом дійсно плювати на Європу, дійсно нема часу відбирати час від "сімейного" бізнесу на читання газет , про те що там якась Рада Європи нарадила.

Можливо вони дійсно знають місце, замість Європи, куди їх з радістю "приймуть"... Однак це не відповідає тому що насправді думає, вважає і бажає вся Україна.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".