МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПРО ЩО МИ ПОВІДОМИТИ ЗАБУЛИ

04/10/2001 | Майдан-Інформ
6 квітня зграйка з 15 молодих людей на чолі з Гладчуком вирішили пропікетувати офіс "Батьківщини" на знак протесту проти того, що ця партія подала до суду на газети "Факти", яка опублікувала гладчуківську брехню щодо плати за перебування у наметовому містечку. Попри заявлену мету стояти там не менше чотирьох годин, гладчуківці витримали лише годину, оскільки молодь "Батьківщини" (чисельністю 50 чоловік) влаштувала антипікет. Гладчука і Со ніхто навіть пальцем не чіпав, ніхто їм не погрожував, їм лише пробували вручити газету "Факти", яку ті не читали, але "молоді надії України" відмовились її брати.

8 квітня пройшли мітинги на захист прем"єр-міністра України Віктора Ющенка у Львові, Харкові, Дніпропетровську. Найчисельніший відбувся в українському П"ємонті (до 5000 осіб), найменший - у Харкові (50 чоловік), хоча й столиця застою великою кількістю мітингуючих похвалитися не може (правда, на Сході під час мітингів йшов дощ). Мітинги мали не тільки пропрем"єрську, але й антипрезидентську направленість.
"Потебенька - у відставку", "Президент, олігархи і комуністи заважають жити".

9 квітня пройшов мітинг севастопольських підприємців на підтримку Кучми. Попри розрекламовану Радіо "Рокс" чисельність прихидьників президента (1000 чоловік), західні кореспонденти розповіли нам, що насправді там було не більше 50 осіб, і акція підтримки цілком провалилася.

Того ж дня пройшов студентський форум, який висловив одностайну підтримку президенту Кучмі та виступив з претензійною заявою про своє ексклюзивне право представляти інтереси всіх студентів України. Прикметно, що відразу після закінчення цього форуму пройшов "Похід Правди", в якому взяли участь студенти, які чомусь мають іншу думку ніж "вся Україна", представлена на прокучмівському зібранні.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".