МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Заява Української Національної Асамблеї (УНА-УНСО)

04/13/2001 | УНА-УНСО
За незалежної України стаття 71 застосовувалась два рази, і два рази стосовно подій в Криму. Перший раз, коли колону кримських татар на ялтинській трасі обстріляв ОМОН і двоє людей загинуло, другий раз, коли кримські татари взяли штурмом Верховну Раду Автономної Республіки Крим. Однак слід сказати, що до суду справи так і не дійшли. Якщо взяти пострадянський простір, то в 1993 році в Росії, коли був обстріляний Білий дім, також порушувалась справа організації масових безпорядків. Однак суду також не було.

Останній раз ця стаття спрацювала і були винесені вироки в 1991 році після подій в Баку, де щоправда спалили декілька будинків і загинуло близько 200 людей.

Можна порівняти масштаби з подіями 9 березня!

Щодо обвинувачень по статті 71 (1), які інкримінуються 15 особам затриманим СБУ після подій 9 березня, то масові безпорядки, які вчинили обвинуваченні виглядають просто кумедно. Наприклад в обвинуваченні Володимира Горощука є така фраза - "кинув одне яйце". В обвинуваченні Андрія Шкіля- "особисто шикував і направляв 20 тисячну колонну."

До речі, постанову про обвинувачення Андрія Шкіля, слідчий відмовився віддавати адвокату Тетяні Монтян, яка збиралася оприлюднити її перед пресою. Схоже слідчі соромляться видавати на публіку абсурдні звинувачення.

Показово можна зацитувати витяг з обвинувачення члена проводу Миколи Карпюка: " М.Карпюк 9 березня 2001 року організував на перехресті вулиці банківської і лютеранської масові безпорядки. Що супроводжувались насильством над співробітниками внутрішніх справ, погромами, підпалами, знищенням майна, опором представникам влади з застосуванням металевих прутів, шматків дроту, секцій металевої огорожі, гумових кийків, пляшок з запалювальною сумішшю, каміння та інших предметів, що використовувались, як зброя". Як можна заздалегідь організувати використання, як зброї, гумових кийків? Може їх видавали за рогом Банківської? Що з того, що відбувалося на Банковій можна назвати погромами, підпалами, знищенням майна? Хто кидав каміння, ще має розібратися слідство. Чи не виглядає дивним, що з невідомих причин перед адміністрацією правоохоронці зробили черепаху, тобто з усіх боків накрилися щитами, і лише після цього в них полетіли декілька кілограмові шматки бетону, це можна побачити на кожній плівці.

Ясно, що за своєю ініціативою СБУ не займалося б абсурдною, щодо цієї ситуації статтею, бо справа зразу ж розсиплеться в суді. Ясно, що наказ був даний зверху. І будуть покладенні всі сили, щоб затягнути слідство. Вже зараз слідчі говорять, що ще не всіх затримано, і не всіх постраждалих правоохоронців виявлено. А затримувати і виявляти можна роками. Ясно, що ця справа покликана, знайти крайнього у подіях 9 березня, інакше автоматично винним стає Леонід Кучма. Ця справа покликана паралізувати діяльність Української Національної Асамблеї (УНА-УНСО). Кинути сім'я розбрату серед опозиціонерів, бо недаремно ж серед політичних партій і лідерів, які були тоді на Банковій ув'язнили лише керівництво УНА.

Однак УНА не підіграє Кучмі, і надалі буде послідовною.

"Члени УНА своїх союзників не здають - сказав ув"язнений голова партії Андрій Шкіль. Навіть в обмін на свободу. Хоча ми знаємо, що нам доведеться сидіти довго. Ми чекаємо від наших побратимів по партії і від союзників перемоги над режимом".

Відповіді

  • 2001.04.13 | сергій

    адвокатиможуть ручними сканерами сканувати звинувачення та оприлюднуватти

    А також діктофонами записувати бесіди з слідчими, потім переписати текста і оприлюднити.
    Мельніченко дав приклад. То треба використовувати
    Багато чого можна робити.
    Освободити УНСОвців – виключно важливо.
    Поки вони не на свободі люди бояться виступати.

    Треба якось чи то мітінг біля сбу чи шо..
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.13 | ВАСЯ ПУПКІН

      А я гадаю, що спротив мєнтам організували не УНА-УНСО, а підпільний обком СДПУ(О) та КПУ

      треба заарештувати "чуків" І ДОПИТАТИ З ПРИСТРАСТІЄМ, ЧОМУ ВОНИ КИДАЛИ ПЛЯШКИ ІЗ ЗАПАЛЮВАЛЬНОЮ СУМІШШЮ....
  • 2001.04.13 | сергій

    та точно когось гестапо найняло на це

    як кпу такі слухняні та запопадливі,
    то може статися саме так


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".