МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЮЩЕНКО ВИСТУПАЄ ПЕРЕД ПАРЛАМЕНТОМ

04/17/2001 | Майдан-Інформ
ПРОТЯГОМ 2000 РОКУ ЗРОСТАЛИ РЕАЛЬНІ ДОХОДИ ГРОМАДЯН, БУЛО
ПОГАШЕНО ЗАБОРГОВАНОСТІ З РЯДУ СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТ

2001.04.17

КИЇВ, 17 квітня. (Лариса Козік, Ольга Федорченко -
Укрінформ). Протягом звітного року спостерігалася стійка
позитивна тенденція до зростання доходів населення. Реальні
грошові доходи громадян збільшилися у 2000 році на 6,3 відсотка порівняно з 1999 роком, а номінальні - на 40,4 відсотка. Про це зазначив Прем"єр-міністр України Віктор Ющенко під час сьогоднішнього звіту Кабінету Міністрів України про виконання Програми діяльності уряду "Реформи заради добробуту" в 2000 році
у Верховній Раді України, повідомляють кореспонденти Укрінформу.
За словами глави уряду, середньомісячний грошовий доход у розрахунку на душу населення у 2000 році зріс на 41,3 відсотка порівняно з його середньомісячною величиною за 1999 рік. Крім того, з першого липня співвідношення розміру мінімальної заробітної плати і величини межі малозабезпеченості збільшився до 99,7 відсотка. При цьому розмір мінімальної заробітної плати з першого квітня 2000 року становив 90 гривень, а з першого липня збільшився до 118 гривень.
За словами Віктора Ющенка, у минулому році Кабінету Міністрів вдалося збільшити частку оплати праці в структурі грошових доходів населення до 53,6 відсотка у грудні порівняно з
46,3 відсотка у січні. Також вдалося подолати тенденцію до
зростання заборгованості. Зокрема, протягом минулого року
заборгованість із заробітної плати зменшилась майже на 1472,8 мільйонів гривень. Борг нині скорочено в усіх регіонах, а у сфері матеріального виробництва він зменшився майже на 21 відсоток.
Однак Віктор Ющенко наголосив, що більш, як дві третини боргу утворилося на підприємствах недержавної форми власності. Втім, і в цьому секторі намітилися позитивні зрушення. Зокрема, за грудень 2000 року заборгованість зменшилася на 7,4 відсотка.

Найбільші темпи зменшення заборгованості і заробітної плати
спостерігалися у галузі освіти, соціального забезпечення, зв"язку, внутрішнього водного та залізничного транспорту. Однак досі, не зважаючи на значне зменшення заборгованності із заробітної плати, у сільському господарстві та промисловості вона залишається ще значною.

Віктор Ющенко наголосив, що заборгованність з виплат
стипендій і грошового забезпечення студентів, курсантів та учнів на перше січня поточного року становила понад 9 мільйонів гривень, що менше, ніж сума заборгованності на початку року.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".