МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

КИЇВ ЗНОВ ДОЧЕКАВСЯ ГОЛОДУВАННЯ

04/23/2001 | Майдан-Інформ
Вимоги голодуючих до Верховної Ради та Президента України:

1. Недопущення відставки прем'єр-міністра В. Ющенка та очолюваного ним уряду.

2. Надання уряду можливості продовження курсу реформ та роботи впродовж року.

3. Збереження уряду в теперішньому складі та недопущення тиску на уряд з боку олігархічно-комуністичних антидержавницьких сил.

4. Недопущення до складу ряду представників комуністично-олігархічних сил.

Керівник Майдан-Інформу Михайло Свистович зустрівся з голодуючими студентами, поділився з ними власним досвідом голодування 1990 року.

Вони не є членами жодної політичної партії чи громадської організації, не входять і до складу опозиційних структур таких як Форум національного порятунку чи Комітети "За Україну без Кучми!" та "За правду!"

Студенти приїхали до Києва власним коштом і за власною ініціативою. Вони не мають з собою наметів та теплих речей і сидять просто на бетонному бордюрі під ялинками навпроти Верховної Ради, де й залишатимуться на ніч. Голодувати молоді люди (серед них четверо дівчат) збираються до вирішення питання з урядом Ющенка.

Що вони робитимуть в разі його відставки, студенти ще не знають, навіть не хочуть загадувати наперед. Міліція, що охороняє Верховну Раду поки що не чіпає ні самих студентів, ні два їхні гасла на ватмані, розвішані на залізній огорожі біля парламенту.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".