МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗДАЄТЬСЯ, УРЯД ВПАДЕ ВЖЕ СЬОГОДНІ

04/24/2001 | Майдан-Інформ
Не дивлячись на тактику затягування засідання, яку спробували застосувати депутати з пропрем"єрських фракцій, нова комуно-олігархічна більшість Верховної Ради 258-ма голосами все ж внесла до порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання питання щодо відповідальності уряду.

Вони не задовольнили прохання Віктора Андрійовича перенести розгляд питання в зв"язку з відсутністю у Києві прем"єра через його візит до Греції. Шабаш відбувається при відсутності президента Кучма і голови Верховної Ради Плюща, які, схоже, вирішили "вмити руки". Засідання веде Медведчук, який зі знущальною іронією методично ставив всі проекти пропрем"єрських сил на голосування (звичайно, жоден з них навіть не був внесений до порядку денного).

Тактика затягування ще могла б принести свої плоди, якби проющенківські сили заздалегідь провели репетицію сьогоднішнього засідання та краще підготувалися до акцій протесту.

На жаль, цього зроблено не було. Листівки про акцію з"явилися пізно, всі поводили себе так, ніби олігархи вже вирішили голосувати у четвер. Сам уряд діяв у повній неузгодженості зі своїми прихильниками серед депутатського корпусу. Юрій Єхануров, якого Верховна Рада викликала сьогодні "на килим" замість Віктора Ющенка, до парламенту не з"явився (а його б виступ разом з відповідями на питання міг би забрати не менше години часу.

Несподіваний подарунок прихильникам прем"єра підніс депутат-шовініст Чародєєв, який закликав почепити радянську символіку замість тризуба над будинком Верховної Ради та вбити Івана Плюща.

Ющенківці ухопились за цей виступ обома руками, але Медведчук, розуміючи, що це загрожує відтягуванням відставки прем"єра, швиденько поставив на голосування питання про позбавлення депутата Чародєєва брати участь у п"яти пленарних засіданнях, за що антипрем"єрська більшість дружно проголосувала, що означає їхню впевненість у власних силах, якщо вони не бояться втратити один голос за відставку прем"єра.

У перерві (з 12 до 12.30) відбувся мітинг, який більше скидався на рекламну акцію двох Рухів, ПРП та КУНу), настільки часто там звучали їхні назви, хоча, наприклад, УНП "Собор" також вивела і своїх членів, і депутатів на мітинг.

А Юхновський договорився вже до того, що вони, в разі відставки Ющенка, створять національно-державницький блок у складі фракцій УНР, НРУ, "Реформи-конгрес" та... "Солідарності", не пояснивши, яким чином серед "державників" опинився лідер останньої фракції Порошенко, що входить до оргкомітету ЗУБРа.

Зрозумівши, що втрачати нічого, пропрем"єрські сили пішли на зрив засідання і добилися перерви. Чи дотримаються вони до кінця дня?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".