МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

БІЛЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ ВЖЕ Й ЛИСТІВКИ РОЗДАВАТИ НЕ МОЖНА?

04/24/2001 | Майдан-Інформ
Оскільки самі вони, не маючи перепусток до Верховної Ради, зробити це не могли, то попросили допомоги в керівника прес-центру Громадянського комітету захисту Конституції "Україна без Кучми!" Михайла Свистовича, який провів з ними цілу ніч під Верховною Радою разом з двома київськими студентами.

Під час виступу депутатів на мітингу перед Верховною Радою, Михайло Свистович підійшов до його ведучих і попросив від імені голодуючих студентів розповсюдити ці вимоги серед депутатів в залі засідань Верховної Ради та озвучити їх з трибуни. Депутати Червоній, Ратушний, Мовчан погодились це зробити, але в М.Свистовича ще залишалася пачка листівок. Коли він почав роздавати їх іншим депутатам, його покликала до себе охорона Верховної Ради, напосівшись, чого це він тут роздає листівки і що в них написано.

Після здивованої реакції керівника прес-центру і наївного запитання "А що, не можна?", охоронці почали вимагати документи, не відповівши, до речі, на запитання. Після пред"явлення ним посвідчення помічника-консультанта народного депутата Валентини Семенюк вони вилучили одну листівку, записавши на ній прізвище, ім"я, по батькові та номер посвідчення Михайла Свистовича.

Після цього він почав роздавати рештки листівок журналістам, присутнім біля Верховної Ради. На цей раз його документами зацікавився вже міліціонер, але листівок не вилучав і нічого не записував.

До самих голодуючих студентів також підійшли правоохоронці, щоб записати їхні домашні адреси. Київські студенти вступилися за своїх львівських колег, почав підтягуватися обурений народ, але львів"яни сказали, що нічого не бояться і не приховують, тому адреси надали міліції безперешкодно.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".