МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СТУДЕНТСЬКИЙ СТРАЙК У ЛЬВОВІ

04/24/2001 | Майдан-Інформ
Основними вимогами студентів були недопущення відставки уряду Віктора Ющенка. В 11-ій годині студенти зібралися біля пам'ятника Івана Франка і з національними прапорами, прапорами ГК "За Правду!" та гаслами "Сьогодні Ющенко - завтра Україна", "Олігархи і комуністи проти уряду Ющенка. А ТИ?", "Студенти - ЗА Віктора Ющенка", "Ющенко - Україна - Європа", "Реформам уряду - ТАК, олігархам і комуністам - НІ", провівши невеликий мітинг, рушили попри навчальні корпуси "Львівської Політехніки" до пам'ятника Тарасові Шевченку. Тут і відбувся основний мітинг студентів. Серед виступаючих були Олег Сорочкін, координатор ГК "За Правду!" ЛНУ, Володимир Лисак, голова Студентського Братства ЛП, Віталій Загайний, координатор львівського ГК "За Правду!"

У виступах студенти говорили в основному про неприпустимість сьогоднішньої ситуації, за якої нова парламентська антиурядова більшість з комуністів та олігархів фактично проводить революцію в парламенті. Віталій Загайний наголосив на участі в антиурядовій коаліції комуністів. "Якщо їм вдасться сьогодні перемогти і скинути уряд Віктора Ющенка, то їх наступними кроками стане реалізація своїх постійних намірів - російська як друга державна мова, повернення до союзу з Росією і фактичне нівелювання української ідентичності"

Що стосується народних депутатів від Львівщини, які проголосували за зняття Ющенка або взагалі проігнорували це питання, то поведінка ГК "За Правду!" стосовно них не мінятиметься. Львів'яни мають право знати, як голосують їхні обранці, а тим більше висловити їм свою позицію.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".