МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Наші "олігархи" як малі діти...

04/26/2001 | Робін Гуд
Наші "олігархи" як маленкі хлопчики, що будують піщані замки на березі океану, а вже насувається приплив...

На Заході їх ніхто не чекає( якщо сумніваєтесь, зверніть увагу на долю Павла Лазаренко та й Павла ж Бородіна - останньому чисто повезло, бо його викупили з чисто політичних причин).

На Сході (в Росії) теж ніхто їх не чекає (якщо сумніваєтесь - зверніть увагу на долю Березовського і Гусинського).

Тендеція, однако...

Єдиний нормальний вихід для них -зберегти гроші, влив, повагу - реінвестувати свій наявний капітал в Україні - зростися з цим НАРОДОМ всім чим можна, всіми пагінцями. Це єдина страховка. Іншої не буде.

А що роблять вони? Взяли й вирили між собою і народом ще більший рів (відставка уряду Ющенко). Та ще й "засвітили" комуністів... Взяли й самі власними руками понавішували собі ярликів... Їх народ і так дуже "любив", тепер "любитиме" "персонально"...

Їй-бо, по-різному можна відноститись до Юлії Тимошенко, але на сьогодні ситуація така: поки "олігархи" ще тільки зауважать тенденцію, вона вже давно знайшла вихід - реінвестувала свій фінансовий капітал в політичний.

Сьогодні Тигипко мав ФАНТАСТИЧНО УНІКАЛЬНИЙ ШАНС одномоментно стати в перший ряд українських політиків. Для цього йому тільки треба було проявити "здоровий егоїзм", і .... підтримати Ющенка. Це би була б бомба, він одразу перейшов би на вищий "енергетичний(в політичному сенсі)" рівень... Але.... Але.... Але...

Відповіді

  • 2001.04.26 | Так

    НАРЕШТІ АНТИНАРОДНИЙ УРЯД ПОВАЛЕНО! ...

    І ми маємо історичний шанс налагодити економіку і зробити життя у нашій державі кращим!

    ...

    не бійтеся, я не з"іхав з глузду :)
    Це доведення вашої точки зору методом "ad absurdum".
    Я ще не бачив ЖОДНОЇ! простої людини, яка б висловилася вищенаведеним чином.
    (хіба може крім тих політиків у кого "работа такая", втім, розуміючи свою абсурдність, вони намагаються відбутися туманним словесним проносом).

    Уявляєте народну підтримочку "малим діткам" на наступних парламентських (за відсутності можливостей фальсифікацій).
  • 2001.04.26 | Bogdan

    Re: Наші "олігархи" як малі діти...

    Шановний Робін Гуд, сьогодні Україна переживає критичний момент того процесу, який ще почався при Л. Брєжнєві. Він називається бананізація. Суркіси і волкови стали мільонерами не сьогодні, вони стали мільйонерами при СССР, це була тіньова еконімка, яка поглинула державну. Згодом потенціал цієї економіки став настільки потужним, що вона мала легалізуватися - СССР розпався, це була легалізація. Сьогодні ми спостерігаємо теж саме - у цих людей великі гроші, і ці гроші пробивають собі дорогу - гроші приватизують владу. Треба розуміти, що це є абсолютно обєктивний процес і сьогодні в Україні було встановлено status qwo. Україна 10 років перетворювалась на бананову республіку - саме приватизація влади політико - кримінально - фінансовими угрупованнями із сумнівною легітимністю є типовим для бананових республік. Власне Україна вже зараз за економічними показниками конкурує з Болівією чи Гондурасом. Якщо більшість людей не сприймуть ті умови життя, які запропонують ці люди - слава українцям, якщо ж люди будуть і далі пасивно спостерігати і животіти - то така доля України. Є хибним думати, що Волкову чи Суркісу потрібен Захід, чи Росія чи що-небудь. Їм потрібна бананова республіка - це спосіб їх життя, на інше вони не здатні.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.26 | Робін Гуд

      Re: Наші "олігархи" як малі діти...

      Я не розділяю ваших фаталістичних поглядів. Це стара пісня "Маємо те, що маємо" (Кравчук), або новіша: "Ми - бідна країна", "Національна ідея - не спрацювала" (Кучма).

      Наша ЄДИНА проблема тільки в тому, що ми (вірніше, ви:-) - не вірите самі в себе. Об'єктивно ми маємо всі можливості для процвітання. Пройде якийсь десяток-другий років - і ми станемо врівень з Німеччиною, Великою Британією та Францією. Час працює на Україну. Навіть зараз, при тому стані, що є нині, Україна як держава сильніша, ніж була в 1994, чи тим більше 1991. І - треба визнати - досить великий вклад в це зробив Леонід Кучма - не дивлячиь на те, що ми з Вами спілкуємось на форумі з зовсім протилежною назвою. Ось така діалектика!

      А що до "олігархів" - вони такі самі люди, як оце ми з нами. Вони можуть попридумувати про себе невідь-що, але всі ми ходимо під Богом і вони так само знають страх. І недаремно.

      І ніякої бананової республіки в Україні не буде. Бананові республіки є там, де ростуть банани. І мавпи лазять по деревам.

      Тут навколо - Європа, і в Україні маса розумних, талановитих, освідчених людей. Не варто залякувати себе й інших.

      Що до самих олігархів - то нікому з них не заказано до нормальної процвітаючої України. Шлях один - через цивілізоване реінвестування капіталів в економіку. Це не побажання, не прохання, врешті це навіть і не погроза. Це - єдиний і оптимальний вихід - така собі об'єктивна реальність. Якщо вони зроблять це - вони отримують шанс ще збільшити свій капітал і стати в ряд з найбагатшими людьми Європи. Якщо ні - вони просто збанкрутують. Ніяких інших варіантів у них немає. Можна ще потягнути час(як це роблять вони зараз) - але час працює проти них.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.26 | Bogdan

        Re: Наші "олігархи" як малі діти...

        Я лише хочу зауважити, що ми не є поодинокими у тих процесах, що у нас відбуваються. Це іде, а інде вже і завершилося, на всьому СНД (за виключенням прибалтійських країн). В "братніх" азіатських республіках процес закінчився. На жаль, відсутність того що називається "громадянським суспільством" унеможливлює демократію. Громадянське суспільство це коли інтереси суспільства є важливішими за інтереси вузького кола осіб. Це коли в Чехії виходять 100 тис. проти якогось чиновника на телебаченні, це коли Біла Гейтса половинять (із 150 млрд. зробили 75 млрд.)
        А бананова республіка, це коли туркменбаші є батьком всіх туркменів, членом політбюро і падишахом одночасно. Це коли проти Кучми виходить 5 тис. чоловік, коли всі знають про плівки і про те, що на них записано. Я не вірю в хороших людей, у тому плані, що є інтереси певних груп а є суспільні інтереси, що виражені суспільством. Перші знаходяться в протиріччі з другими. Якщо люди не розуміють цього, то немає і суспільства. Сьогодні було 25-30 тис. осіб бо Ющенко обстоював саме суспільні інтереси. Звичайно це замало, але дає надію сподіватись на краще.
      • 2001.04.26 | Максим'як

        Re: Наші "олігархи" потенційні лохи, якщо вони поткнуться на захід.

        Дорога для них закрита. Крапка. Жодних ілюзій.
        Гроші вони вкладуть, але підуть на схід, а не на захід. Вони розуміють, що цей шлях народ не підтримає, але вони про народ ніколи не думають, вони думають тільки про себе.
        Україну дійсно чекає прекрасне майбутнє, але за нього ще потрібно буде поборотися.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.27 | Адвокат ...

          Re: Наші "олігархи" потенційні лохи, якщо вони поткнуться на захід.

          Лохи вони, чи не лохи, ми скоро побачимо. Але й на сході їм буде не солодко. Тамтешні "пацани" та "пацанки" вже давно чекають на "тупих хахлов", вже давно готові обідрати "куґутов", як липку. :):

          Тож, "всракуразівці", вперед на схід! До полнґо обніщанія послєднєґо украінскоґо оліґарха!
  • 2001.04.26 | Адвокат ...

    Re: Наші "олігархи" як малі діти...

    Справді, Тігіпко мав можливість утнути щось, що одразу вирізнило його від решти "кілєк" ( ? Ку-чмо ). Накшталт Медведчука, коли обрали голову для ВзРади. :):

    Але ж так нетерплячка мантулить бідного пана Тігіпка, так хоцця йому скоріше у прем'єрське крісло...

    Він -- як дівчинка 15 років,-- суцільне бажання і жодної думки в очах!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".