МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Чи заказано Кучмі втсуп в УБК?

04/27/2001 | Робін Гуд
В якості епіграфа розповім таку історію.

Кілька родин швейцарських українців спеціально з'їхалися з різних міст щоби разом провести час, перезнайоми дітей і т.п.

Виїхали на "лоно природи". Поки дорослі вели свої дорослі розмови і попивали вино, діти (хлопчики і дівчатка 9-11 років) пішли поплескатися в найближчому потічку. Незабаром одна з бабусь пішла довідатись, як у них справи. Коли вона побачила, що діти купаються абсолютно голі, вона почала ковтати ротом повітря і насило видавила з себе питання до власної внучки:"Що..... це таке..."

На що внучка їй відповіла: " - Бабуню, та то нічого, то ми ж всі свої, - українці..."
===================================ІІснує така знаменита "Теорія егоїстичного гена", суть якої зводиться до того, що за виживання бореться насправді не абстракний вид, але ген, а окремі особини - це лише матриці, тло для виживання генів. Треба сказати, дуже обгрунтована теорія.

Либонь щось таке існує і у світі ідей - такі собі "егоїстичні ідеї", які реалізуються через людей.

Тому: треба боротися не проти людей, а проти ідей. Справа не в тому ж, що Ющенко (чи тим більше Тимошенко;-) комусь симпатичний, а справа в ідеях, які вони репрезентують. Це саме справедливо і що до Кучми. Скажу навіть більше, навіть самому Кучмі не заказано шлях в "УБК"(!).

Можливі зауваги "проти" приєднання Кучми, олігархів, комуністів, пацифістів, Долганова... і ще бозна кого - це те, що вони з собою принесуть якісь "неправильні ідеї" і зіб'ють нас з "правильного шляху".

Що ж - ми повинні зробити напрацювати критичну масу ідей, яка задасть сам рух України вперед. Дякувати інтернету, така можливість прямо отутечки в режимі он-лайн. Та ще й за участю всіх зацікавлених сторін. Тим більше, що тут, як ніде, існує "вільна конкуренція ідей" - перемагають дійсно найсильніші. Немає значення, хто автор ідеї - глава адміністрації президента чи бідний "спудей". Має значення, наскільки ідея правильна. А які критерії?

А критерій наступний: перехід системи "Україна" в новий стан за умов:

1. Мінімізації можливих втрат системи "Україна" і її складових;
2. Максималізації можливих здобутків для системи "Україна" і її складових;

Ціль переходу - вихід на вищий "енергетичний" рівень , а отже, досягнення більшої стабільності.

При цьому, слід враховувати, що Україна знаходиться не у вакуумі, від нас багато що залежить у світі і на нас дивиться світ. Нам треба здійснювати цей перехід таким чином, щоб не порушити рівновагу у світі. А перехід України до стану більшої стабільності загалом відповідає й інтересам світу.

Що до людей ми повинні бути максимально можливо еластичними, старатися обійтися без розривів нашого "суспільного потоку"(аби уникати "флаттеру"). Бо може ще ваш син ще пережениться з його внучкою;-).

Хто не проти наших ідей - той з нами!

А перша наша ідея може бути така: "Ми ж всі свої - українці..."

P. S. До речі, окрема подяка п. Долганову за популяризацію ресурсу ;-).

Відповіді

  • 2001.04.27 | Augusto

    Ну звичайно ж ні!

    А що, він просився?:): Мається на увазі: держава Україна без президента Кучми, як втілення тупика еволюції державної ідеї! Але, на превеликий жаль, Леонід Кучма є людиною емоційно незрілою з психопатичними якостями, його, наприклад, якщо сильно вдарити по голові, то його перші слова будуть, як вoнo очуняє: то я сам так хотів, бо такі люди заслабкі, щоб признавати поразки (бед лузер), в той же час, як недогодована дитина з бідного села, він будь яку критику сприймає, як погрозу власному існуванню:(:


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".