МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Як найпростіше закрити цей форум? - встановити "закритий" режим.

04/29/2001 | Робін Гуд
Цілком зрозумілий початковий порух "захиститися" від провокацій та інших неприємностей, "захистивши" форум від "чужих".

Шановні, не тратьте на все це мислительної і словесної енергії! Все це буде однаково "відкрито" і "зареєстровано". Хто сумнівається - зверніть увагу на історію з Ленонідом Кучмою - у нього була і охорона, і спецслужби, але він "підставився" тільки тому, що був переконаний у своїй "закритості". Помилка неприпустима для президента, та ще й для такого "зубра" "закритого" способу життя(Южмаш+ Байконур) - але то вже інша тема.

Створюючи в інтернеті "закритий" режим, ми самі собі створюємо мишоловку. В цій же мишоловці разом з "соратниками" сидітиме такий собі "майор Мельниченко", який в потрібний момент зробить все що потрібно. Фактично, "закритий режим" на сьогодні - це найбільша небезпека, яке може все завалити.

Нам п о т р і б е н "відкритий" режим - бо саме він допомагає "відфільтровувати" плідні ідеї.

В певному сенсі на цьому форумі беруть участь:

1. Опозиція
2. Адміністрація президента України
3. З десяток спецслужб з різних країн світу
4. Головні політичні партії України
5. Кілька "мозкових центрів" з різних країн світу...
6. "Оліграхи"
....

Причому "беруть участь" навіть не означає обов'язково, що вони пишуть постинги - достатньо, що вони їх читають - адже це також, врешті, впливає на рішення, які вони приймають...

Чим є цей форум? - передусім, зоною "вільної конкуренції ідей". "Вільної" - тому що, загалом, невідомий автор, отже "авторитет" джерела не впливає на оцінку ідеї - по-перше, а по-друге, що принципово неможливо "контролювати" цю зону. Спроба контролю означатиме смерть самої зони в цьому місці і перетікання обговорення в інше місце. Цьому протистояти неможливо ніяк, ніяк, ніяк! Я не знаю, що саме відбувалося з форумом "Правди", але бачу, що ніякого Форуму там уже нема. Форум тепер тут.

З цього слідує, що Форум повинен відповідати 2-м критеріям:
1. Анонімність (аби "авторитет" джерела інформації не впливав на оцінку ідеї);
2. Відкритість - бо інакше ми перекриваємо притік нових учасників, а значить, і "свіжих " ідей.

Що зараз і є в наявності.

Як протистояти "заср...ю" форуму - як це сталося з форумом "Правди"?
Почасти це вже реалізовано з самого початку - свіжі повідомлення разом з верхнею "темою" "витаскуються" нагору - то є файно. Тобто, нецікаві, неактуальні теми "випадають в осад". Але не провокаційні! Як це вдосконалити? - може ввести якісь правила "мовчазної угоди": бачиш "деструктивний" постінг - не реагуй на нього. Він сам "помре".

Що таке "деструктивні" і "провокаційні" постінги - я не знаю. Це вирішувати нам усім. Власне, це свого роду експертна оцінка. Фактично, як я помітив, якась подоба такої "мовчазної угоди" вже почала працювати. Може тут вплинуло "тренування" під час "судилища над Ющенком" в парламенті - тоді на заклик форуму більшість учасників утримались від постінгів "не по темі".

Відповіді

  • 2001.04.29 | Гура

    Вірно. Підтримую.



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".