МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СВЯТО ВІЛЬНОЇ ПРЕСИ

05/01/2001 | Майдан-Інформ
На Хрещатику відбулось свято вільної преси, на якому були представлені газети “Грані”, “Сільські вісті”, “Товариш”, “Інформ-бюлетень”, “Перспектива”, журнал “Вибір”. Інтернет-видання були представлені Майдан-Інформом в одній особі.

Оскільки тих, хто запрошував нас на свято, на ньому не виявилося, взнати, чи запрошували ще когось з реальної та віртуальної преси, та їхню реакцію на запрошення не вдалося.

Саме свято відбувалося на Хрещатику біля пасажу. Газети роздавалися та продавалися з розкладок, Майдан-Інформ так і залишився віртуальним, оскільки підготуватися за два вихідних дні просто не мав часу.

Невеликий гурт (а людей на Хрещатику взагалі сьогодні було обмаль) в триста чоловік (лівих, правих та інших учасників “Україна без Кучми!”) мали змогу поспілкуватися з журналістами та редакторами, прослухати концерт з ностальгічних радянських та українських мелодій та взяти участь у мітингу, який почався з запізненням через те, що народ ніяк не хотів випустити з щільного кільця Олександра Мороза, поки він не роздав всім автографи та не відповів на всі злободенні питання.

Було серед них і про розкол лівих сил, на що лідер соціалістів відповів, що ніякого розколу не сталося, оскільки єдності ніколи не було.

Від Майдан-Інформу на мітингу виступив Михайло Свистович, розповівши, зокрема, про з”їзд хакерів, які вийшли з віртуального підпілля для того, щоб обговорити можливі способи протидії намаганням Служби безпеки контролювати Інтернет. Також був проведений комп”ютерний лікнеп, який полягав у розповіді про важливу роль Інтернету в сучасній опозиційній боротьбі в Україні.

Яскравою насмішкою над словосполученням “вільна преса” стали два десятка міліціонерів, які кульковими ручками (!) синхронно записували в блокноти всі виступи.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".