МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Лису Фарбованому (соціологія)

05/05/2001 | mara
http://www.zerkalo-nedeli.com/statya.php?id=30981

Пропоную Вашій статтю пані Мостової.
Цікаво, що Тимошенко не згадується. Цікаво, чи було її прізвище включене в опитування...

Відповіді

  • 2001.05.05 | mara

    Re: Лису Фарбованому (соціологія)

    Перепрошую за помилку : після слова "Вашій" треба вставити слово "увазі".
    Редагувати я ще не навчилася...:):
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.05 | Фарбований Лис

      Re: Лису Фарбованому (соціологія)

      Дуже дякую.
      Ха! Так це вже можна використовувати.
      Варто співставити з іншими даними, співставити з іншими дослідженнями.
      Виходячи з цих даних можна вже робити якісь висновки, можна аналізувати перспективу.
      Як про мене, так вже можна починати прижимати до стіни ніби то союзні партійки, та і не тільки їх і втовмачувати їм в голову, що їм поодинці дійсно нічого не світить. Ну і інші висновки можна робити, також не важко проаналізувати, що звичайне додавання рейтингів докупи не дає арифметичного результату додавання.
      ***
      В цій же газеті Чорновіл дав цікаве інтерв*ю, я б сказав сильне.
      Цікаво, є думка про Чорновола, що він зараз має один з найбільших потенціалів в політиці, але на ньому висить те, що він Син Чорновола-старшого, а це має як позитивні так і негативні наслідки.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.05 | Максим'як

        Re: Також Лису Фарбованому (соціологія)

        Влітку 1999, незадовго до виборів, десь за північ, сидів я перед телевізором і дивився якийсь круглий стіл, за столом перебувала група працівників з цього самого центру соцопитувань. Обговорювалися результати останніх соцопитувань, згідно яких п.Вітренко мала би стати президентом України чи майже мала, одним словом, смертельно загрожувала п. Кучмі. Цирк був очевидний.
        Я ще міг би повірити деяким опитуванням в інтернеті, якщо там нормально обслуговування поставлене, тобто захід з одної і тої адреси двічі є не можливий.
        Розказувати, що в нас все, що зпрямоване в сторону забембування мізків є давно під контролем, не має потреби, всі це самі знають. А ці соцопитування вже давно перетворилися у вмілий інструмент, наголошую – вмілий, тих, хто більше заплатить. Зараз ці опитування може близькі до істини, але такі нюанси, як ріст рейтингу Водка-Аня і Морда-Саня, очевидно пахнуть грошима.
        Ближче до виборів ми знову станемо свідками цирку із “всеукраїнським опитуванням” Всі опитування, а за ними преса повторюватимуть:”Тимошенко, Ющенко і т.д. гублять всій рейтинг, а народ тепер більше вірить Ані і Сані, а це від того, що Аня роздала кожному пляшку водки, а Саня два оселедці!” Принаймі, команда Табачника вже над тим працює.
        Треба приймати до уваги, що в Україні є не тільки долганови, але і табачники.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.05 | НеДохтор

          Нова соціологія?

          Робота йде активна.

          --------------
          http://www.for-ua.com/news.php?id=n010505094017

          05.05.2001

          09:40 | Указ президента призван исправить перекосы в украинской социологии

          В последнее время в социологических исследованиях наблюдается "определенный перекос" в сторону политических опросов, а интерес к общественной сфере, жизни простых граждан уменьшается, считает руководитель управления по вопросам политики и планирования главного управления по вопросам внутренней политики администрации президента Украины Николай Слюсаревский. Об этом он заявил в пятницу на бриффинге в Администрации президента.

          Н.Слюсаревский также отметил, что сейчас в Украине идет "бурное развитие эмпирической социологии", подчеркнув отставание в развитии теории и методологии этой науки. Кроме того, по его словам, наряду с профессиональными социологическими организациями, работающими в сфере эмпирической науки, в стране появляются организации, "данные которых подлежат проверке". "Людей пытаются дезинформировать, повлиять на общественное мнение", - отметил в связи с этим Н.Слюсаревский.


          Бриффинг был проведен с целью прокомментировать издание 25 апреля сего года Указа президента Украины «О развитии социологии». Н.Слюсаревский. Одной из основных целей его издания является поддержание отечественной социологической науки. По его мнению, этот документ - "знак уважения государства к вопросам развития общественных наук в Украине".


          Как сообщалось, 25 апреля президент Украины Леонид Кучма подписал указ "О развитии социологической науки в Украине". Документ издан с целью создания условий для развития этой науки, повышения ее роли в осуществлении социально-экономических и политических реформ, укрепления демократических принципов общества и обеспечения прогнозируемости общественных процессов, сообщает пресс-служба главы государства. Правительству поручено вместе с Национальной АН разработать Комплексные меры по поддержке развития социологической науки, предусмотрев, в частности, разработку государственных научных программ в этой сфере, основание государственных грантов ученым для проведения научных исследований в сфере теории и методологии оциологической науки. Согласно указу, Высшая аттестационная комиссия Украины должна на протяжении текущего года пересмотреть перечень специальностей, по которым проводится защита диссертаций на соискание научных степеней кандидата наук и доктора наук.

          --------------
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.05 | Максим\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'як

            Вивчення того, чого не має.

            Один мій знайомий студент, недавно каже: «Найлегший екзамен – це з теорії економіки України, бо це вивчення того, чого в природі не існує»
            Сподіватися, що соціологія в режимній державі може бути наукою, просто смішно. Десятки дійсно кваліфікованих спеціалістів, вивчених на рівні міжнародних стандартів, випускників КМА не можуть працевлашуватися по цій спеціалльності, а різні авантюристи в той час пасуться в цій сфері і виконують «соціологічні замовлення», а не опитуванння.
          • 2001.05.05 | mara

            "Минуй нас пуще всех печалей и барский гнев, и барская любовь"

            Пане, це ж очевидно, що турбота про "українську" соціологію перш за все направлена проти тих, хто на закордонні гранти працював більш-менш чесно.
            Як я розумію, далі буде таке:
            1) не давати ходу залишкам об"єктивних учених;
            2) добитися згортання роботи соціологів на закордонні гранти.
            Це ж загально відомо, що відповіді людей залежать від того, як поставлене питання та яку мету має на увазі опитувач. А обробка результатів - це ще одне поле маніпулювання, та ще й яке!
            Як сказав Горбачов десь 9 років тому в інтервью на американському телебаченні: "Що ви мені говорите про результати соціологічних опитувань! У мене дружина цим займалася! Я знаю, як це робиться!"
            Ох, недарма саме зараз з"явився цей Указ!
            То ж мене дивує така віра Лиса Фарбованого в реальність відображення дійсної ситуації "українською" соціологією...
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.05 | Максим'як

              Тема, звичайно, довга

              Але я би хотів вказати на роль Вітренко в нинішніх “соцопитуваннях”. Коли потрібно поступово піднімати рейтинг певних одіозних фігур, то його не можливо просто так повисити, але можна без проблем це зробити з рейтингом п.Вітренко. Вся увага звертається на її високий стрибок, б той час, як підйом відсотків для справжніх замовників, залишається в тіні. Тобто, рейтинг піднявся, але порівняно з іншими не дуже. І так, тихенько Волкова і Ананьєву дотягнуть на кінець року до 8-10 відсотків. Таки трюків є десятки.
          • 2001.05.05 | zinc

            Re: Так і до Міністерства Правди недалеко

      • 2001.05.05 | Shooter

        Лису Фарбаваному про старе

        Наважусь Вам нагадати нашу давню суперечку.

        І хоч кожне порівняння криває, проте ризикну стверджувати, що "Ющенко сьогодні - це Юхновський в 1991" (і зовсім не тому, що прізвища обидвох починаються на Ю).

        Як при розумній передвиборній кампанії 1991-го Юхновський апріорі мав вищі шанси, ніж Чорновіл-старший, так і сьогодні Ющенко має набагато вищі шанси (у випадку розумної реалізації його передвибочого потенціалу), ніж будь-хто із відомих "небандюківсько-комуністичних" постатей.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".