МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ВИХІД МАЙДАНУ В РЕАЛ: ПЕРШІ СПРОБИ

05/06/2001 | МихайлоСвистович
Було багато пропозицій щодо реального втілення ідей та залучення людей з нашого форуму.

Зараз я відзвітуюсь, що ми вже зробили.

Чесно кажучи, я просто не встигаю все зводити докупи. Так я й досі не відповів на дуже важливий постинг Технолога "ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?"

Але я звів всі пропозиції щодо механізму проведення референдуму. Поки що я передав їх лише тим політикам, кого бачив: Морозу та Лук"яненку. Обидва від них просто в захваті. Мороз, наприклад, кинувши на них оком, прикипів до аркушів і не відірвався, поки не прочитав до кінця. А потім наказав своїм негайно передати їх до штабу.

В ніч перед зустріччю мені зателефонував один з авторів форуму і попросив задати питання: "Чому Вас нема на Майдані?" Виявилось, що Мороз ні разу не бачив нашого сайту, хоча й знав про його існування. Його помічники регулярно дивляться його, Андрій Стрельников з "Товариша" навіть переписує постинги на компакт і хоче видати окремою брошурою. Але до Мороза воно не доходить. Ну не розуміє він важливості Інтернету як і решта політиків.

Але, коли прочитав ваші пропозиції, то відразу спитав, як зветься сайт. Пообіцяв згодом прийти на нього як матиме час.

З Лук"яненком аналогічна ситуація. Помічники читають, а нічого важливого не бачать чи ще щось там, але до нього нічого з сайту не потрапляє.

Ми все ж таки організували роздачу листівок під час концерту. Один з відвідувачів надрукував 1000 примірників, роздавати, правда, бажаючих не виявилося, тому довелось це робити самим, прихопивши кілька студентів.

Відразу скажу, що цього мало. Третину листівок відразу порвали (їм по барабану політика), з третини зробили літачки, але третину все ж читали. Це вже добре. А мало тому, що на такі акції потрібно збирати чоловік 200 з гаслами та криками "Кучму геть!" тощо. Але ми зробили, що могли, якась користь вже від цього є. Сподіваємось, що надалі діятимемо краще.

Дякую всім за участь. Продовжу впроваджувати ідеї Майдану в реал, хоч це дуже важко. Розумієте, біля кожного політика крутиться купа підлабузників. Довести йому, що ти не такий, а хочеш дійсно принести щось корисне, причому на шару, важко. На жаль, злодійське панування зіпсувало і народ, і опозицію. Часу це забирає надзвичайно багато (виловлювати політиків і казати: в мене ідея). За ними бігають десятки таких людей, з яких половина - божевільні.

Звичайно, мені легше. Мене знають, впевнені у моїх психічній повноцінності. Тому перші кроки є, буду продовжувати.

Відповіді

  • 2001.05.07 | НеДохтор

    Re: ВИХІД МАЙДАНУ В РЕАЛ: ПЕРШІ СПРОБИ

    Ще про "реал".
    Ви можете спробувати досягти домовленності із особами в котрих берете інтерв’ю, про передачу інтерв’ю в "реальну" пресу за деякий гонорар. Чесно зароблені фінанси не зашкодять.

    Хочу тільки побажати, щоб Вам вистачало сил та натхнення.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.07 | ВАСЯ ПУПКІН

      Чесно кажучи, здивований.....

      Чесно кажучи, здивований, що такі політики , як Мороз та Лук"яненко не заходять в Інтернет, особливо на сайт "Майдану". А треба було в них в інтерв"ю запитати, куди вони ходять ??? Може на "Досуг в Кієвє " ??? І під час спілкування з "досужницями" - а це ж теж представники народу - вважають, що спілкуються з народом ???
      -----
      Взагалі, як вони спілкуються з народом ? Листи звичайною поштою до них, мабуть, не доходять. "Укрпошта" - під Кучмом. Іздять по селах ??? так там же потебенько всім розказав, що треба говорити. Не розумію....
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.07 | Остап

        Колись, навіть секретарі обкомів тихенько ходили в народ...

        Дивно, що зробити таку просту справу, як увімкнути комп"ютера і зайти в інтернет для політиків не під силу :-((

        (А що їм тоді під силу ???)

        Колись, навіть секретарі обкомів тихенько ходили в народ...

        А тут, народ сам тихенько вийшов в інтеренет, все на тарілочці.

        Зайди в інтернет і почитай !

        ПМ.
        Кучму також стосується :-)
    • 2001.05.08 | Майдан-Інформ

      Re: ВИХІД МАЙДАНУ В РЕАЛ: ПЕРШІ СПРОБИ

      Не можемо. Вони не заплатять, бо не вважають Інтернет дієвою рекламою.
  • 2001.05.07 | miner

    Re: ВИХІД МАЙДАНУ В РЕАЛ: ПЕРШІ СПРОБИ

    Хотілося б висловити радість, що принаймні двоє українських політиків, може, поволі почнуть вичавлювати з себе людину минулого тисячоліття :-)))

    Якщо справді врубляться, і ще бодай двоє-троє такого каліберу -- "ми тут ще сад зробимо ©"!!!
  • 2001.05.07 | Roller

    Простой рецепт

    Одним из эффективных способов повышения рейтинга «Майдан» среди полит элиты и публики могут стать рейтинговые элитные бои, (по аналогии с собачьими, или петушиными)

    Принцип прост и стар, разделяй и властвуй. Только стравливать слуг народа будет их господин –Народ Майдан. Вопросы можно заготовить на форуме, или попросить Миколу Вересня. Из ОРТ ушла группа известных политологов, которые организовывали похожие бои. Они решили организовать свой бизнес. Возможно, сотрудничество с Майдан попадет в сферу их корпоративных интересов. Они известны и им не откажут. Но, думается что это по силам и самому Майдану.

    Процедура достаточно проста. Вот один из вариантов.

    К праднику 1-е мая Наталья Ветренко анонсировала свой сайт, я его еще правда не смотрел. Она также провела встречу «под коромыслом народов», но на нее явилось мало слушателей. Надо попросить ее рассказать о ее планах стать премьером, и контр мерах в отношении конкурентов Мороза и Тимошенко.. Т.е дать эксклюзивное интервью на «ринг майдан». При этом предупредить, что всем ее оппонентам, тем против кого она выступит, может быть предоставлено право выступить на ринге майдан.

    Естественно , что такое интервью захотят опубликовать или сделать ссылку, некоторые СМИ. Но, это эксклюзив Майдана, это можно разрешить только с обязательной ссылкой на сайт Майдан.

    Дальше, понятно. Приглашаются те, против кого выступит Ветренко, скажем Тимошенко. Посмотреть , да еще и обсудить бой двух леди будет интересно многим дамам и джентльменам.

    Или, скажем в эксклюзиве Ревой брошено обвинение Бродскому. Было бы логично и прилично дать слово и самому Бродскому.

    Можно пригласить и Леонида Данилыча president@kuchma.gov.ua, имеет он право постоять за себя , или нет?

    Очень скоро элита поймет, что это шаровая реклама. Ну а кто не поймет, майдан не виноват. Через некоторое время найдутся желающие выступить на ринге, возможно у них появится желание поддержать полезный ресурс финансово. Впрочем, это и не обязательно. Не следует забывать, что по заниженным даным из 300000 активных пользователей интернет половина проживает в Киеве. Это сто пятьдесят тысяч. Если эффективность акции соотнести с эффективностью плохого банера 1:100,то это полторы тысячи потенциальных зрителей и участников. Но ведь они сидят на работе не одни. Т.е. сайт имеет бизнес ресурс.

    Это только одна из возможностей продвижения сайта. Регистрация сайта на пятидесяти поисковых серверах является стандартной процедурой любого WEB-ателье. Искусство же регистрации состоит ни в том, чтобы зарегистрироваться, а в том чтобы по ключевым словам пользователей попадать в число первых по результатам поиска. Продвижения сайта тема отдельная и не простая. Среди тех с кем имело бы смысл установить контакт можно назвать Gala радио,(Чат молодежи), Радио Киевские Ведомости (Бродский), Интернет кафе, провайдеры, (наклейка maidan.org.ua.)

    Варианты названий наклеек.“Рейтинговые бои Тимошенко-Суркис, Мороз –Ветренко, Удовенко-Костенко и т.д.)

    Если же Вы хотите пригласить к участию в акции, с помощью листовок, то следует составить текст от противного, (оппозия всегда против.)

    Например в конце сделать приписку.

    “Стариков и детей просят не участвовать в акции”

    Явка будет обеспечена.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.09 | Technar

      Навіть ще простіший (до уваги RFLRE.ORG)

      Пропозиція пана Ролера дуже цікава. Якщо хтось і може втілити її у життя, то саме майданівці. Але спочатку треба, щоб всі ці політики дізналися про існування Майдану із якогось авторитетного та популярного джерела.

      Мені самому важко оцінювати справжню ситуацію з мас-медіа в Україні. Друзі з батьківщини кажуть, что усі політично активні люди зараз слухають українську "Свободу" (мій дядько кинув слухати російську, яку слухав з початку її існування та переключився на українську). Мабуть теж стосується і політиків.

      Нас читає (і пише нам, до речі на днях поставив у "Бібліотеку" повну збірку транскриптів записів Мельниченка) реальний співробітник радіо "Свобода". Ще він обіцяв деякі фото та новини. Як він захоче репрезентувати себе, то сам щось напише.

      Шановний пане з Радіо "Свобода". Вибачте, що звертаюся до вас не на ім"я, бо не знаю, чи хочете ви оприлюднювати своє прізвище тут.
      Може посприяєте, щоб про наш "Майдан" заговорили у тих передачах "Свободи", які слухають оті політики, про яких писав Ролер?

      Головне, щоб адресу сайту правільно вимовляли - maidan.org.ua - а все інше не має значення.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.09 | Roller

        Re: Навіть ще простіший (до уваги RFLRE.ORG)

        Technar писав(ла):
        > Пропозиція пана Ролера дуже цікава. Якщо хтось і може втілити її у життя, то саме майданівці. Але спочатку треба, щоб всі ці політики дізналися про існування Майдану із якогось авторитетного та популярного джерела.
        > 1.Зеркало Недели. (обмен банерами0 тирах 400000.
        2.Вечерние вести (банер обмен) газета Тимошенко продается в метро по 25 коп. приглашает студентов к распространению.
        3.Радио Континент. Радио Свобода слушают через него. Недавно был марафон 24 часа в поддержку РК. Провести акцию на майдане. Попросить сообщить об этом по РК. или через Радио Свобода.
        > Мені самому важко оцінювати справжню ситуацію з мас-медіа в Україні. Друзі з батьківщини кажуть, что усі політично активні люди зараз слухають українську "Свободу" (мій дядько кинув слухати російську, яку слухав з початку її існування та переключився на українську). Мабуть теж стосується і політиків.
        > Политики радио не слушают. Им передают сводки. Практически все каналы украинскоязычные. Дети не умеют писать по русски. По 5ть ошибок в предложении. Говорят хорошо. Русский изучают только в элитных дицеях на равне с иностранным.
        > Може посприяєте, щоб про наш "Майдан" заговорили у тих передачах "Свободи", які слухають оті політик....
        Попросите обсудить тему "собачьих боев" по версии майдан. Какие пары слушатели свободы хотели бы послушать первыми?
        Согласилось ли радио свободы ассистировать бои. Мойдан готов их разместить для публичного обсуждений.

        Это первое что пришло по ходу. Относительно рекламы сайта, пока можно обойтись тем , что на листовках которые выпускает майдан писать адрес сайта.

        Главная ценность сайта-постоянно действующий форум. Те кого это "зацепило не уходят и это важно. Другого похожего форума я не вижу. Начало неплохое. Думаю эффективность сайта выше эффектнивности публичных выходов. Там кричишь и тебя не слышат. Здесь "шепчешь" , и тебя сляшат все, кого это касается и те о ком говоришь тоже. Эффективная обратная связь. Это ближе с свободе слова, под которой почему-то понимают свободу прессы. И демократично- не просто информирование, а непосредственное влияние на власть, это и есть демократия. Власть зомбирует тебя, а ты ее.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".