МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СТУДЕНТИ МАТИМУТЬ ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ

05/07/2001 | Майдан-Інформ
Інститут економіко-соціальних проблем "Республіка", яким керує співголова акції "Україна без Кучми!" Володимир Чемерис, за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження" розпочинає проект "Право проти зловживань владою", спрямований на правовий захист молоді.

Студенти або працююча молодь, проти яких були застосовані репресивні заходи (звільнення з роботи, відрахування з навчання, виселення з гуртожитку або будь-які інші) можуть звернутися до Інституту Республіка зі своїми проблемами. Звертатися можна і бажано навіть у випадку погроз чи натяків, що не підтверджені документально. Можна звертатися листовно, особисто та по телефону. Можна звертатись й анонімно. Необов"язково називати своє прізвище. Достатньо назвати вуз чи підприємство, прізвища тих, хто переслідує молодих людей за політичні погляди, характер репресій.

Інститут "Республіка" формуватиме базу даних подібних випадків і розроблятиме методи протидії. Також він надаватиме молодим людям БЕЗКОШТОВНУ юридичну консультацію, виділятиме адвокатів для захисту їх у суді, сам ініціюватиме судові позови.

Прохання до студентів також надати до Інституту "Республіка" статути вузів на предмет виявлення в них положень, які обмежують конституційні права і свободи студентів.

Адреса Інституту "Республіка": 01004, м. Київ, вул. Горького, 12-б

Телефон у Києві: 220-11-36

Скарги і пропозиції також можна надсилати на сайт Майдан як електронною поштою, так і на форум.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".