МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Панове Августо та М - розбирайте ваші польоти де інде

05/10/2001 | Technar
Відповідна тема пішла у смітник як оффтопік.

Обговорення персоналій учасників форуму та їхніх АйКью, скільки, чого та під якими АйПі читає Володимірська 10 або Ленглі - це оффтопік. Вперед - на інші форуми та балакайте до несхочу.

Пан Лис писав:

> Мабуть варто зробити окремий форум для тих, хто переймається суттю М. І нічого засмічувати форум

Форумів багато, туди нехай і йдуть. На Майдані місця для дискусій "дурень - сам такий" у будь яких варіаціях не буде.

Попередження стосується не тільки названих у заголовку панів, а також усіх інших, що не втрималися від дотепних (на їхню думку) ремарок. На провокації відповідати не треба. У жодному разі.

Відповіді

  • 2001.05.10 | Фарбований Лис

    Re: Панове Августо та М - розбирайте ваші польоти де інде

    То я пожартував про окремий форум...
    А з Вами погоджуюсь.
  • 2001.05.11 | Augusto

    Чесно кажучи, я теж люблю страусів, шляхетні птахи!

    Але в політиці є така хвороба, як відрів від реальності та перехід в світ чистих ідей. В свойому житті кожен має всеж контакт з реальністю, якби комусь не хотілося його уникнути... Тому хтось чув якись "ідеї біля пивної", чи в "спальних районах", то вони реальні, робити вигляд, що ці їдеї не існують... на мій погляд таки "ліки" гірші від хвороби, бо якщо українці один раз не вироблять власну ідею, то колись їншого разу просто може не бути! А будь яка дія викликає протидію, ну а якщо боїшся гратися з великими хлопцями... Бо М. викрикиє не абищо!
    Тому ще раз, можливо це виглядає як спроба деструкції, але я всеж вірю, що люди, як М., то є потенційні союзники, а не вороги! Вони живуть зараз в пеклі, бо знайомий світ є вщент зруйновано, і якщо вони не знайдуть твердий грунт, де вони зможуть відчути себе комфортно, то вони шукатимуть весь час вчорашній день там, де вони бачить якись риси цього дня!
    Не дарма ж він був тут 10.05.2001! Шукав, мабуть, щось?
    Тим більше Ви ж знаєте, що він викрикував не мій ІP? :):
    Ви знаєте скільки людей були зраджені в 1991-92 роках? Як "cxідняки-хахли" кидали "трудові книжки" в Тюмені: маємо свою власну державу? Як "ахвіцери" СА кидали все в "гарнізонах" та летіли "додому"? І як всім наплювали в душу? Вони ще i досі в нокауті! Бо вірили РУХу, УРП! Почитайте уважно Коробову, вона з Крима біжала у Львів, послухати новий "саунд"! Лукьяненко унд Ко! А тепер робити вигляд, що не було нічого? Хочете, кидайте і це в офтопік!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.11 | Предсказамус

      Все гораздо хуже, Augusto.

      Как правило, я отвечаю в форуме на языке собеседника, но именно этот ответ умышленно пишу по-русски. Мне хотелось бы, чтоб те, кто сюда придет в первый раз и сразу прочтет, к примеру, Сергея, знали, что зоологическая ненависть ко всему русскому - не единственная точка зрения майдановцев. Очень хотелось бы, чтоб она не была представлена здесь вообще.
      Имидж оппозиционеров как "кацапоборцев" и "жидоборцев" - мечта для ее (оппозиции) противников. Если эта мечта будет успешно реализована (к чему и идет), оппозиция проиграет все, что можно проиграть: и референдум, и выборы парламентские, и выборы президентские. С такой оппозицией не будет иметь дела Ющенко, будет дистацироваться Тимошенко и однозначно отмежуется Мороз.
      Проигрыш будет с запасом обеспечен голосами людей, которым наплевали в душу по очень правильно описанному Вами сценарию. Эти люди выберут любого, кто пообещает просто не унижать их.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.11 | Augusto

        Ну що, хтось розуміє! Прогрес!

        А я вчора про це і написав! Злазьте в архів, подивиться самi! Я не тільки не кричав "сам дурень " а і намагався зупинити їнших! Але де там! Вони хочуть вкотре робити партію з однієї "надбудови", без "базису"! (не жахайтесь, це терміни не з ЦПШ КПСС, не Ленін і не Сталін їх видумав!) Як в анегдоті про колорадського жука, засіємо ще більше, нехай, гад, вдавиться! Скільки є вже таких! СДПУ(о), ТУ, регіони У.! Тому "базис" такий пасивний, бо не бачить себе там! Ви можете і не красти, але зовні виглядати, як люди, що крадуть!
        Ось Вам приклад з життя: пам'ятаєте ще як було модно спалювати партквитки? Cталося наступне: два "члена КПСС" спалили квитки біля Шевченка, один "пролетар" з заводу (якась в нього ще спеціяльність була кумедна, чи то "набєкрєньщік", чи то "протяжщік", коротше, "чавунно-кришталевий відділ"), а другий - професор з універу.Наступного дня -збори Обкому, "палильщики" там, "пролетар" захищає "свободу", а "професор" каже:"Яке спалювання?! Ось мій квиток!" І витягує! Він, курва, обкладинку з "Союздруку" спалив!
        "Пролетаря усіх країн" виганяють, "професорові" - сувору догану! Потім "професор" стає головою "Просвіти", потім "КУНу"! "Пролетар" зникає на базарі! Мораль - підступність винагороджена, добро - покаране, всі задоволені.:): Цей "просвітянин" ще має нахабство про щось розмовляти! У нього є "позиція"! Він, до речі, ніколи не вибачився за свої дії... Я можу наводити ще багато прикладів, але вони не мають сенсу, якщо ніхто не хоче не те що "зрозуміти", але і просто слухати...:(:
        Я теж можу перейти на горні "левели", але не для того я вчився магії, щоб виступати "на манежі".:):
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.11 | Максим"як

          Я згідний із Августо. (Предсказамусу пора вже позбутися стереотипів)

          В тій темі було дуже багато речей, які для мене були новою інформацією, тому, коли вона була так однозначно знищена, мене тоже зачепило.
          Затирати без жодних обговерень слід абсолютно всі повідомлення, які містять нецензурщину на будь-якій мові. Завжди видно, коли в опонента бракує аргументів він переходить на мат, похабщину чи на погрози, оце і потрібно витирати, конкретно того опонента і вся полеміка припиняється сама собою.
          Я розумію, що в Технаря не є так багато часу, що у все вникати, але витирати дійсно потрібно те, що вже смердить і до нормальної полеміки не має відношення. А решту, хай читають люди.

          Але, в нашому, конкретному випадку зачіпалися такі фундаментальні речі, як погляди на перемогу над фашизмом, що це є для українського народу, де кінчається розуміння свята і починається розуміння трагедії. Участь і роль українців в другій світовій війні. Фашизм, який в цілому світі є засуджений, і комунізм, який досі є темою закритою, псевдоцнота нігілістів. Русифікація України, як втілення фашистської ідеології. Яка різнця між русифікацією і вживанням російської мови в Україні. Про російський шовінізм в Україні, як реальність і український націоналізм, як міф (варто почитати діалог Табачника з Кучмою)

          А хто ці питання буде розгядати і піднімати, як не ми? Мало того, що такі “радники” як Табачник і Горбулін на рівні держави розвивають дезу, що боротьба проти русифікації трактується як крайній націоналізм і переслідування російськомовних громадян в Україні. Як знаходити аргументи для розвіяння стереотипів, які надалі свідомо підтримуються в Україні? Ми це повинні зробити самі, а не хтось за нас це зробить. Це десятки мільйонів українців, наших родичів загинуло, а не китайців чи кампучійців. В Китаї, ще двадцять років тому всіх комуністів вимкнули, м”ягко кажучи і тепер нам тут розказують, що треба брати з них приклад. Думаю, що не тільки ті, які приймали участь в обговоренні, шукали відповідь на ці питання.

          Псевдоцнотливість і, як тут Августо згадує, наслідування поведінки одного птаха, приведе до того, що поки ми засовуватимемо голову в пісок нам з задниці все пір”я повисмикують, ми і так посміховисько в Європі, яке не може навіть вдатися до морального засудження тих злочинів, які були здійснені проти українського народу. Це всі знають, але за нас ніхто і слова не скаже. Свіжий приклад визнання геноциду вірменського народу турками в першій світовій війні. Французькому парламенту прийшлося це зробити, але втрати вже від цього кілька мільярдів доларів французьких фірм, як образа Туреччини.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.11 | Гура

            Запитання до п. Максим"яка

            1) Які, на Вашу думку, у Предсказамуса стереотипи?

            2) Що таке псевдоцнотливість?

            3) Наведіть, будь ласка, приклади русіфікації (з боку держави, звичайно) в Україні за останні 10 років.

            4) Чи поділяєте Ви таку думку, що перехід наукових журналів на українську мову - шлях у небуття української науки для світу?

            5) Що означає Ваш вислів: "В Китаї, ще двадцять років тому всіх комуністів вимкнули..." ?

            6) Чи належать до українського народу росіяни, евреї, та інші, які народились на Україні?

            7) Чи належать до українського народу діти змішаних браків?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.11 | Гура

        Re: Все гораздо хуже, Augusto.

        Полностью согласен с Вами.
        Культ ксенофобии делает из Хомо Сапиенс разъяренного быка с затуманенным разумом и залитыми ненавистью глазами. Опасная псевдонациональная идея: "кто-то должен за все ответить". (Хто всрався - невістка (кацапи, жиди, москалі, та ін.)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.11 | Фарбований Лис

          Всі на захист людей від українців

          Вже давно пора вступити на шлях захисту всіх від цих злих і націоналістично налаштованих українців.
          Їх мова, культура давить все живе і гарне, особливо на території України.
          Просто жах.
          Всі під прапори Затуліна, Лужикова та інших захисників населення!!!!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.11 | Гура

            Не перебільшуйте,

            Ви ж розумна людина.
            В механіці відоме таке явище - "ефект маятніка". Цей механізм працює і при розвитку суспільства. Я розумію, що "проти природи не підеш", але хочеться якмога більше його уникнути. Хочеться сподіватися, що "епоха зла" вже скінчилася і невинні більше не постраждають.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.11 | Максим'як

              Re: Цей маятник висить і не українцями зведений.

              Чим довше він висітиме, тим більша енергія в ньому накопичується.
              Далі намагатися всією неправдою його тримати це тупо, це не дасть нічого. все, що я говорю про злочини СССР проти українця, знає кожна селянка, як на заході, так і на сході України, знає вся Європа.
              Україна має для цього всі демократичні інституції.
              Все цивілізованим шляхом повинно бути вияснено, міру вини кожного живого чи мертвого, кожної інституції чи органу, встановлено. І не має значення чи це був українець чи росіянин чи єврей чи татарин, в нас вже цього поділу не має, є паспорт громадянина України, якщо йтиме мова про живих, хоч я сумніваюся, щоб хоч один, хто дійсно здійснював масові ростріли залишився в Україні. У 1989 році вони вже давно в Сибір повтікали, навіть 75-річні.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.11 | Гура

                А з цим я погоджуюсь

                >Все цивілізованим шляхом повинно бути вияснено, міру вини кожного живого чи мертвого, кожної інституції чи органу, встановлено. І не має значення чи це був українець чи росіянин чи єврей чи татарин, в нас вже цього поділу не має, є паспорт громадянина України...

                Безперечно. Це інший, цивілізований підхід. І так має бути.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.05.12 | Максим'як

                  Re:Наразі ні інших, ні цивілізованих рідходів не має (-)

            • 2001.05.11 | Фарбований Лис

              Re: Не перебільшуйте,

              Я абсолютно погоджуюсь з "механікою", але я проти розгойдування маятника, особливо там, де він не гойдається.
              Я проти того, щоб приписувати якесь сало українцям та квашену капусту іншим.
              Якщо опиратись не на дані Славянской партіі чи на Нєзавісімую, а на дані того ж інституту Разумкова чи на якісь інші, але наукові, то проблеми просто неісную. А якщо неіснує, то не треба її вигадувати.
              Є такий сайт http://www.lovehate.ru/ і якщо брати інфо з цього сайту, то маятник можна перетворити в пропеллера.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.12 | Гура

                Таким чином,

                якщо не брати до уваги злочинців та психічно хворих, то все спирається в непорозуміння з безлічи традиційних причин (нестаток фактів, нерозуміння логіки опонента, його мови, перехід на образливій тон та ін.)

                Тому особливо в таких делікатних питаннях треба "дути на холодне".
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.05.12 | vujko

                  Re: Таким чином,

                  Гура писав(ла):
                  >
                  > Тому особливо в таких дел?катних питаннях треба "дути на холодне".
                  I hto perdest' cyu cinnu dumku panu Luzhkovu?
                  Mozhe htos' iz tyh chyyim "problemamy" vin
                  vypravdovuye svoyu "dyplomatychnu" aktyvnist'?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.05.12 | Гура

                    Ну давайте тут ще цього мерзотника Лужкова будемо обговорювати.

                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.12 | vujko

                      nihto i ne zbyravsya

                      Ya prosto hotiv zauvazhyty, shcho zaklyky "duty
                      na holodne" ne budut' efektyvni, poky vony
                      ne budut' vygolosheni PUBLICHNO do vplyvovyh publichnyh
                      osib typu Luzhkova. I poky ci osoby
                      ne vstuplyat' v dialog z c'ogo pytannya.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.05.12 | Гура

                        Re: nihto i ne zbyravsya

                        Яка нам справа до всяких Лужкових? Нехай собі тявкають. Я мав на увазі українців та майдановців зокрема. А для того, щоб не було таких суперечок серед українців треба, щоб влада розповіла всю правду про минуле і про УПА, зокрема. 2/3 населення нічого й досі не знає.
            • 2001.05.12 | сергій

              Пан Гура займаєтесь механікою?(–)

          • 2001.05.11 | Предсказамус

            Не треба, пане Лис...

            Не треба відмовляти російськомовним українцям в праві бути українцями.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.11 | Mary

              Не треба відмовляти українцям в праві бути україномовними(-)

              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.11 | Предсказамус

                Вже є потерпілі?

                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.05.11 | Mary

                  А то ні? Будьмо уважні :-)

                  Право бути україномовними - це право хоча би слухати лекції в українських НАЦІОНАЛЬНИХ університетах українською мовою! - ось перший приклад із життя україномовного студента, скажімо, у Київському національному(це з досвіду знайомих). Навіть у Львівському часом доводиться нагадувати особливо толерантним викладачам про своє право на семінарські заняття державною мовою(це вже з мого власного досвіду). А скільки можна згадати набагато серйозніших прикладів якщо напружитися. (І звісно, якщо не враховувати "побутове" життя, як от придбання товарів у магазинах, слухання радіо, перегляд НАЦІОНАЛЬНОГО! телебачення, відвідання барів дискотек, і тому подібне...)
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.05.11 | Предсказамус

                    Це трохи інше.

                    Ви про правопорушників (викладачі etc), а я про пересічних громадян.
                    По-друге, час для вирішення проблеми вкрай невдалий. Пошук того, що раз'єднує замість того, що об'єднує...
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.12 | Mary

                      Та невже?

                      Предсказамус писав(ла):
                      > Ви про правопорушників (викладачі etc), а я про пересічних громадян.

                      По-перше. А правопорушники - не громадяни? А ключові особи в державі - не правопорушники? А пересічні громядяни, які створюють мені психологічний дискомфорт, чинячи на мене тиск з приводо мого бажання бути україномовною у найпересічніших ситуаціях - нічого не порушують? А мої брати і сестри, яких ловили та садили у Києві за тою ознакою, що вони розмовляли українською мовою - їм теж ніхто нічого не винен?

                      > По-друге, час для вирішення проблеми вкрай невдалий. Пошук того, що раз'єднує замість того, що об'єднує...

                      По-друге. Хто ж як не Ви з Гурою заповзялися ставити питання ребром? Ми - лише коментуємо Вашу затяту стурбованість мовним питанням.

                      Вибачайте за можливо невиправдану емоційність, і як результат - некоректність(це - Гурі), але мене це питання також хвилює. До речі, абсолютно нічого не маю проти російської мови, поки вона не дискримінує моєї - української.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.05.12 | Гура

                        Протестую проти пересмикування !!!

                        >По-друге. Хто ж як не Ви з Гурою заповзялися ставити питання ребром? Ми - лише коментуємо Вашу затяту стурбованість мовним питанням.

                        Це як розцінювати - як елементи "жіночої логики", чи як свідому провокацію?

                        Мовне питання в цій гілці підніли Ви з Лисом.
                        А до цього я аналізував наслідки проявів українського ксенофобства з боку деяких майдановців.

                        Негативні емоції прошу тримати при собі.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.05.12 | Mary

                          Отакої! Ще скажіть, що прояви того, що Ви так грубо називаєте українським ксенофобством не є прямо пов'язаними із хвильованістю мовним питанням.(-)

                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.05.12 | Максим'як

                            Re: Марі! Ваші опоненти все значно краще доганяють, ніж ми думаємо.

                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.05.12 | Гура

                            Грубо?

                            Ненависть до всього російського = ксенофобія.
                            Це не грубо, а коректно.
                            А таке дозволяли собі майдановці в дуже примітивній, непристойній та вкрай образливій формі. Доречі я особисто в тій дискусії не приймав участь, але коли почитав, мені стало гидко і сумно. За всіх.
                            А ви перевели знов на мову. Це - спрощення і взагалі - провокативна тема на цьому форумі.
                        • 2001.05.12 | Фарбований Лис

                          Re: Протестую проти пересмикування !!!

                          Гура писав(ла):

                          >
                          > Мовне питання в цій гілці підніли Ви з Лисом.

                          Нагадайте мені де я піднімав мовне питання????
                          Я не вважаю, що це питання не є актуальним, але по домовленності з авторами майдану ми не піднімаємо такого роду питання на форумі!!!

                          Якщо я його зачепив, то вельми ненароком.
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.05.12 | Гура

                            Нагадую...

                            >Всі на захист людей від українців
                            Фарбований Лис, 11-05-2001 22:37
                            >Вже давно пора вступити на шлях захисту всіх від цих злих і націоналістично налаштованих українців. Їх мова, культура давить все живе і гарне, особливо на території України. Просто жах. Всі під прапори Затуліна, Лужикова та інших захисників населення!!!!
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.05.11 | Гура

                    Шановна, будьмо коректнішими!

                    Якщо хтось порушує закони держави (про мову, наприклад), то він повинен за це відповідати.
                    Те, що Ви навели, не є відмова держави українцям в праві бути україномовними.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.12 | vujko

                      Guri i Predskazamusu: pytannya pro spravedlyvist'

                      Гура писав(ла):
                      > Те, що Ви навели, не ? в?дмова держави укра?нцям в прав? бути укра?номовними.
                      Skazhit bud' laska, chy zgodni vy z takym tverdzhennyam:
                      Gromadjanyn Ukrajiny ne mozhe buty dyskryminovanyj u bud' jakyj
                      sposib na pidstavi togo shcho vin obrav movoju spilkuvannja ukrajins'ky.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.05.12 | Гура

                        П. vujko,

                        Ви вибачайте, але прошу спочатку продивитись всю тему аж до двух архивних тем, а то складується таке враження, начебто Ви з лісу вискочили (знов вибачте, не хочу Вас ображати).

                        Це не є питання цього форуму і я можу взагалі Вам не відповідати, згідно правил.

                        Але відповідаю:
                        ТАК, але це ЙОГО ОСОБИСТИЙ вибір!
                        А от коли він ПРИМУСУЄ інших УКРАЇНЦІВ, які обрали будь-яку іншу мову за мову спілкування, то це вже порушення Конституції України і прав людини. Що не зрозуміло?
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.05.12 | vujko

                          Re: П. vujko,

                          Ya lyshe komentuvav vashu repliku pro pravo
                          buty ukrayinomovnymy. Yakshcho Vy ne zaperechuyete - prodovzhymo.

                          My z Vamy na rahunok togo, shcho navjazuvannja movy spilkuvannja
                          je porushennjam prava osoby na vil'ne otrumannja (vil'nyj dostup do)
                          informaciji, napryklad. Ale yak todi buty iz
                          tiyeyu sytuaciyeyu, yaka opysana v cij gilci:
                          lekciya v derzhavnomu universyteti, v grupi ye pevna kil'kist'
                          predstavnykiv naciyi A (skazhimo nimciv z pid Odesy, dlya chystoty experymentu) i pevna kil'kist' predstavnykiv naciyi B (ny skazhimo
                          odniyeyi z dvoh najbil'sh poshyrenyh slavyans'kyh
                          etnosiv Ukrayiny). Nahi vykladachi - najlipshi v
                          sviti, volodiyut krim pary slovyans'kyh shche i
                          nimec'koyu z anglijskoyu. Ot vin i zahodyt'
                          do audytoriyi i pytaye: chytaty slovyans'koyu,
                          chy nimec'koyu?
                          Skazhit', yake rishennya bulo b spravedlyvym?
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.05.12 | Гура

                            Все просто.

                            Про те, щоб виключити такі ситуації, повинна завчасно подбати держава. Тобто, знаючи з соціологічних опитувань, де проживають компактні групи певномовного населення, там будувати заклади та забезпечувати відповідних викладачів. Тобто, коли людина поступає в ВУЗ, то вона повинна завчасно знати, зможе вона отримувати знання, чі ні. А коли той чи інший викладач не знає мову, на якій він повинен викладати, то це вже його провина. Параллельно в таких ВУЗах треба викладати й українську мову. Поступово простір державної мови буде розширюватись і необхідність у таких ВУЗах буде зменшуватися. А якщо це робити "волевими рішеннями", то й будемо мати, що маємо - амбіції та суперечки.
                  • 2001.05.11 | khloe

                    Про КНУ

                    Я вас з власного досвіду запевняю, що в Київському Національному лекції читаються українською мовою. В крайньому разі викладач може на вибір запропонувати студентам, якою мовою викладати предмет (і, звісно, якщо більшість російськомовні, то вони можуть слухати лекції відповідно російською мовою, хоча, по-моєму, останнім часом це вже практикується менше. Вибачте, давненько з альма-матер). ТОму що його основна задача - не вчити укр.мови, а якомога краще донести свій предмет. Українська мова викладається окремо.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.12 | Mary

                      Re: Про КНУ

                      khloe писав(ла):
                      > Я вас з власного досвіду запевняю, що в Київському Національному лекції читаються українською мовою.

                      Знайомий викладач філософського факультету недавно стверджував, що у них майже ніхто лекцій українською не читає - БО НЕ ВМІЮТЬ!!!

                      >В крайньому разі викладач може на вибір запропонувати студентам, якою мовою викладати предмет

                      Я на власні очі(не по телевізору) бачила, як декан філософського факультету брав участь у не випусканні студентів з гуртожитків на демонстрацію (а це було ну вже зовсім недавно). Тупер уявіть собі, як перешугані київські студенти мають відмовити на приклад цьому деканові коли він їм пропонує прочитати лекцію російською?
                      Мені уявити це важко. (Хоч я б на їх місці відмовила.)
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.05.12 | khloe

                        Re: Про КНУ

                        Я, звісно, не можу провести інспекцію по всьому університету. А тому за весь і не відповідатиму. Але у нас на ФІФі всі лекції читалися укр.мовою.
                • 2001.05.12 | vujko

                  Re: Вже ? потерп?л??

                  Proshu duzhe:

                  Ne odyn student pid chas areshtiv 9-go
                  bereznya VYRAZNO otrymav po rebrah ZA TE,
                  shcho prosyv pry areshti rozmovlyaty
                  ukrayins'koyu. Pro repliky tyh zhe pravoohoronciv typu:
                  "my navchymo vas, hohliv, ..." uzhe mozhna
                  i ne zgaduvaty.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.05.12 | сергій

                    Шановний Вуйко–ось можна використовувати ukrtown.com/translit щоб писати кириліком.


                    Пропоную всім перестати сперечатися про очевидне.

                    Тим хто налаштован по войовничому пропоную
                    ігнорувати написане мовою русіфікаторів.

                    Тим хто вважаю себе свідомим російськомовним украінцем пропоную зробити зусілля і писати Мовою Солов"я.
                    Тим хто не може дісціплінуватися і позбутися зрусіфікованості пропоную поставити програму Ролера
                    Language Master i перекладати свої тексти з інших мов на украінську.

                    Всім іншим прошу не турбуватися.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.12 | Technar

                      Попередження - читайте правила форуму

                      Мовне питання обговорювати можна. Це не є забороненим чи офтопіком.

                      Нав"язувати іншим мову спілкування (на цьому форумі) - не можна. З будь яких міркувань.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.05.12 | сергій

                        То не було нав'язування в ніякому разі.

                        То була пропозиція радикально налаштованим діскусантам–
                        а до тих хто не налаштован радикально я написав щоб не турбувалися, а робили як захочать.

                        Просто суперечка про очевидне.

                        Я сходив на сайт Весна і знайшов там багато нових текстів і по літературі і інше.
                        Весна розростаєтся!
                  • 2001.05.12 | Гура

                    Re: Вже є потерпілі?

                    1) Ви спочатку прослідкуйте уважно, про що йшла мова. А мова йшла про порушення з боку держави, тобто мовну політику.

                    2) А хто служить в міліції? Росіян бандеролями присилають? Такі ж самі хохли з сел, тільки не з западних. Але ж вони вміють тільки не суржику. От і злість у них тому.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.12 | сергій

                      Про Суржік

                      От це п. Гура підійшли до цікавого моменту.

                      Суржік.

                      Що це є? А виявляєтся що це і є один з сучасних украінських діалектів. І треба це визнати.
                      Чом ВеВе такі популярні і нам всім любі, бо вони не соромилися співати мовою НАРОДУ.
                      Народ не винен що так сталося, вірніше винен, але не тіки він.
                      ВеВе тому і є народний рокенрол що цпівають народною мовою.

                      Далі– важливо усвідомити що це не є застила ситуація. Мова розвиваются і якщо ми з вами будемо більше вживати мову літературного гатунку а також красиві та влучні новоутворені украінські слова–

                      то ми цим будемо ВПЛИВАТИ на весь розвиток нашої культури і Суржік потроху почне мутіювати до чогось іншого.

                      Суржік в міліон разів краще ніж російська мова.

                      Хай живе наш народ і його мова!

                      Якщо ми приймаємо російськомовних в свій патріотичний табір то суржікомовні мають отримати навіть більшу пошану.
                      Будьмо реалістами– мова це жива істота і ми можемо тіки намагатися вплинути на її розвиток.

                      Ну шо, може утворимо своє видавництво, аніж отако теревеніти без толку і будемо над цим працювати?

                      Кооперативне Видавництво Майдан!!!
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.05.12 | vujko

                      Re: Вже ? потерп?л??

                      Гура писав(ла):
                      > 1) Ви спочатку просл?дкуйте уважно, про що йшла мова. А мова йшла про порушення з боку держави, тобто мовну пол?тику.
                      >

                      Miliciya - chastyna derzhavnogo aparatu. A movna
                      polityka - ce ne lyshe te, shcho na paperi napysano. Ce i movna praktyka takozh.

                      > 2) А хто служить в м?л?ц??? Рос?ян бандеролями присилають?

                      Tak. Ye pryklady. Ale ce ne maye vidnoshennya
                      do nashoyi rozmovy. Predskazamus cikavyvsya chy ye
                      poterpili.

                      Так? ж сам? хохли з сел, т?льки не з западних. Але ж вони вм?ють т?льки не суржику. От ? зл?сть у них тому.

                      Vy znayete, rizni buvayut' lyudy, ale ya ne poviryu,
                      shcho hlopec' z ukryins'kogo sela mig iz takoyu
                      zlistyu nazyvaty svogo spivvitchyznyka hohlom.
                      Do togo zh tyazhko splutaty surzhyk z prystojnoju
                      rosijs'koyu movoyu. Ale znovu zh - ide mova ne pro
                      konkretnyh vynnyh. A pro movnu polityku, yak Vy
                      spravedlyvo zauvazhyly. Chy yiyi vidsutnist'.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.05.12 | Гура

                        Наша міліція "нас береже"

                        Значить Ви згідні, що принаймні на бумазі все вірно. Що до практичної площини, то той, до кого міліціонер звернувся не на державній мові, повинен написати на нього скаргу (я правда не уявляю, як він це докаже, но припустимо у нього будуть свідки) і цього міліціонера повинні наказати. Багато було відмов по таким скаргам? (Доречі, зараз Смірнов ввів "книгу скарг" для тих, хто побував в міліції, причому для обов"язкового заповнення.)

                        Що до присланих росіян для роботі міліціонерами в Україні - це був жарт??? Дякую, я довго сміявся :-)))

                        А що до культурно-патріотичного рівня багатьох нашіх "міліціонерів" - то Ви дуже помиляєтесь!!! На жаль, туди йде багато НЕлюдей, які просто мріють отримувати садистске задоволення зі знущань з жертви (як деякі медіки та вчительки). Таке наше спотворене суспільство.
    • 2001.05.11 | Technar

      Я преферую пінгвінів

      Швидка відповідь, бо я вже втомився за нічну зміну.

      Не треба зупиняти інших від криків "сам дурень". Сидіть і мовчить. Як найменьше людей братимуть участь у подібних перепалках з будь яких міркуваннь/ то найшвидше вони закінчаться.

      Хочете обговорювати тему - обговорюйте. Вона справді цікава. Але не переходьте на особистості.
      Та не провокуйте інших на таких перехід :gun:

      Ще раз повторюю - argue to the point not to the person.

      Перший постінг М. "День перемоги" із вашою відповідь лежить незайманий. Хочете продовжувати тему - то продовжуйте.

      Пан Максим"як правий - в мене нема часу розбиратися у градусі індивідуальних образ. Хочете, щоб я не відправляв теми на смітник - то підтримуйте достойний цивілізованих людей рівень дискусії. А розбирати польоти на рівні "а він такий козел! а як вам рівень того дурня?" (саме до цього дійшла ініційована паном Августо тема про польоти) можна на інших форумах. Там нема мене та Майданівців.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.11 | Augusto

        Маєте хобі!

        А Ви та Майданівці, знаєте їнші способи вирішення проблем, без обговорення? А які ж? А я не казав, що мені не подобаються страуси, я казав, що навпаки, люблю страусів! Щось в цьому є шляхетне, ні? Або три мавпочки, одна затуляє очі, друга - вуха, третя - ріт, не бачу поганого, не чую поганого, не кажу поганого? Теж непогано! Але ще раз, чи хоче хтось перемогти?
        Бо я не жартував, коли казав, що Кучма вже переможений, але де я казав, що Ви та Майданівці перемагаєте?

        П.М. Не відповідайте зараз, бо після роботи "хардвер" не працює, як треба, можете сказати щось зайве!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.11 | Technar

          Тю?

          Augusto писав(ла):
          > А Ви та Майданівці, знаєте їнші способи вирішення проблем, без обговорення?

          Я що написав? Обговорюйте. Навіть тему вам підказав, де продовжити.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.14 | Augusto

            З Різдвом Христовим!

            Сцена з "Академії":
            Сержант Проктор зі своїм лейтенантом сидять в поліційському авті, авто в засаді. На вулиці середина червня, Проктор щасливо співає:"Джинго Белл, Джинго Белл, Джинго Алл де Вей...!"
            Лейтенант витягує "Магнума", наставляє на Проктора.
            - Давай, Проктор, привітай мене з Різдвом, мейк май дей!

            День Перемоги над Нацизмом! 9 травня! Ну, може 8! Але не 11-15, чи в червні!

            Сцена з Бельгії (травень 2001).

            Преамбула: в часи Другої Світової, німці теж "дозволили" Ваффен СС в Бельгії, в травні 2001, "ветерани Cxідного фронту", разом з їншими маргінальними "палкими націоналістами" щось святкували, чи оплакували, туди здуру завітав мінистр Внутрішних справ Фламандського уряду Сауверс, через пару днів він "осознал", зараз вже у відставці.

            Брюсель: Премьєр Петрік Деволь,відкрито назвав голову фракції Фламандського Блоку (ще одни полум'яні націоналісти)Філіпа Девінтера "фашист". "Кожного дня , коли я чую Ваші виступи, дивлюся на ваши рухи та вираз обличчя, кожного разу - непідробний фашизм". Так відкрито ніхто ще не казав, хоча вже голова ВЛД (партія Деволя) та федеральний президент Ферхуфстадт назвали членів Фламандського Блоку "жуками-гноєїдами". Філіп Девентер спробував щось казати, під час його промови члени їнших партій спробували залишити залу, але були залишени головуючим:"Ми не можемо дозволити недемократам зайняти парламент для себе!" Юстиція Бельгії розпочала розслідування по факту можливого порушення "ветеранами Cxідного фронту" закона проти расизмy.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".