МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УТВОРИЛАСЬ ЩЕ ОДНА ІНІЦІАТИВНА ГРУПА ПО ПРОВЕДЕННЮ РЕФЕРЕНДУМУ.

05/15/2001 | Майдан-Інформ
Серед членів Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!" лише Соціалістична партія мала приміщення, яке більш-менш підходить для таких зборів. Заявку до Київської міськдержадміністрації подавав Соціалістичний конгрес молоді. Але й воно не змогло вмістити всіх бажаючих взяти участь в утворенні групи. Люди стояли в проходах, зайняли все вільне місце біля трибуни Президії, намагалися протиснути до приміщення з коридора, тому двері зачинити так і не вдалось. Деякі столи для реєстрації учасників навіть довелось винести на вулицю. Всього перед початком зборів зареєструвалося 220 громадян.

Через побоювання можливого упередженого підходу влади до реєстрації групи ще кільком десяткам бажаючих довелось відмовити в реєстрації, оскільки деякі з них вже брали участь в інших ініціативних групах, деякі не мали Київської прописки, деякі забулися взяти паспорти.

В цьому приміщенні не було ідеологій. Тут зібралися патріоти України незалежно від своїх політичних поглядів. "Соціалістичний конгрес молоді" і "Молодий Собор", "Молоді республіканці" і "Український комсомол", УНА-УНСО і київські позапартійні студенти з Комітету "За правду!", члени багатьох інших молодіжних організацій.

Головував на зборах лідер Соціалістичного конгресу молоді Вадим Місюра, секретарем було обрано голову "Молодого Собору" Бориса Білого.

Порядок денний зборів складався з трьох питань:
1. Про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.
2. Про формування питання, що пропонується винести на всеукраїнський референдум.
3. Про обрання ініціативної групи всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Вадим Місюра виступив з обгрунтуванням необхідності проведення такого референдуму, його доповнили Борис Білий та Олександр Старинець. Учасники зборів "по праву господаря приміщення" привітав голова СПУ Олександр Мороз.

Учасники зборів затвердили відомі всім два питання, які виносяться на референдум, обрали ініціативну групу у кількості 75 чоловік (за законом вона повинна складатися не менш як з 20 осіб) та прийняли Звернення до молоді України. Текст Звернення читайте в розділі "ЗАЯВИ ТА ЗВЕРНЕННЯ".

Всі рішення були прийняті одноголосно.

Завтра документи будуть подані на реєстрацію до Київської міськдержадміністрації, яка, згідно законодавства, повинна передати їх до Центральної виборчої комісії.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".