МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Декілька пропозицій (створити загін форумних командос)

05/16/2001 | LesserEvil
Хлопці! Все, що ви робите - good, але, на мій погляд, треба приділити увагу агітації в інших форумах, чатах і т.п.
По-перше, туди більше ходять завдяки комерційній розкрутці і т.п. По-друге, там є люди з іншими поглядами - ті, над ким треба працювати. Тобто треба створити загін форумних командос, які всебічно підготовлені до електронної війни в форумах. Що для цього треба?
1) Можливість постінгу в інші форуми через сайт Майдан. Це дасть анонімність IP і економить час, бо можна таким чином писати в декілька форумів одночасно+універсальний інтерфейс.
2) Путівник форумів, які варті уваги з основними характеристиками - популярність, панівне політичне спрямування, тип розміщення інформації (як в гостьовій книзі, дерево і т.п. - це важливий ньюанс для форум-командос) тощо. Разом з цим вести досьє на тих, хто активно ходить в ці форуми і є нашим ворогом. Зібравши достатньо інформації про їх постінги, можна ловити їх на брехні, вивчивши їх стиль, підробляти постінги або просто вести агітацію проти них персонально.
3) Можна скачувати всі форуми в свою базу - тоді це буде взагалі супер-сайт, і всі вони будуть зручні в користуванні. Не потрібно буде ходити на інші сайти - все буде тут!
4) Розміщувати тут методичні матеріали з тактики та прийомів форум-війни, а також допоміжні матеріали (бібліотека, база цитат - пост-совки люблять цитати!)

Форум-командос повинні бути відносно закритою групою - принаймні, логін обов'язковий, ресурси для них - в обмеженому доступі, можливість виключення з групи.

Все це, я певен, вже є в наших ворогів, скажімо, у хлопців з інституту Затуліна, які активно працюють в українських форумах. Однозначно, вони мають інструменти ефективного крос-постінгу, аналізують всі постінги, безперечно мають електронні бази цитат та текстів.

Відповіді

  • 2001.05.16 | DevRand

    Re: Декілька пропозицій

    Ідея правильна, але вважаю що на початковому етапі діяльності це може бути одним з напрямків для *залучення* більшої кількості людей, а не боротьби з ідеологічними чи там якими ворогами. Концепції та ідеї, які розробляються тут, звичайно повинні проходити "польові випробовування" в тому числі і на інших форумах, але їх спочатку треба більш чітко накреслити. Тому наприклад така "зброя массового винищення" як крос-постінги - це класна штука, але я вважаю передчасна.

    Подивіться будь ласка сюди:
    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_draft&key=989957923&first=990008879&last=988617808
    Тут є пункт (1.0 Розростання Майдану) в який може ввійти ваша пропозиція як складова частина.

    P.S. Ніхто не заважає особисто вам починати розробку (інформаційної частини) цього питання, і вже з якимись конкретними напрацюваннями починати формувати команду, яка б (на початковій стадії) займалась просуванням Майдану.
  • 2001.05.17 | Technar

    зондер-команден нон капитулирен !

    Зондер команда де факто вже створюється за рахунок активістів, що беруться за модерування окремих тем, або рекламу сайту.

    Туди воно все і йде еволюційним шляхом.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.17 | LesserEvil

      Re: зондер-команден нон капитулирен !

      Еволюційний шлях - то good, але як стосовно згаданих програмних інструментів? Я, на жаль, пишу в основному на Perl, а тут PHP...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".