МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ОУН ВВАЖАЄ РЕФЕРЕНДУМ ПРОВОКАЦІЄЮ.

05/16/2001 | Майдан-Інформ
ЗАЯВА
ОРГАНІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ

Партія “Батьківщина”, Соціалістична партія України та низка організацій, що входять до Форуму Національного Порятунку ініціюють проведення Всеукраїнського референдуму про недовіру Президентові Л.Кучмі та щодо зміни системи влади в Україні. Як противага цьому, Народний Рух України (За єдність) має намір провести власний референдум, мета якого “волею народу” змінити Конституцію, що на практиці може призвести до дестабілізації ситуації в державі. Не виключено, що незабаром ще якась політична сила захоче приєднатися до “референдумної коломийки”.

Організація Українських Націоналістів розцінює наміри ініціювати референдуми як політичні спекуляції різних політичних сил спрямовані, з одного боку, на дискредитацію самої ідеї народного волевиявлення, а, з другого - задоволення тимчасових політичних амбіцій окремих політиків. На жаль, в Україні продовжується згубна практика започаткована Л.Кучмою, який у квітні минулого року підтримав так званий референдум “за народною ініціативою”.

ОУН заявляє, що ініціювання чи проведення референдумів, щодо зміни конституційного ладу - лише ускладнюють суспільно-політичну ситуацію в державі та відволікають український народ від вирішення актуальних проблем національного державотворення.

ОУН не братиме участі у політичних провокаціях, натомість й надалі докладатиме зусиль, щоб консолідувати національно-державницькі сили напередодні майбутніх парламентських виборів з метою утворення політичної коаліції, яка реально протистоятиме комуно-олігархічній загрозі.

Провід ОУН

15 травня 2001 р.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".