МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Комуністичні штурмовики наступають зі Львова

05/18/2001 | Юрій СУМИК.Україна молода
Повертаючись до відзначень закінчення Другої світової війни у Львові не можна оминути однієї РR-політичної акції, яку провели ліві сили. Йдеться про своєрідні штурмові загони комуністів - Комуністичну партію робітників і селян (КПРС), яку очолює нардеп Олександр Яковенко. Що б там не пояснювали ортодоксальні комуністи з КПУ, але мітинг на Марсовому полі Личаківського цвинтаря перший секретар обкому КПУ Олександр Голуб і Олександр Яковенко з КПРС проводили разом. Однак навіть не це привернуло увагу. Найбільше в цьому травневому шоу вразили три десятки молодиків у чорній формі десантних військ старого радянського зразка із червоними пов'язками на руках із зображенням серпа і молота. Напередодні такі ж загони, але в більшій кількості, "засвітилися" у Києві. Таке своєрідне намагання продемонструвати силу і готовність навести порядок є не чим іншим, як провокуванням у суспільстві політичного напруження. Адже раніше саме у Львові бійці УНА-УНСО найчастіше демонстрували на публіці ритуальні марші своїх бойовиків. Хтозна, що могло б відбутися, якби унсовці нині не переймалися долею своїх заарештованих лідера і побратимів. Залишившись без ідеологів, унсовці не вийшли протиставляти свої м'язи радикалізованим лівим силам.

Про крайні позиції КПРС свідчить хоча б зміст партійної листівки:

"Націоналізм, фашизм ми будемо викорінювати, а якщо хтось спробує забрати цю територію в українського народу, то ми організуємо стільки захисників, скільки необхідно для наведення порядку, як це було в 1944 році під час визволення Львова". Наразі до дати визволення Львова - 27 липня - ще далеко. Але очевидним є те, що саме у цей день травневий сценарій ліві спробують повторити. Тим більше, що в цей час політична активність буде на найнижчій позначці, депутати здебільшого відпочиватимуть. Такий політичний штиль буде якраз на руку КПРС, які, за словами Олександра Яковенка, мають по Україні 20 тисяч членів, і зокрема у Львові - майже тисячу осіб.

Львів.
"Україна молода" 2001.05.1


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".