МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Думки від Рахманіна

05/19/2001 | Shooter
Виділення мої.


Вотум недовіри прем’єрові й помітне послаблення тиску на Президента з боку опозиції дали підстави вважати, що найближчим часом знову зміниться конфігурація парламенту. Не забуватимемо також, що перед Віктором Ющенком передову політичних боїв одне за одним залишили Юлія Тимошенко, Леонід Деркач і Юрій Кравченко. Перелічених політиків об’єднувало те, що кожен із них мав свої причини не любити олігархів, і кожного з них решта сприймала як ворога, причому ворога дуже небезпечного. Ось чому найбільші політико-фінансові угруповання (насамперед їхні парламентські осередки) зробили все можливе, щоб позбутися опонентів, які становили реальну загрозу їхнім політичним та економічним інтересам. З цією метою клани застосовували режим своєрідної політичної аритмії — то підігруючи борцям із режимом у боротьбі з Президентом, то допомагаючи главі держави в придушенні опозиційного руху.

Настав час підбивати підсумки першого тайму (мало хто сумнівається, що буде ще й другий) великого політичного протистояння. У матчі «Кучма—опозиція» поки що бойова нічия, хоча на боці верховного арбітра певна ігрова, територіальна і психологічна перевага. А ось бізнес-політичні співтовариства поки що переграють як Леоніда Даниловича, так і його непримиренних опонентів. Здається, не буде перебільшенням стверджувати: з найкращими показниками до проміжного фінішу прийшла група Суркіса—Медведчука. Григорій Михайлович та Віктор Володимирович протягом досить тривалого часу ретельно розставляли кадри і сумлінно шукали однодумців у найрізноманітніших структурах. Тепер вони володіють набагато розгалуженішою, ніж у колег по олігархічному цеху, мережею агентів впливу у виконавчих органах, силових відомствах і регіональних владних центрах.

Поки бійці соціал-демократії змушені були боротися з силовиками й урядом, у Донецьку підріс гідний конкурент. Індустріальний союз Донбасу, здається, відчуває в собі достатньо сил для того, щоб істотно впливати на столичні розклади. Не без підтримки Ріната Ахметова і так впливовий Микола Азаров придбав партію та парламентську фракцію. Крім того, імена Азарова й Ахметова поінформовані особи згадували у зв’язку з дуже цікавою угодою. Нещодавно одне загальнонаціональне видання несподівано змінило власника. Попередній хазяїн (вітчизняний олігарх, який переживає не найкращі часи) останні року півтора не дуже охоче тратився на власну газету, однак і продавати її затято не хотів. Втім, з невідомих причин став набагато поступливішим, і періодичне видання, яке перебувало на межі банкрутства, нарешті отримало нового власника. Дуже амбітного, який досить впевнено стоїть на ногах. Очікується, що найближчим часом це мас-медіа регулярно тішитиме читача свіжими новинами про трудові подвиги мужніх борців із неплатниками податків, про політичні успіхи Партії регіонів України і про спортивні здобутки футбольного клубу «Шахтар».

У найближчих планах донецької еліти, наскільки можна судити, значиться істотне посилення фракції «Регіони України», а також активна участь у розподілі урядових портфелів. Протягом останніх тижнів помітно поповнилися ряди парламентаріїв, готових підтримати Миколу Яновича в ролі кандидата на заміщення відносно вакантної посади глави Кабміну. Багато хто позв’язує це з активною місіонерською роботою посланців ІСД.

Продовжує нарощувати м’язи парламентська фракція «Трудової України». Днями, як стало відомо, про свій намір стати «трудовиками» заявили Іван Салій та Володимир Ларін, які донедавна значилися в депутатських реєстрах «Реформ» і НДП відповідно.

Одне слово, у глави держави (що помітно оговтався від «касетного шоку») з’явилося ще більше підстав побоюватися олігархів. Тим більше що про посилення загрози з боку олігархів Леонідові Даниловичу не втомлювалися сигналізувати голова адміністрації Володимир Литвин та постійний представник Президента у Верховній Раді Роман Безсмертний.

Судячи з усього, саме Роман Петрович — автор цікавого плану, узгодженого з Володимиром Михайловичем і, за певними даними, схваленого Леонідом Даниловичем. Президентові знову запропонували скористатися стародавнім рецептом — вкотре «переділити» більшість, щоб зміцнити свою владу. Нагадаємо: нещодавно Леонід Данилович схвалив створення «Солідарності» і «Регіонів», оскільки вважав появу цих депутатських об’єднань чинником значного ослаблення вже наявних олігархічних груп.

Наразі вирішено парламентський «кубик Рубіка» крутонути ще разок, щоб спробувати послабити СДПУ(о) і не допустити укрупнення дуже амбітних «Регіонів». Соціальною базою мають стати політики з невдоволеними фанаберіями. Свого часу особи, які не бажали миритися з роллю піднощиків снарядів, стали ресурсом для створення «Відродження регіонів» і «Солідарності», а також джерелом поповнення «Трудової України». Сьогодні у ВР знов утворилася критична маса незадоволених. Здебільшого це люди досить амбітні, відносно, а в окремих випадках дуже заможні і надзвичайно обережні. Не бажаючи бути політичною сировиною у крупнокаліберних олігархів, вони не хочуть беззастережно підтримувати чинного Президента, але й не сприймають опозицію в її теперішньому вигляді. Як приклад можна назвати Олексія Кучеренка, Ігоря й Анатолія Франчуків, Олександра Абдулліна та ще добрих півтора десятка «нічийних» політиків. Ці люди неодмінно мають стати об’єктом уваги куратора майбутньої фракції Романа Безсмертного. Крім того, представник Президента, як член фракції НДП, краще за будь-кого іншого поінформований про те, що могутнє колись депутатське об’єднання перебуває на межі розвалу. Страсті по Ющенку гранично загострили і так наявні внутрішні протиріччя. Далеко не всі в НДП вважали доцільним голосувати за висловлення недовіри Кабміну, але через відомі причини змушені були це зробити.

(...
http://www.zn.kiev.ua/statya.php?id=31063)

І ще раз (вкотре) повторюсь: було би страшенно наївним вважати смерть Гонгадзе і "з'явлення народу" "патрійота" Мельниченка з його "лейблом" ч и с т и м и в и п а д к о в о с т я м и.

Хто ж може стояти за цим всім? Спостерігайте. Хто виграє і кого "важливість" зростає в n разів швидше, ніж їх реальна політична і економічна вага.

Мда, сексотик Медведчук і Гріша Суркіс - це тобі не тупуватий мордатий Вова-екс дірєктор "райплодоовощєторга". Попадляніше хлопці будуть. Понагліші і безпринципніші.

Чим не Богуцький і Кузьма в політиці?

Відповіді

  • 2001.05.19 | NoName

    Re: Думки від Рахманіна

    Все правильно, Shooter.
    Але не здається тобі, що всіх долбойобів ти ніколи не переконаєш.
    А найголовніше - тих, хто Н-А-В-М-И-С-Н-О вдає з себе долбойобів.

    Ось ти цитуєш Рахманіна... Ти думаєш опозиційним лідерам, які бухають разом із ним по кабаках, не приходили в голову ті ж самі запитання щодо "героїзма" Мельниченка і хто з того "героїзму" врешт-решт має вигоду. На кшталт - чому на плівках немає голосів деяких близьких до президента олігархів....та ін. (сам можеш продовжити)?

    Та розуміють вони все це, звичайно. Більш того - П-Р-Е-К-Р-А-С-Н-О все розуміють. Просто цілком свідомо стратегічно для себе вирішили, що для народу звертати увагу на такі дрібниці не треба. Адже народ радше схаває гасло "Мельниченко - герой" (для 5% бар`єра на виборах цілком проканає).

    Не напружуйся. Бо сам вже стаєш схожим на долбойоба.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.20 | Shooter

      Re: Думки від Рахманіна

      Дякую за цікавий коментар.

      Проте буду напружуватися - не завжаючи на те, подібний я на когось чи ні.

      Хай я переконаю 10 тих, котрі не розуміють - ці 10 почнуть думати. А далі - геометрична прогресія.

      Як там? "Із іскри разгарітся пламя"?
      Во ПіАрщики були. Маючи % 10 підтримку, на 70 років такої муті замутили...До цих пір хлєбаєм (і ще довго будем).

      "Учіться, учіться, учіться".

      Що, по-моєму, досить успішно (поки-що) робить Ющенко.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.20 | Искровец

        "Хворі на голову" західні спец.служби

        "Хворі на голову" західні спец.служби

        "Хворі на голову" західні спец.служби (мабуть Панамськи) під керівництвом П.Лазаренко змонтували "хвальшиві плівки" з метою врятувати від політичного банкрутства А.Мороза та не дати Україні вступити до Союзу Росії та Беларусі.

        1. Майор Мельниченко був помічений депутатом Бойко на одній з баз НАТО в той час коли він встановлював підслуховуючий пристрій в диван в кабінеті ген.секретаря з метою врятувати від політичного банкртуства екс. ген. секретаря НАТО Хав'єра Солана.

        2.Гонгадзе разом з Мельниченко відкрив візу до Чехії, потім злетав до Санкт-Петербурга, але після того як був помічений свідками у Львіві, приїхав до Таращанського лісу де і схоронився на 99,6%.

        3. Слова "б..., "на х..." і т.д. змонтовані на плівках із звернень презедента до народа.
      • 2001.05.20 | ilia25

        Ну и что теперь?

        Shooter писав(ла):
        > Хай я переконаю 10 тих, котрі не розуміють - ці 10 почнуть думати. А далі - геометрична прогресія.

        Я ніяк не розумію, в чому ти намагаєшся переконувати? В тому, що Медведчук спить і бачить себе президентом? Чи що він -- як і усі інші політики -- намагається використати касетний скандал собі на користь?

        Це і так усім зрозуміло. Навіть якщо припустити, що Медведчук стоїть за Мельниченком -- хоча для цього не має ніякихї підстав -- то що це змінить? Що нам тепер робити? Консолідуватись навколо Кучми разом з Ющенком?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.20 | Shooter

          Re: Ну и что теперь?

          >Що нам тепер робити? Консолідуватись навколо Кучми разом з Ющенком?

          Ілля, Вам вже дійсно 25? Бо питання, яке Ви задали, виглядає на дещо молодший вік. :):

          Свою версію "что дєлать" я напишу пізніше (обіцяю - до 3 днів). На Ваше ж запитання відповім коротко: консолідуватись навколо Ющенка, юзаючи папіка для боротьби з його (Ющенка) і нашими неприятелями.

          Надіюсь, список останніх мені не обов'язково наводити?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.20 | ilia25

            Re: Ну и что теперь?

            Що робити, на відміну від вас та Максим'яка я і сам давно знаю. І багато разів про це тут розповідав.

            Вас я питав про те, що ви тут намагаєтесь довести -- "Хай я переконаю 10 тих, котрі не розуміють - ці 10 почнуть думати"

            В чому та кого ви тут намагаєтесь переконати?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.21 | zinc

              ...You say you got a real solution...You say you'll change the constitution...

              Revolution 1
              (John Lennon, Paul McCartney)

              You say you want a revolution
              Well you know
              We all want to change the world
              You tell me that it's evolution
              Well you know
              We all want to change the world
              But when you talk about destruction
              Don't you know you can count me out in
              Don't you know it's gonna be alright
              Don't you know it's gonna be alright
              Don't you know it's gonna be alright

              You say you got a real solution
              Well you know
              We don't all love to see the plan
              You ask me for a contribution
              Well you know
              We're doing what we can
              But if you want money for people with minds that hate
              All I can tell you is brother you have to wait
              Don't you know it's gonna be alright
              Don't you know it's gonna be alright
              Don't you know it's gonna be alright

              You say you'll change the constitution
              Well you know
              We all love to change your head
              You tell me it's the institution
              Well you know
              You better free your mind instead
              But if you go carrying pictures of Chairman Mao
              You ain't going to make it with anyone anyhow
              Don't you know it's gonna be alright
              Don't you know it's gonna be alright
              Don't you know it's gonna be alright

              Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh
              Alright, alright, alright, alright, alright
              Alright, alright, alright, alright, alright
              Oh, oh, oh, oh, oh, oh
              Alright, alright, alright
              Alright
              Alright
  • 2001.05.20 | Roller

    Там же, в том же номере, есть думка от Тараса Стецьківа


    Там же, в том же номере, есть думка от Тараса Стецькіа, в которой упоминается письмо Свмстовича и революция. Интересно біло бі узнать название революции и почитать письмо .
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.20 | Пані

      Это дела архивные

      В архиве есть линк на "старый форум". Может он еще работает. Посмотрите самые старые темы, там есть письмо Свистовича "Всем! Всем! Всем!" (или что-то вроде того. Вторая половина декабря.

      Это, конечно, если я правильно поняла, про какое письмо идет речь.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.20 | Roller

        Спасибо за информацию.

  • 2001.05.20 | Ernst Zahrava

    Re: А якщо капнути ще глибше?

    ...і спитати себе, в україні взагалі не було ніяких олігархів, звідки вони взялися?
    І якщо так спитаємо, то відповімо - приватизація важкої індустрії породила їх. І чи варто ту дурницю далі продовжувати?
    Чи не має інших шляхів?
    Майже як по Вольтеру - якби їх не було, то в такій ситуації їх треба було б вигадати. Але на щастя вони існують.
    P.S.До важких позиційних боїв за Третій Шлях перейду пізніше. Зараз нажаль не маю часу.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.20 | Shooter

      Re: А якщо капнути ще глибше?

      Ви плутаєте два абсолютно різні поняття.

      Приватизація - це коли за гроші. Коли ж "олігархи" з'являються в країні, в котрій був абсолютно відсутній капітал - це "дєрібан".

      Котрий (як доказує практика) існує в тих демократіях, в яких не проводиться швидка і ефективна приватизація.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.20 | Ernst Zahrava

        Re: А якщо капнути ще глибше?

        Як можна було швидко провести приватизацію за гроші в країні, де ніхто не мав справжніх грошів?
        Сенс приватизації полягав в тому, що держава не мала гроші на модернізацію, тому хтось мав прийти, купити ті предприємства та вкласти гроші на їхню модернізацію. Які ж професори математики та адвокати мали в Україні такі гроші для цього? Та ще й швидко?
        Гайда копати далі.
  • 2001.05.20 | Рoман ShaRP

    Re: Думки від Рахманіна, -- думка розумна, але нащо таки Кузьму ччіпати?

    "Так має бути бо так", -- підтримую. Хтось стане впливовіший, багатший.

    Зайвий раз звертаю увагу на то , що робиться глобальний "імпічмент" Кучмі, -- але ніхто шось не видно , щоь не думав про вибори парламентські.

    А от мені (перепрошую за малість -- але може і одна небайдужа людина шось для кого сь значить) непогано було б мати список, -- хто , наприклад, голосував за Ющенка а хто проти. Той же список був!

    І наступного разу думати, кого та куди обирати.

    А Кузьма -- що він Вам особисто зробив?

    Мав днями невелику розмову з одним співробітником "Ігор"., і на всю ту "возню" навколо їх імені він висказався так : "Собаки гавкають, караван їде"
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.20 | Ростислав

      Re: Думки від Рахманіна, -- думка розумна, але нащо таки Кузьму ччіпати?

      Рoман ShaRP писав(ла):
      > А от мені (перепрошую за малість -- але може і одна небайдужа людина шось для кого сь значить) непогано було б мати список, -- хто , наприклад, голосував за Ющенка а хто проти. Той же список був!

      Той, на чиї гроші живе Скрябін, голосував за відставку Ющенка. Може принаймі цей арґумент тебе в чомусь переконає...

      > І наступного разу думати, кого та куди обирати.
      >
      > А Кузьма -- що він Вам особисто зробив?

      Якщо казати з пафосом: Підтримав злочинний режим.

      > Мав днями невелику розмову з одним співробітником "Ігор"., і на всю ту "возню" навколо їх імені він висказався так : "Собаки гавкають, караван їде"

      До речі дуже показове ставлення шоу-бізнесменів до свого народу.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.20 | Рoман ShaRP

        Re: Думки від Рахманіна, -- думка розумна, але нащо таки Кузьму ччіпати?

        >Той, на чиї гроші живе Скрябін, голосував
        >за відставку Ющенка. Може принаймі цей
        >арґумент тебе в чомусь переконає...
        Переконав раніше, аніж мені написали , -- за зелених вже не голосуватиму .... а як всьо добре починалося :(((((

        >Якщо казати з пафосом: Підтримав >злочинний режим.
        Поясніть мені будьласка, чи обов*язково виступ пана А.К. , на концерті фірми пана М.Б. на підтримку України, стабільності та пана Л. К. (най вже буде так) робить пана А.К. прихильником пана Л.К. , в який-такий цікавий спосіб надається пану Л.К. підтримка? Настільки багато він її зажив?
        Стільки ж це прихильників ломанулося під його знамена?
        Де воно , дайте помацати?

        > Мав днями невелику розмову з одним співробітником "Ігор"., і на всю ту "возню" навколо їх імені він висказався так : "Собаки гавкають, караван їде"
        >> До речі дуже показове ставлення шоу- бізнесменів до свого народу.

        Мої знайомі, тітки з мого будинку, почувши , що я був на мітингу: "І що там тобі було треба"?

        Просто випадковий перехожий на вулиці: "Ти що , хворий"?

        Показове ставлення народу до УБк. Будем міряти, кого більше?

        А от коли вони чують, що я був на концерті -- справа зовсім інша. Вони питають, ЧИЙ був концерт, а не ЗА КОГО був концерт.
    • 2001.05.20 | Shooter

      думка розумна

      Так той же список і є на УП.

      Щодо каравану - вони різні бувають. Бандюки - теж караван, котрий поки що теж впевнено торує собі шлях до сяючих вершин.

      Щодо згаданих персонажів. Ризикну спрогнозувати, що після того, як вони добряче вляпались в екскременти під назвою ЛПК (чи УСП - один біс), їм вже ніколи не відмитися.

      Для "балакуна" то, можливо, і байдуже - завтра собі знайде інших господарів. От музиканту буде важче.

      Але бачили очі, що купували.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.20 | Рoман ShaRP

        Re: думка розумна, -- так, бачили.

        Згоден. бачили очі, що купували, і Кузьма сам собі обрав, де йому виступати.

        Що ж ... в мене , сподіваюся, ще буде час його спитати , мені таки цікаво, чи є дійсно пан Кузьма таким прихильником Q-чми, яким його подають далекі від нього майданівці.

        Наразі вседно лишаюся прихильником свого , прихильником України, прихильником мирного розвитку подій (саме йогоо собі маю за Стабільність),
        та прихильником Кузьми.
        В моїх очах, та в очах тих, кого я знаю, йому не доведться відмиватися.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".