МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

В ПОНЕДІЛОК ОПОЗИЦІЯ ВСТАНОВИТЬ ПАМЯТНИК ЗАГИБЛИМ ЖУРНАЛІСТАМ

05/20/2001 | Майдан-Інформ
21 травня, в день народження Георгія Гонгадзе, опозиція планувала встановити пам'ятний знак на честь загиблих журналістів. У ніч з п'ятниці на суботу вже готову стелу було пошкоджено – невідомі виламали замок приватної фірми в Рівному, де був виготовлений пам'ятний знак, і доклалися до нього кувалдою.

Однак антикучмісти від своєї ідеї встановити пам'ятний знак відмовлятися не збираються, хоч зараз чекають протидії з боку влади, "щоб його не вдалося в строки доставити до Києва". Співкоординатор "України без Кучми" Юрій Луценко, який розповів УП про те, що трапилося, повідомив, що ця акція не планується масовою. За його словами, очікується "100-150 осіб". Буде встановлена гранітна стела висотою півтора метра, на якій будуть викарбувані імена журналістів, загиблих, починаючи з 1991 року.

Місце, де буде встановлений знак, він називати не став, сказав тільки, що "це центральна частина міста", а збір учасників - у понеділок 21 травня о 13 годині біля УНІАН, Хрещатик, 2".


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".